måndag 14 april 2014

Allvarliga fall av polisbrutalitet i Yitzhar, exempel.

Läser du nyheter och inte bara TT har du läst mycket om kalabaliken i Yitzhar, det enda jag har sett i svenska nyheter är ur TT har riggat till informationen, se här.

Yitzhar : Polisen står inför allvarliga anklagelser om brutalitet, missbruk

Mamma anmäler allvarliga klagomål mot Judeen - Samariens polisenhet, som påstås hånade, misshandlade henne under tvivelaktiga gripande.

Av Uzi Baruch och Tova Dvorin
Först Publicerat: 2014/04/12 , 23:29

En invånare i samhället i Yitzhar i Samarien har lämnat in ett klagomål till Jerusalems tingsrätt i torsdags mot en befälhavare från Judeen-Samariens distriktspolis, distriktet själv, och de israeliska fängelserna. Vårdtagaren låter sig företrädas av rättighetsadvokaterna Itamar Ben - Gvir och Esther Weinstein Harpaz.

Käranden har lämnat in klagomålet om trakasserierna som hon fått under en häktning över inblandning i fallet med Boaz Albert, som var taserad och greps utanför samhället i september.

"Ungefär 80 meter före porten till Yitzhar, såg käranden enorma stenar [som satt i mitten av vägen - red. ], "Klagomålet läses. Arabiska terrorister placerar ofta stenar i mitten av vägen utanför judiska samhällen, i försök att hindra förare från att återvända hem - eller, ännu värre, att orsaka avsiktliga skador och skadegörelse.

"Käranden lyckades långsamt trycka förbi stenarna när käranden stoppades av polisen för att blockera vägen. Plötsligt rycktes bildörren upp aggressivt av en polis, som käranden nu känner som Benny Malka, svarande 1, som skrek på käranden och hotade att arrestera henne."

"Käranden chockades och bad att få förklara sig själv - hon tog sin tio-åriga dotter och två andra barn till en Torah-klass och ville bara komma förbi, " fortsatte uttalandet." Men svaranden slutade inte hota, skrika och skrämma käranden och sade, "du kommer att göra som jag säger . - Jag vet att det inte finns någon Torah-lärande grupp du ska till"

Polisen påstås inte ha tagit någon uppmärksamhet åt mammans grunder att låta henne passera och återvända hem, där hon hade fyra andra små barn som väntade. Han tog även en polismegafon och skrek i hennes öron, enligt klagomålen. Han hade sedan krävt nycklarna till bilen, och fysiskt pressat föraren mot instrumentbrädan så hårt att hon inte kunde andas - mitt framför barnen.

Flera poliser grep senare föraren - trots att hon inte svarade på misshandeln - och nästan bröt handen i processen, i en avsiktlig handling av polisbrutalitet enligt klagomålen. Gripandet var grovt och hennes händer var bundna mycket tätt hävdar hon.

Sedan poliserna hånade henne över hennes kvarlämnande av sina barn hemma - och påstås ha lämnat henne en längre tid utan mat eller vatten i polisbilen som enhet stannade vid en restaurang vid Tapuahkorsningen innan de förde henne till stationen. Enheten hånade också henne över hennes kontakter med det lilla Samariensamhället, och vägrade att lämna tillbaka nycklarna till bilen - som inte var hennes, men en grannes - i över två veckor.

Mamman togs så småningom till Judeen-SamarienDistriktets högkvarter, och lämnades med handfängsel hårt spänt i timmar . En officer försökte frigöra manschetterna något efter att fråga käranden om hon hade ont, men en överordnad avvisade begäran. Hon släpptes senare och berättade att hon kunde återvända hem, bara för att bli arresterad igen. Käranden uppgav att hon fortfarande hade allvarliga blåmärken till följd av handbojorna.

Senare hade hon tagits till ett förhörsrum, där svarande # 1 gjorde vilda anklagelser mot henne och sade att hon attackerade en officer, försökte köra över honom, och störde freden. Käranden, i klagomålet, konstaterade att hon har upptäckt, tyvärr, att Israel är en "polisstat" - där vem som helst kan bli arresterad när hon har sovande barn hemma och förhöras för brottet att åka till en Torah-klass.

I slutet av förhöret togs käranden för att tala med distriktschefen, där hon vädjade att släppas tillbaka till sin familj. Han vägrade begäran och kyligt gav henne ett dokument att underteckna över sitt eget gripande, sedan hotade henne med ytterligare rättsliga konsekvenser om hon inte undertecknade inom sextio sekunder - lämnade henne utan tid att läsa dokumentet.

Efter att ha foton tagna och att lämna fingeravtryck, forslades hon bort till den ryska föreningen i Jerusalem kl. 3:30. Där, säger hon, var hon föremål för oanständiga sökningar som brutit hennes blygsamhet. Hennes advokater noterar att olagliga sökningar i föreningen har genomförts tidigare på interner ansågs vara "höger" - och att polisen har av domstol beordrat att betala böter och kompensera för händelserna.

Som sådan har käranden stämt distriktspolisen, Benny Malka och kriminalvården på 80.000 shekel ($ 23.096) i kompensation för falskt fängslande, olagliga sökningar, trakasserier, vårdslöshet och så vidare.
Ben-Gvir noterade vikten av att lämna in klagomål i ljuset av de senaste händelserna i Yitzhar.

"Efter genomförandet av säkerhetsstyrkor i Yitzhar och upprepade kränkningar, finns det ett akut behov av att lära polisen och IDF om medborgerliga rättigheter " sade advokaten lördag kväll. "Yitzhar invånare har också rättigheter, och det är viktigt att polisen vet att våld och brutalitet har en rättslig "prislapp"., Och att varje olaglig handling kommer att ställas inför rätta"

" Vi kan inte acceptera graden av förnedring och kränkning av värdigheten [käranden] som vi lidit under olaglig husrannsakan, inte som person och absolut inte som en kvinna," tillade Weinstein-Harpaz. "Varje kvinna behöver uttrycka chock inför vad de gjorde med den den personen bosatt i Yitzhar, för i dag kan det hända i Yitzhar och i morgon kan det vara var som helst ."

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)