lördag 12 april 2014

Israel övervakar Iran.

Titta på Iran ? Ofek 10 Spionsatellit kommer i omloppsbana.

Försvarsdepartementets video visar lanseringen av satelliten, och en animation skildrar när den träder i omloppsbana över jorden.

Av Hagai Huberman , Arutz Sheva
Först Publicerat : 2014/04/10 , 18:49

Israel lanserade spionsatelliten "Ofek 10" i rymden på onsdagkvällen. Lanseringen genomfördes av försvarsdepartementet på Palmachim Air Force Base i centrala Israel.

[videolänk]


"Den framgångsrika lanseringen av 'Ofek 10'-satelliten är ytterligare ett bevis på Israels anmärkningsvärda tekniska kompetens" sade försvarsminister Moshe Yaalon på torsdagen. "Ofek 10"-satelliten kommer att förbättra staten Israels förmåga att samla in information och göra det möjligt för försvarssamfundet att bättre hantera hot från när och fjärran, vid alla tider på dygnet och i alla väder. Vi fortsätter att stärka våra kvalitativa fördelar och betydande tekniska överlägsenhet över våra grannar.

"Jag vill tacka alla - försvarsdepartementet, rymdorganisationen i MAFAT, Israel Aerospace Industries, Israel Military Industries, Elbit och Rafael - för deras fortsatta utveckling av världsledande avancerade system för att skydda Israel och dess medborgare. Israel har varit välsignat med en ovanligt kreativ och professionell militärindustrin vars beslutsamhet att garantera säkerheten för staten Israel och dess medborgare, och möjligheten att nå nya tekniska höjder gång på gång, har gett oss möjlighet att blomstra och växa."

Videon som släpps torsdag visar förberedelserna för lansering och lanseringen i sig, samt en animerad vy av dess efterföljande inträde i omloppsbana.

När "Ofek 10" kommer in omloppsbana kommer den att genomföra en serie tester för att kontrollera att den är upp till de förväntade prestanda.

"Ofek 10" är en observations radar-baserad satellit, med avancerade photocapabilities både dag och natt och i alla väder.

Satelliten kan fotografera objekten av storleken en halv meter och den kommer att gå runt jorden en gång var 99 minuter.

Den senaste spionsatellit som Israel upp i rymden var " Ofek 9 " och att lanseringen ägde rum i juni 2010. " Ofek 10 " är den sjätte spionsatellitdrivs av Israel och det kan vara till stor hjälp för att övervaka platser över hela världen .

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)