tisdag 22 april 2014

Och vad tycker de fredliga palestinaaraberna från "fredens religion" om att döda judar?

av Khaled Abu Toameh April 22, 2014 kl 05:00

  http://www.gatestoneinstitute.org/4280/palestinians-jewish-blood

Vi avvisar alla former av våld ... palestinskt blod är som israeliskt blod. Det är blod och dyrbart och ingen vill att någon dödas." - Mahmoud al-Habbash, palestinsk minister för religiösa frågor

"Om ditt blod är som blodet av sionister, är vårt blod inte det." - utbrast Zakariya Zubeidi, tidigare ledare för al- Aqsa- martyrernas brigad.

"Vi uppmanar till att lyfta hans immunitet och att åtala honom genast för hans administrativa, ekonomiska och politisks korruption. Vi uppmanar också president Abbas att avskeda honom omedelbart från den palestinska kabinettet. " - Mansour al - Sa'di, Fatahs ledare.

De ilskna reaktionerna visar att det finns många palestinier som inte ser några problem med en terrorattack mot en judisk familj. Palestinska ledare kan skylla bara sig själva.

 Ministern hos den palestinska myndigheten som jämställer judiskt blod med palestinskt blod har kraftigt fördömts av många palestinier, däribland hans egen familj.

 Attacker och hot mot PA:s minister för religiösa frågor Mahmoud al - Habbash tjänar som en påminnelse om den utsträckning i vilken palestinierna har radikaliserats under de senaste decennierna.

 Kalabaliken började när al - Habbash, i ett möte med israeliska journalister i Ramallah, tillfrågades om den senaste tidens terroristattack nära Hebron som dödade polismannen Baruch Mizrahi på påskafton.

 Israeliska polisen Baruch Mizrahi blev skjuten och dödad av en palestinsk terrorist nära Hebron den 14 april, då han körde till en familjefest med sin fru och fyra av deras barn. Hans fru Hadas Mizrahi blev skjuten och sårad.

Som svar sade al-Habbash, "Vi förkastar alla former av våld, oavsett om de är riktade mot israeler eller palestinier. Palestinskt blod är som israeliskt blod. Det är blod och dyrbart och ingen vill ha någon dödad."

 Även om al-Habbash inte uttryckligen fördömer terroristattacken nära Hebron , rapporterade de israeliska journalisterna att han verkligen hade fördömt dödandet av Mizrahi.

Den palestinska myndighetens ledarskap har avstått från att offentligt fördöma terroristattacken av rädsla för att en sådan åtgärd skulle dra arga reaktioner från många palestinier.

Rapporten i israeliska media om ministerns förmenta fördömande har utlöst en aldrig tidigare skådad smutskastningskampanj mot al-Habbash.

 Inom några minuter dök ett fotografi av ministern, utklädd som en judisk rabbin, upp på många palestinska webbplatser, vilket gör honom till allmänhetens fiende nummer ett.

 Al - Habbash försök att förneka att han hade fördömt terrorattacken har fallit för döva öron. Många palestinier vädjade till PA:s president Mahmoud Abbas att avskeda honom och föra honom till rättegång för att ha orsakat skador på den palestinska saken.

 I ett fåfängt försök att innehålla folkstormen, berättade den belägrade al-Habbash för en Ramallah-baserad tv-station" Jag använde inte ordet fördöma. Jag har bara sagt att det palestinska ledarskapet avvisar alla våldshandlingar."

Ministerns familj i Gaza skyndade sig att göra ett uttalande "förneka" honom över hans påstådda fördömande av terroristattacken.

 I uttalandet sade al-Habbashklanen "Vi är stolta över den heroiska insatsen i Hebron och i varje man och barn kämpar mot ockupationen. Vi förnekar honom och alla som omfamnar den avskyvärda israeliska fienden."

 Familjen utfärdade senare ett annat uttalande som förnekar förnekandet.

Attackerna mot al-Habbash har kommit från palestinier som representerar alla samhällsskikt, inklusive det styrande Fatah fraktionen i Västbanken.

Zakariya Zubeidi, en välkänd före detta ledare för Fatahs terroristgrupp, Al - Aqsa- martyrernas brigader, uppmanade al - Habbash att be om ursäkt till palestinierna. "Om ditt blod är som blodet av sionisterna, är inte vårt blod det," förklarade Zubeidi.

 Fatah-aktivister i Jenin fördömde starkt al-Habbash s kontroversiella uttalanden. "Yttranden av Mahmoud al - Habbash om Hebronoperationen speglar hans egna åsikter och inte de av Fatah och den palestinska myndigheten", säger Fatahs ledare Mansour al-Sa'di. "Vi uppmanar till att lyfta hans diplomatiska immunitet och för att åtala honom för administrativ , ekonomisk och politisk korruption. Vi uppmanar också president Abbas att avskeda honom omedelbart från den palestinska kabinettet."

 Hassan Khraisheh, vice talman i det palestinska lagstiftande rådet, anslöt sig också till kören av kritiker genom att uppmana Abbas att bli av med al - Habbash "eftersom hans uttalanden har orsakat skador till palestinierna."

 I ännu en ytterligare upptrappning , var minister tvingad ställa in ett besök på Västbanksstaden Tulkarem, där han skulle inviga en ny moské, efter att Fatah -aktivister förklarat honom persona non grata.

Aktivisterna bar plakat som fördömde ministern under förevändning att han hade fördömt terrorattacken i Hebron. De attackerade också al - Habbash för likställa palestinskt blod med judiskt blod. "Den som likställer Yasser Arafats blod och [ Hamas grundare ] Ahmed Yassins och [ islamiska Jihad ledare ] Fathi Shikaki med judiskt blod är främmande och ovälkommen," säger en banderoll.

 Palestinska aktivister sade i veckan att de planerar att intensifiera sin kampanj mot ministern tills Abbas ger sig för deras begäran att ta bort honom från kontoret och föra honom inför rätta.

 Palestinska myndighetens ledare som al - Habbash kan bara skylla sig själva för sådana kampanjer. Den kalabalik över ministerns påstådda fördömande av en terroristattack bör inte komma som en överraskning för någon. Genom att glorifiera och omfamna dem som lanserar terroristattacker mot Israel, förlorar den palestinska myndighetens ledare rätten att klaga när deras människor vänder sig mot dem även när de gör tvetydiga uttalanden som "Vi avvisar alla former av våld mot någon."

 Ministern är under attack därför att palestinierna är övertygade om att han begått ett brott genom att fördöma en terroristattack( något som ministern själv har förnekat ) . Han är också under attack för att våga säga att han inte ser någon skillnad mellan palestinskt och judiskt blod. Med andra ord säger ministerns kritiker att palestinskt blod är mer värdefullt än judiskt blod.

 De ilskna reaktionerna visar att det finns många palestinier som inte ser några problem med en terrorattack mot en judisk familj på väg att fira påsken. De visar också att många palestinier är i stånd att ägna enorma mängder energi till idissla deras hat och förakt för alla som vågar protestera mot våld eller uttrycka ånger över spill av judiskt blod. Med sådana känslor är det svårt att se hur USA: s ansträngningar för att uppnå fred och samexistens någonsin kan bära frukt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)