onsdag 16 april 2014

Obama har tvingat fram allians Grekland-Israel-Saudiarabien?

Meato : Trans Riyadh - Jerusalem - Aten-alliance

Publicerad : söndag, april 13, 2014 02:32
Vi kan vara på gränsen till en geopolitisk jordbävning .
Mark Langfan
Författaren , som är specialiserad på säkerhetsfrågor , har skapat ett original pedagogiskt 3d topografisk kartsystem för Israel att underlätta tydlig förståelse för de faror Israel och dess vattenförsörjning inför. Det har studerats av amerikanska lagstiftare och kan ses på www.marklangfan.com .
► Mer från denna författare
Det är ett klassiskt fall av: "Om du inte kan vara med den du älskar, älskling, älska den du är med."

Isaac Newtons tredje lag för fysik säger "För varje handling finns det en likvärdig och motsatt reaktion."

Det verkar ofta som tredje lagen gäller inte bara i världen av fysiska objekt, utan också i världen av utrikespolitik. Bevis på Newtons tredje lags tillämpning kan finnas i Obamas "tillbakadragande" från Mellanöstern, och hans åtföljande smörjelse av den islamiska republiken Iran som det nya muslimska allsmäktiga Kalifatet.

Saudiarabien-Grekland
Enda kartan jag hittade som visar ungefär området.

Det är nu klart att tektoniska förskjutningar i allianser sker som skulle kunna placera Israels militära makt som hörnstenen till ett nytt Mellanöstern-Medelhavsallians från Riyadh till Aten som kommer att förändra historien. Den pan-grekisk-Israel-saudiska alliansen kommer att kallas Meato, Middle East Alliance Treaty Organization .

I vad som är en banbrytande händelse rapporterade New York Times:
"Framkommande från möten med sina israeliska kollegor på måndag, sade general Martin E. Dempsey, ordförande i Joint Chiefs of Staff, att diskussioner inkluderade "en uppsökande verksamhet till andra partners som inte kan ha varit villig att vara partner i det förflutna"."
"Han tillade, "Vad jag menar är Gulfstaterna i synnerhet, som hittills inte har varit så fördomsfria för möjligheterna till samarbete med Israel, på något sätt. Även om General Dempsey inte gick in i detaljerna har andra amerikanska militära tjänstemän sagt att möjligheter är informationsdelning, gemensamma kontraterrorismövningar och kanske efter hur israeliska och saudiska trupper gemensamt kan arbeta med utbildning av syriska oppositionskämpar."

Nu, för den amerikanska ordföranden i Joint Chiefs att öppet säga att "Vad jag menar är Gulfstaterna i synnerhet" är de länder med vilka "nå ut till andra parter" kommer att inträffa är en tia på den geopolitiska Richterskalan. Han antingen försöker sabotera den spirande israelisk - saudiska alliansen, och misslyckats, eller var han oförmögen att fly verkligheten och robustheten i alliansen. Hursomhelst, i spåren av Obamas nedläggning av USA:s historiska allierade, är saker dramatiskt i förändring .

Vad som är ännu mer häpnadsväckande och förbryllande, var den andra halvan av artikeln som fortsatte med att rapportera:
"En annan sak som för Israel och Gulfstaterna tillsammans är deras intensifierade kritik av amerikansk utrikespolitik. När president Obama möttes i Riyadh med Saudiarabiens kung Abdullah, till exempel, hörde han samma oro över de fortsatta samtalen om Irans kärnenergiprogram som General Dempsey hörde på måndagen i Jerusalem.

"En försvarsdepartementets tjänsteman, som liksom andra gick med på att tala på villkor av anonymitet eftersom de inte hade tillstånd att tala offentligt, konstaterade att" det finns en konvergens av överenskommelser dem emellan, och i motsats till vad vi gör."
Mot bakgrund av ovanstående , varför hjälper den amerikanska ordförande i Joint Chiefs of Staff, en icke-amerikansk allians där en amerikanska försvarsdepartementets tjänsteman offentligt berättar i New York Times att "det finns en konvergens av avtal mellan dem [mellan Israel och Saudiarabien], och i motsats till vad vi [dvs Obama] gör"?

Kan Ordförande Dempsey försöka arbeta i opposition till vad Obama gör? När allt Obama försöker förstöra är att förstöra varenda spår av USA:s strategiska grepp i Mellanöstern. Mer troligt, då Obama besökte Riyadh insåg han att USA inte visste hur långt israelerna och saudierna hade anslutits, så Obama sände den enda personen i världen som han tror att israel har förtroende för (Dempsey) för att komma underfund om vad israelerna själva hur förhållandet är med det israelisk-saudiska närmandet.

