tisdag 8 april 2014

Ettinger: Är Israel verkligen isolerat?

http://www.israelhayom.com/site/newsletter_opinion.php?id=7957

Kopia på

http://www.algemeiner.com/2014/04/06/is-israel-really-isolated/

Många kommentarer är informativa!

USA: s utrikesminister John Kerry säger att " om vi inte lösa problemen mellan palestinier och israeler , om vi inte hittar ett sätt att finna frid , kommer det att finnas en ökande isolering av Israel . "

Men en grundlig undersökning av Israels internationella ställning avslöjar en alltmer lysande integrering av den judiska staten - ekonomiskt , tekniskt och vetenskapligt - oberoende av den palestinska frågan .

I motsats till Kerrys skola, och en utvärdering av verkligheten , har den palestinska frågan aldrig varit en central faktor som format Mellanöstern, en kronjuvel arabiska politiska beslutsfattare och den springande punkten i Israels relationer med de arabiska länderna och det internationella samfundet. Medan det diplomatiska talet belyser den palestinska frågan avslöjar den diplomatiska, kommersiella och industriella gången som beslutsfattare att det internationella näringslivet inte omfamnar Kerrys "Palestina först"-bedömning och hans "Isolation Varning / hot ."

Således dokumenterar det turkiska statistikinstitutet en utvidgning av handelsbalansen mellan Turkiet och Israel, trots den brutala anti - Israeliska ideologin hos president Recep Tayyip Erdogan . Institutet redovisar en 56% exportökning, till Israel, under de första fem månaderna 2013, jämfört med samma period 2012, medan importen från Israel ökade med 22% under samma period. Handelsbalansen Israel - Turkiet var $ 3,4 Mdr SEK 2008 och stiger till 4 miljarder dollar 2012. Turkiets krav inom områdena industri, medicin, hälsa, jordbruk, bevattning, utbildning, vetenskap, teknik och försvar - och Israels unika innovationer inom dessa områden - har segrat över Erdogans anti-västerländska, anti - Israel, och pro-Hamas islamistiska orientering.

The London Financial Times rapporterade att "i sex timmar av premiärminister Benjamin Netanyahus samtal med den kinesiska ledningen, tillbringade de cirka 10 sekunder på den palestinska frågan, samtidigt avslöjas en outsläcklig törst efter israelisk teknologi."

Markerande Israels intensifierade och diversifierade globala integration, handelsbalansen Kina - Israel 2013 översteg 10 miljarder dollar, vilket ger en medvind för det för tillfället förhandlade frihandelsavtalet, och inspirerat av kinesiska investeringar i ett 50-tal israeliska

högteknologiska företag. The Japan Times rapporterade ett växande japanskt intresse i israeliska affärsmöjligheter med tredubbla antalet rapporter av israeliska företag.

Dessutom sköt utländska investeringar i Israel i höjden under 2013 till en sju - årshögsta på $ 12 miljarder inklusive 4 miljarder dollar i förvärv av israeliska företag med globala jättar som Google , IBM, Cisco, AOL, Facebook, Apple och EMC. Dessutom, sedan januari har israeliska företag samlat in över $ 5 millioner på Wall Street, och Deloitte Touche , en av världens främsta CPA-företag, krönt Israel som den fjärde mest attraktiva platsen för utländska investerare, efter USA, Kina och Brasilien.

Enligt den brittiska Economist Intelligence Unit, " njuter Israels kluster av högteknologiska företag, investerare och företagskuvöser, av en boom som inte har setts sedan den globala tech-bubblan sprack för mer än tio år sedan. "Varken Kazakstans miljardär Kenges Rakishev, eller mexikanska miljardären Carlos Slim lät "Isolation Varning / hot" stoppa deras flöde av investeringar i Israels högteknologiska sektor.
I själva verket har Israel som "Start -Up Nation ," blivit en avgörande Pipeline-nation som överför till den amerikanska högteknologiska industrin en uppsjö av spjutspetsteknik och applikationer som utvecklats av israelisk hjärnkapacitet , vilket ger cirka 200 amerikanska högteknologiska jättar en fördel gentemot sina globala konkurrenter och bidrar till USA:s sysselsättning, forskning och utveckling och export. Som framgår av Microsofts nya vd , Satya Nadella: "De två Microsofts forsknings -och utvecklingscentra i Israel utgör en strategisk faktor, förbättrar Microsofts kapacitet inom många områden."

Detta upprepades av Googles styrelseordförande, Eric Schmidt, som investerar i Israel också genom sin privata riskkapitalfond, Innovation Endeavors: . " Israel kommer att ha en överdimensionerad effekt på utvecklingen av nästa steg i teknik. Israel har blivit ett högteknologiskt nav. Israel är det viktigaste högteknologiska centrat i världen efter USA "

Till skillnad från utrikesminister John Kerry har affärsmannen Warren Buffett förtroende för Israels långsiktiga lönsamhet, inser att Israels ekonomiska och tekniska kapacitet är derivat av Israels intellektuella resurser och skatte-ansvar (sedan 1985), oberoende av den palestinska frågan .

Därför, på tröskeln till Israels krig 2006 mot Libanons Hizbollah, investerade Buffett 4 miljarder dollar i ett israeliskt företag som ligger intill den libanesiska gränsen, nyligen expanderat sina investeringar med 2 miljarder USD. Buffett följde i fotspåren av Intel, som har investerat 11 miljarder dollar i sina fyra forsknings- och utvecklingscentra och två fabriker i Israel; IBM , som just fått sitt 13:e israeliska företag; Motorola, etablerade i Israel ett forskningscentrum, på nivån under sitt Houston-centrum; Hewlett-Packard, som är skyldig 55 % av sin 2012-2013 utveckling till sina sju israeliska forsknings-och utvecklingscentra; och de ledande Silicon Valley riskkapitalfonderna, Sequoia, Benchmark, Greylock och Accel, som driver framgångsrika Israel-dedikerade fonder .

Skarpsinniga observatörer i Mellanöstern - som inte underordnar verkligheten till deras önsketänkande - är medvetna om att den arabiska tsunamin inte är en arabisk vår; att den arabiska gatan i allmänhet och Egypten i synnerhet inte går mot demokrati ; att Iran har åtagit sig att driva militär kärnvapenkapacitet; att Syriens president Bashar Assad är inte övergiven av Ryssland och Iran; och att arabiska ledare är oroliga för palestinsk omstörtande verksamhet och terrorism.

Likaså har skarpsinniga investerare insett att de pågående krigen och terrorism som har drabbat Israel sedan 1948 har varit utan att ge gupp på vägen för Israels uppsving och integrering i den globala ekonomin och teknik, stärkt av Israels Leviathan stora offshore naturgas-upptäckter.



............

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)