fredag 4 april 2014

Kerry får "cool it" från USA, där finns mycket annat att göra än Mellanöstern, där du totalt misslyckats.

Självklart är det totalt värdelöst att läsa TT-pravdaisering av verkligheten, här lite detaljer.

Israels motåtgärder.

Israel kan självklart inte bara sitta och glo när Abbas rasar ut allt sitt kameldoftande svett med vansinnigheter.

Israel Sanktioner mot PA (Palestinian Authority - Abbas) efter ensidiga aktioner

Israel avbryter kontakter på hög nivå med PA, begränsar överföring av kommunikationsutrustning till Gaza .

Genom Elad Benari
Först Publicera : 2014/04/04 , 00:14

Israel informerade på torsdagen den palestinska myndigheten (PA) om en serie straffåtgärder mot den, till följd av PA:s begäran om att gå med 15 internationella konventioner.

Enligt Kol Yisrael radio omfattar dessa åtgärder en suspension av kontakter på hög nivå mellan ministrar och VD: och eventuella kontakter med den palestinska myndigheten kommer nu att ledas av samordnare i myndigheternas verksamhet i Judéen och Samarien , Generalmajor Yoav Mordechai .

Det beslutades också att frysa genomförandet av 3G-mobilteknik i PA-tilldelade områden (A och B) och stoppa överföringen till Gaza av kommunikationsutrustning som tillhör PA mobiltelefon-företaget Watania . En annan straffåtgärd är en frysning av informerande översiktsplaner för nya samhällen i Israel-kontrollerat område C.
Israel undersöker ytterligare sanktioner på PA, enligt Kol Yisrael .
På onsdag kväll hade FN:s särskilda sändebud för fred i Mellanöstern bekräftat att han fått förfrågningar från PA:s tjänstemän att ansluta sig till internationella konventioner och fördrag, inbegripet

Wienkonventionen om diplomatiska förbindelser, konventionen om barnets rättigheter, konventionen mot tortyr , och en mot korruption .
PA: s FN-ambassadör hotae senare att PA skulle kunna gå upp till 550 internationella fördrag och konventioner, inklusive den internationella brottmålsdomstolen.

På torsdag , justitieminister Tzipi Livni , som har varit den israeliska förhandlaren i fredssamtal med PA, meddelade att den fjärde och sista omgången av utsläpp av terrorister har officiellt ställts in på grund av det palestinska ensidiga draget [Som TT helt glömt meddela har PA efter VARJE terroristutsläpp haft krav på sig om motåtgärder - de har totalt nonchalerat varje punkt.].

"Nya förutsättningar har skapats, och Israel kan inte befria fångarna i den fjärde satsen," meddelade Livni.

Abbas senaste fantasifoster till krav.

Palestinierna ställa nya villkor för fredssamtal för att fortsätta

Av KHALED ABU Toameh
2014/04/03 21:01

Nya förutsättningar inkluderar fullständigt stopp för byggandet av bosättningar [där gäller exakt samma regler från Osloavtalet som som för Ramallah, där det är byggboom], PA suveränitet över område C [som helt styrs av Israel - inte en kvadratcentimeter har någonsin varit "palestinsk". Det ockuperades illegalt av Jordanien 1948-67. Vid första årtalet vann de, vid det andra förlorade de stort. Ingen mer än England legaliserade ockpationen.], och ingen IDF verksamhet i PA-kontrollerade områdena [de kan minska aktiitet där som att plocka upp Hamasterrorister på väg att mörda Abbas.].
Den palestinska myndigheten har satt nya förutsättningar för att komma överens att förlänga fredssamtalen med Israel efter april, sade PA tjänstemän i Ramallah på torsdagen.

Två av de nya villkoren inkluderar Israels erkännande av stilleståndslinjen 1967 som de framtida gränserna för en palestinsk stat med östra Jerusalem som huvudstad och frisläppandet av 1.200 fler palestinska fångar , sade tjänstemän.

Den palestinska myndigheten kräver nu att Israel släpper tre ledande terrorister : Marwan Barghouti , Ahmed Sa'adat och Fuad Shobaki . [PA:s föreslagna potentiella framtida ledare är UTESLUTANDE terrorister och mördare!]

Bland villkoren finns också ett fullständigt upphörande av byggandet av bosättningar [påhitt från Obama] , införandet av PA suveränitet över område C på Västbanken , ett stopp för israeliska militära operationer i PA - kontrollerade områden, och "återförenings"-tillstånd för cirka 15.000 palestinier . [Abbas vill inte ha fler araber än nödvändigt i sitt konungadöme.]

Fortfarande andra villkor inkluderar åter öppna gränserna till Gaza, lyfta blockaden av Gazaremsan [bara att sluta attackera Israel], och tillåta återvändande av palestinska terrorister som deporterades till Gazaremsanoch Europa efter att de sökte skydd från IDF i Födelsekyrkan i Betlehem 2002.

Villkoren presenterades under ett möte med Fatah ledare med chefs PLO förhandlaren Saeb Erekat i Ramallah.

En Fatahledare citerade Erekat som säger att han förmedlade de nya villkoren för den israeliska sidan under ett möte i Jerusalem sent på onsdagen. Erekat och Majed Faraj, befälhavare för PA:s allmänna underrättelsetjänst, hade ett nio timmars möte med justitieministernTzipi Livni och USA: s sändebud Martin Indyk .
Ziad Abu Ein, en Fatahtjänsteman som deltog i mötet i Ramallah med Erekat, sade att om Israel accepterar dessa villkor och släpper den fjärde omgången av fångar, då skulle PA gå med på att fortsätta förhandlingarna fram till slutet av året.

Abu Ein sade att den palestinska myndigheten är fast besluten att fullfölja sitt bud för att ansluta sig till internationella institutioner och fördrag, trots en begäran från Israel att fördröja övergången för att ge amerikanerna en chans att fortsätta sina ansträngningar för att nå en överenskommelse mellan de två sidorna.

Abu Ein och andra palestinska tjänstemän sade att PA-ledningens mål är nu att söka medlemskap i den internationella brottmålsdomstolen som ett första steg mot att åtala israeler för "krigsförbrytelser" mot palestinier.

Erekat citerades som träffande Fatah-ledare som Israel försöker stänga av PA i en maktlös myndighet. "Netanyahu vill ha ett yrke som inte kostar något," sade Erekat . "Han försöker också utesluta Gazaremsan från någon affär."


............

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)