söndag 9 juni 2013

Har Israel dödsstrålar?

Sorry, hämtade rubriken från en gammal Science Fictionbok.

Vad är verkligheten? USA har börjat installera laserkanoner på skepp, som synes på denna videon [videolänk]

Lockheed Martin Demonstrates ADAM Ground-Based Laser System in Increasingly Complex Tests Against Free-Flying Rockets
Laser cannons to become available for fighter jets?

 

Minns du Säkerhetsrådets 1701 som Livni var så stolt över? En massa UNIFIL-trupper skulle komma till södra Libanon. Jovisst, de dricker regelbundet kaffe med Hizbollah, går inte in i nån by utan tillåtelse från terroristerna. Och 1701 är enligt Kapitel VI, inte bindande, bara snack som det mesta från FN. Libanons regering hade rätt att använda dom för att bevaka gränsen mot Syrien där en ständig vapenflod kommer in, men Libanons regering brydde sig aldrig om att göra det. Med resultatet att Hizbollah nu har 50.000 fler missiler riktade mot Israel, än under kriget.

Iran har förbud att leverera vapen enligt en bindande VII-order men de skrattar åt det som åt allt annat. Och FN låter dem leda avrustningskonferensen.......  IiS [länk internt till bloggen]

Israel riskerar att bli överväldigade av missiler från norr länk1 länk2. Järnkupolen räcker inte om hundratals missiler avlossas samtidigt mot Israel. Obama har visat sin expertis när det gäller att göra absolut ingenting om Syrien förutom att förse islamisterna där med vapen från Benghazi. Ryssarna vill bevaka gränsen vid Golan, Israels arbete med att få igång Arrow-3-systemet är inte för massanfall och kanske klart om ett år, Israeliska försvarshemligheter som Obama gärna sprider för vindarna. IiS

 En raket för Järnkupolen kostar i ental $50.000, vid massproduktion kommer plåt/elektronikkostnaden ner till $1000, men ett laserskott med den amerikanska laserkanonen kostar snarare 1$. Har Israel nåt sånt? Tänker de skaffa? Hade en eller att par såna hjälpt, hur många raketer hade de kunnat plocka ner? Jag har inte sett något om det men tanken ligger nära till hands. Däremot har funderingar börjat om möjligheten att skydda gasplattformarna ute i havet med laser. Här översättning av den länken.


 

Laservapen för att försvara gasriggar till havs?

LaserEtt av hoten mot gasriggar utanför den israeliska kusten är från obemannade luftsystem beväpnade med sprängämnen.

Den amerikanska marinen kommer att distribuera artyg försedda med högeffekts lasersystem till arabiska Golfen i början av nästa år. En prototyp av aservapensystemet (LaWS) kommer att installeras på den amfibiska transportdockan USS Ponce och, förutom att de genomgick tester påfältet, kommer den att ge operativa möjligheter mot varje fientlig snabb attackbåt eller obemannade flygplan.

Enligt Aviation Week, har LaWS testats på land, i ökenmiljö vid China Lake och i en maritim miljö på San Nicholas Island utanför Kalifornien. Och sista juli-augusti testades systemet i havet för första gången, på jagaren USS Dewey utanför San Diego. Systemet sköt ner tre BQM-174A Dragon, drönare i tre realistiska skott

I-HLS på Facebook

För utplacering i Gulfen, som förväntas vara i sex månader, kommer LaWS att installeras som ett självförsvarsvapen och integreras med Ponce stridssystem, inklusive sensorer och station för Phalanx nära vapensystem. Seglare kommer att utbildas för att driva systemet för användning, både för testning och för att ge en operativ kapacitet att försvara skeppet i den upptagna viken.

Industriteam utformar redan fler produktions-representativa system för en uppföljning med den andra etappen av Innovativa Naval Prototype program. Detta förväntas använda mer kraftfulla militärkvalitets solid-state-lasrar. Målet är att utveckla ett system som kan installeras på befintliga fartyg, använda energimarginalen som redan finns.


 

Men sen kommer mer, som Davids Slunga. AviationWeek,TimesIsrael, JP

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)