lördag 22 juni 2013

Israel har tvingats spendera 840,777,210,000 kronor på "Fredsprocessen" utan att få någon fred.

Israel spenderade $ 126 miljarder på säkerheten pga den palestinska fredsprocessen

20 jun 2013 Av Daniel Greenfield

[Där har varit stor förundran i Israel ett tag var alla pengar har tagit vägen. Därav Feiglins beräkning och avslöjande.]

Denna siffra är med nödvändighet ofullständig, men det är en ögonblicksbild av vilken ekonomisk katastrof den ändlösa icke-fredsprocessen har varit för Israel. Bortsett från förlusten av liv, är utgifterna häpnadsväckande för ett så litet land.

Som en del av måndagkvällens budgetdebatt (budgeten har nätt och jämnt passerat första behandlingen) talade konservativa Likudmedlemmen i Knesset Moshe Feiglin och meddelade att han hade hittat NIS 453 miljarder [dubbla ungefär för att få svenska kronor] som har försvunnit från Israels skattkammare under de nästan 20 år sedan Osloavtalet undertecknades. När du läser detta, kom ihåg att vad Feiglin gjorde var att jämföra Israels budgetar för de senaste 20 åren med de 26 år innan Osloavtalet undertecknades (1967-1993), under vilken dessa poster i budgeten inte var nödvändiga eller fanns.

Feiglin var tvungen att sluta i mitten, men här är vad jag fick från det.

86 miljarder shekel i israeliska överföringar till Gaza under 20 år
28,5 miljarder ytterligare shekel för  allmänt säkerhetsskydd sedan Oslo undertecknades
13,7 miljarder shekel för utplacering av gränspolis i Judéen och Samarien sedan Oslo undertecknades (de behövdes inte där innan)
87 miljarder shekel ytterligare för ökad IDF utplacering i Judéen och Samarien sedan Oslo undertecknades
68 miljarder shekel i extra avgifter för restauranger, etc. gallerior sedan Oslo undertecknades (det fanns inga självmordsbombningar i Israel innan Oslo undertecknades)
20 miljarder shekel för omvägar runt arabiska byar sedan Oslo undertecknades (fanns inget behov av dem innan)
4,7 miljarder för att bygga skiljeväggar sedan Oslo undertecknades (det fanns inget behov av dem innan)
3,5 miljarder shekel i kompensation till familjertill  mördade terroroffer
129 miljarder shekel för Operation Defensive Shield 2002.

[Sen får du lägga till allt annat själv, som de enorma mängder som leveranser till fienden, Gaza, kostar. Visst är mycket från diverse donatorer som skeppat det till hamn i Israel för säkerhetskontroll och vidare transport internt till Gaza, men transport och logistik och en del varor från Israel, kostar. Läs här.Gaza fick, när Israel lämnade, stora mängder mycket lönande växthus etc. Att de slog i sönder det mesta är inte Israels fel. Länk1. Sen gav USA dom NYA växthus! ]

Detta kan skrivas av som kostnader för freden, men det finns ingen fred. Detta är kostnaden för ett pågående krig orsakat av en illusion av fred.
......

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)