tisdag 4 november 2014

"Avsaknad av stabilitet i Gaza riskerar nytt krig, säger UNRWA."

Oregelbundet upprepat: klicka alltid på länkarna! Det är där informationen levereras, mina rader är bara korta sammanfattningar.


Ett intrikat sätt för UNRWA att uttrycka sej.  Vad FN säger är inte:


  • Avsaknad av terror. 
  • Eliminering av den erkända terrororganisationen Hamas. 
  •  Förbud från Ki Moon för UNRWA att anställa Hamasmedlemmar.
  • Förbud för ALLA terrorister i Gaza att sända några raketer någonstans eller att försöka använda sina råtthål åt Israels och Egyptens sida.
  • Förbud att importera alla vapentyper.
  • Och liknande självklara punkter du kan fundera ut själv.
I artikeln hittar du ett antal punkter men inget om att Hamas bör sluta terror om de vill ha något annat tillbaka. Egypten är inte lika blödigt som Israel men du vet vem som får världens mediagnäll, speciellt i Sverige där det är ytterligt ensidigt. Speciellt den nya infantila regeringen.

Varför lovar EU till förb....  att hjälpa och inte gör det minsta? Se http://www.eubam-rafah.eu/content/eu-border-assistance-mission-rafah-crossing-point-eu-bam-rafah-extended

De lovade bevaka övergången Egypten-Gaza 2005 och förvandla det till en normal gränsövergång mellan två stater, det ögonblick Hamas kom, då de verkligen behövdes, stack de som skållade ökenråttor till Israel för kallt öl på din bekostnad.

NU när EU suttit och gnällt på Israel sen det lämnade Gaza helt och hållet och under tiden hotade med bojkott av judarna som en standard naziststat som har slut på fantasin, de lovade igen som du såg på länken, de har än en gång fastnat i öknen och inte en kotta har visat sig.

UNRWA säger att samregeringen inte gjort sitt jobb. De säger att Israel ska släppa igenom fler lastbilar med gods till Gaza - det hade varit storligen intressant att se dem motivera det när gränspassagen till Egypten ledigt tagit emot samma antal lastbilar. Nära en stor hamn, Al Arish ligger bara 5 mil därifrån och så vill de unyttja och skälla på Israel av gammal vana. Israel har självklart ingen laglig skyldighet att leverera något till Gaza, ändå är det en livlig trafik till t.ex. israeliska sjukhus över gränsen dit Hamas höjdare skickar sin familj vid behov.







Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)