fredag 28 juni 2013

EU gör sig totalt irrelevant för Mellanöstern genom att älska Hizballah. Ändå vill de köpa israelisk energi.

Lieberman är väldigt skarp, säger rent och klart att EU gör sig både dumma och irrelevanta genom att vägra kalla terrorister för terrorister - samtidigt som de tillsammans med BDS-folket IiS3 bojkottar israeliska varor. Tala om att välja sina vänner.

Det är förstås Bildt som är en av bromsarna. Det talas om "ja, men de är ju farliga terrorister, inte vågar vi gå emot dem!" - vilket i princip innebär att EU och Sverige inte vågar kalla någon för terrorist, inte vågar finka en enda farlig brottsling eftersom hans vänner nog också är farliga och kan attackera Bildt.

EU - samtidigt som de bojkottar Israels varor BDS-stil har de börjat snoka efter israelisk energi. IiS3
Jordanien är förstås den första intressenten, palestinaaraberna borde vara intresserade men får betala i förskott - de ligger redan på enorma el- och vattenräkningar de inte har betalt. Det talas om att helt klippa sladden till dom, det israeliska elbolaget ligger nu ute med 820 miljoner shekel i obetalda räkningar, ca 1.5 miljard kronor. Tips: de får börja jobba. IiS3

Financial Times har en artikel om gasexport till olika intressenter. Innan Libanon och Turkiet på allvar börjat söka gas har de försökt stjäla från de som har, Cypern och Israel. Turkiet har redan stulit en bit av Cypern så de anser sig ha "rätt" till gas, kan de inte stjäla kan de tänka sig att köpa lite, Libanon har en egen privat gränsdragning i havet mot Israel, helt annorlunda än FN:s och vill förstås stjäla gas där i stället för att leta själva. Gaza har gasfält färdiga att shoppa för den dag de slutar med terrorism och ständiga mordförsök av judar.

Blandade notiser om israels energi här. Gatestone Institute har en längre artikel här.

Gasen tar inte slut på länge länge,

Många andra tankar på Moses Finally Vindicated by Israeli Oil så det är nu landet med mjölk, honung och olja.

Jodå, Israel har en förfärlig massa olja också, även om det är lite svårare att utvinna den, några år till för att tillfredsställa alla miljövänner, men sen har de åtminstone lika mycket olja som Saudiarabien, Bildts bästa vän Hizbollah har lovat förstöra Israels gasplattformar, men då får de skylla sig själva. IiS3

Ledaren för Israels Arbetarparti vill förstås inte att Israel ska sälja gas alls utan automagiskt ge tomma lägenheter åt alla kommunister IiS3 som demonstrerar. Hon är rädd att de som har råd att investera i gasborrningen ska bli än rikare. De privata bolagen varnar att om inte deras investeringar lönar sig genom export åker de hem igen och Israel ser inte röken av vare sej pengar eller gas. Staten letade länge förgäves efter gas, enbart privata initiativ gav resultat.

Hur gick det med de israeliska elbilarna och varför har ingen olja dykt upp? En intressant och lång story av Caroline Glick berättar mycket så läs den!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)