tisdag 11 juni 2013

Gazaterroristerna visar hur nära släkt de är med råttorna.

Gazas terrortunnel-nätverk grenar ut

[caption id="attachment_14937" align="alignright" width="466"]mur för att stoppa Gazatunnlar Planerad mur för att stoppa tunnlar. 2010[/caption]

I Gaza, kan markägare i Gaza har tillstånd att förvalta sin egen mark, kanske till och med känner till att en tunnel går under, men de vet inte tunnelns kurs eller ingång.

Elior Levy
Publicerad: 06.06.13, 15:41 / Israel News

Livet i Gaza sker ovan och under jord. Fenomenet smugglingstunnlar i Rafah är välkänt, och det är också känt att det finns tunnlar i Gaza för militärt bruk, vilket leder till olika platser, men denna information är hemlig för de vanliga människorna och inte offentlig.

 

Importera egyptisk fru till Gaza
Äktenskap via tunnel

Tunnlarna tjänar flera syften: Som gömställen för terrorister, som lagringsplatser för vapen och grundläggande förnödenheter, och som en plats för långa vistelser i tider av nöd. De är kamouflerade för skydd under strid och redo för tjänstgöring i scenariot med en israelisk markinvasion. Under senare år har en del av tunnlarna omvandlats till användning som dolda raketgevär. Vid behov öppnas ett fönster och bärraketer framträder, och döljs omedelbart innanför dess kamouflerade fönster efter avlossandet.

 

Liknande historier:

 

 1351038603-palestinians-smuggle-sheep-to-gaza-through-tunnel-under-egypt-border_1544161Omvandlingen av tunnlar för raketavskjutning började strax efter lärdomen av Operation Gjutet Bly togs av högre terroristledare i Gaza. De förstod att raketgevär hade blivit väldigt enkla mål för IDF, på grund av Israels teknologiska överlägsenhet.

 

[caption id="attachment_14940" align="alignleft" width="235"]Egyptisk brud En annan egytisk brud[/caption]

Inledningsvis försökte de skjuta från befolkade områden, skolor och även kyrkogårdar, men relativt precis kontraterrorism krävde att de hittade en annan lösning. Övergång till tunnlar som platser för att dölja och skydda terrorister gjorde också avfyrandet av raketer effektivare, särskilt under Operation Molnstod förra november.

 Med avskjutningsplatser spridda över hela Gazaremsan skapades ett intrikat underjordiskt nätverk. Mellan tunnlarna finns stora gap, som syftar till att bevara möjligheten för terrorister att skjuta raketer efter en IDF-attack, även om en tunnel blir raserad. Enligt källor i Gaza visade sig denna metod för att hantera avskjutningsplatserna att fugnera under Operation Molnstod, när det inte uppstod några dödsfall av män i avfyrningsgroparna.

Den person som ansvarar för uppskjutandet är i själva verket samma person som gräver tunnel, och han agerar i enlighet med beslut av sina befälhavare.

[caption id="attachment_14943" align="alignright" width="453"]Rafah tunnel Rafah tunnel[/caption]

Gazatunnel-projektet är organiserat, väl genomtänkt och tillåter inte oberoende operatörer att komma in i handlingen. Alla tunnlar samordnas mellan de olika militära vingarna och de registreras. Banorna i tunnlarna och metoder för inträde registreras och spåras.

 Tunnlarna delas in i fyra områden: norr, Gaza City, Central- och södra. I händelse av en markinvasion är chefen för varje distrikt, tillsammans med sina kolleger, ansvarig för att definiera gränser för verksamheten. Ledare för varje tunnel är en enda person. För att säkerställa sekretessen är tunnelns ledarens namn en väl bevarad hemlighet, liksom tunnelns route. Endast tunnelns grävare och de ansvariga för det sub-distriktet känner till denna information.

 Alla militära fraktioner i Gaza kan gräva en tunnel, men endast efter samordning inom det ansvariga distriktet. Den genomsnittliga grävningen varar cirka fyra månader, och de flesta har grävt för hand på natten. Varje tunnel är korrekt planerad.

[caption id="attachment_14944" align="alignright" width="580"]Gazatunnelko Gazatunnelko[/caption]

De militära fraktionerna har kommit överens om att hela Gaza är legitim grund för grävning av tunnlar för militära ändamål. När en tunnel grävs nära gräns-stängslet, informerar den som ansvarar för dess planering, markägaren, av säkerhetsskäl, och betonar för honom inneboende separationer: Allt ovan jord tillhör markägaren, allt under jord tillhör den militära fraktionen.

 Grävningen innehåller också ekonomisk ersättning om det behövs. Uppdelning av informationen fortsätter under alla faser av tunnelns skapelse, alltså, medan vissa markägare vet att det finns en tunnel under deras land, vet de inte exakt var den går.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)