Vad är det senaste Obama - Israel - Saudis styrkort?

Egypten, Israel och saudierna stöder den sekulära General Sisi, och Obama vill aktivt störta General Sisi. Obama är grotesk att undanhålla från Egypten det absolut nödvändiga IMF-lånet för att stabilisera sitt land och Apache-helikoptrar som behövs för att fräsa terroristerna i Sinai . Strike en mot Obama .

Israel och saudierna vill ha Irans kärnprogram förstört, Obama gör vad som helst, och lite till, de facto, för att skydda och förbättra Irans kärnvapenprogram. Strike två mot Obama.

Israel och Saudiarabien ser förstörelsen av Syriens Assad som främsta inslag i förstörelsen av Irans växand hegemoniska företagsamhet från Teheran till Medelhavet. Och Obama har svultit de syriska rebellerna på vapen som behövs för att förstöra Irans marionett-, och dess korthus av terrorism. Strike tre . Obama är ute.

Fortfarande, varför tvingas Saudiarabien alliera sig med Israel?

Först, Saudiarabien eliminerade de andra muslimska tungviktarna. De enda andra två möjligheterna för Saudiarabien är två 80 miljoner plus populationer av Turkiet eller Egypten .

Hur som helst, genom att stödja Muslimska brödraskapet, och på grund av Erdogans vanföreställningar om ottomanska kalifatetd storhet, arbetar Turkiet och Qatar i motsatt riktning mot Saudiarabien.
Därefter Egypten kan knappt stödja sig själv , än mindre militärt hjälpa saudierna.

Till skillnad från alla, har inte israelerna begär efter saudisk olja, eller suktar efter Mecka. De vill bara sola sig på Tel Avivs strand, be till Abrahams G_d, och uppfinna miljarder dollars internetföretag. Det enda sättet för saudierna att på ett kostnadseffektivt sätt behålla sin norra front Jordanien stabilt är att Israel de facto skyddar Jordaniens västra och norra gränser, och att snart förse Jordanien med gas från Medelhavet.

Utan Israel som stabiliserar strategiska Medelhavets Gränslinje skulle Saudiarabien krossas från norr.

Endast genom Israel kan den östra gränsen - saudierna också ympas in i Israels västerländska teater - Medelhavetallians med Grekland. En gemensam Mellanösternallians mellan saudierna, Israel, Egypten och Medelhavet Grekland skulle vara en vattendelare. Ett sådant topologisk-geografiskt band med öst-väst spännvidd genom Levanten kunde öppna en gas-olje-pipeline från Persiska viken till Europa som skulle förändra historien.

I själva verket, 1936-1939 vid det "Första" arabisk-israeliska kriget, utbildade Storbritannien och beväpnade de judiska "Special Night Squads" (SNS) (hebreiska: Plugot Ha'Layla Ha'Meyukhadot) som skyddade den kritiska brittiska öst-till-väst-till -Med-Sea oljeledning från Irak fram till Haifa. Uppdragets judiska SNS räddade Storbritanniens oljeledning och raffinaderi i Haifa som drev Storbritanniens WW2 kamp mot Hitlers Rommel Panzers i Nordafrika, och drottningens marin och flygvapen i Medelhavet.

Kristallen av pre-1948 judiska SNS speciella operationer tvingdes snart att förvandlas till den post-1948 dagens Israels IDF.

Idag skulle IDF tjäna som en nutida SNS och skydda Europas olje- och gasförsörjning från Sunniviken. En sådan energi-pipeline skulle göra Israel som en strategisk-livlina för Europas energi.

Bortsett från USA, vet saudierna att bara Israel har slagkraften som behövs för att skada Irans kärnvapenprogram. Eftersom Obama har gjort det fullständigt klart att USA söker en entente med Iran, har Obama lämnat saudierna inget annat val än att söka upp Israel. Det är den saudiska allierade sista utväg, men en allierad ändå. Det är ett klassiskt fall av: "Om du inte kan vara med den du älskar, älskling, älska den du är med."

Det är också klart att Iran kommer att försöka få kärnkraft under Obamas mandatperiod. Så kommer ett drag mot Iran måste det göras inom i de kommande 2+ åren.

Även utanför Obamas återstående två - plus år kan Israel, och endast Israel, leverera kostnadseffektivitet, stabilitet och pålitlighet till sunnimuslimer och saudier och måste förbli sunni -talet och saudiernas hörnsten och väsentliga bundsförvant.

Så kan vi bevittna en revolution i allianser som kan avgöra öden i Israel, Saudiarabien, sunnimuslimer, Grekland, Cypern, och Europa för ett århundrade.

För mer information , www.marklangfan.com
­
­

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)