lördag 20 mars 2010

Vita "följeslagare" fortsätter Kyrkans traditioner av judehat. [copy]

Du har säkert hört talas om "följeslagare" som använder sin ras för att sprida hatbudskap mot judarna i Israel. En intressant följdfråga är - kan en arab bli följeslagare? Eller väljs han automatiskt bort pga sin ras (eller vad som nu gör att han ser ut som en arab)?

Jag studerade lite på Semitiska Institutionen vid Lunds Universitet på sjuttiotalet, läste i huvudsak hebreiska men också en aning arabiska och arameiska och - redan där, bland de kyrkliga arabisterna var det organiserat hatturer för kyrkobesökare till Israel och palestinaaraber som var garanterat antisemitiska, för att lära resenärerna de korrekta sakerna. Idag märks detta speciellt på dessa "följeslagare".

Jag gjorde ett intressant experiment, gick och läste lite följeslagarsagor. Du vet, de som ska vara i "Israel och Palestina" för att använda sin ras till att skydda människor. Låt oss gå till kartan över "Israel och Palestina" på denna länk. Väldigt många punkter i Israel - men åtminstone anser de att hela Jerusalem är i Israel annars hade de missat Israelbiten. Att det inte existerar någon stat, Palestina, tycks inte bekymra Svenska Kyrkan, men de har väl förläst sig på kyrkans historia, som talar om hela det geografiska området som har kallats Palestina sedan många hundra år, och man kan inte begära från dem att de inser skillnaden.

På kartan valde jag att klicka på Betlehem. Där finns tio rapporter.

Rapport ett: Handlar inte om Betlehem alls, utan om en av de personerna som bäst visar på demokratin i Israel - en person från "Breaking the Silence" - som bekant finns det fenomenet judehatande judar - som denna organisation är ett exempel på. Du kan läsa om den på denna länken. Där ser du att de får enorma bidrag speciellt från EU och separata länder här, för att anklaga och trakassera Israel om vad de känner för. De får också stora summor från NIF, i stort sett lett av det israeliska marxistiska partiet Meretz, som fick mindre än 3% av rösterna i senaste valet. NIF råkade i högsta grad i blåsvädret nyligen när det uppdagades att deras bidragstagare hade försett Goldstone med nästan alla uppgifter som han därefter attackerade Israel med.  Men varför skulle inte Svenska Kyrkan rekommendera dem?

OK, jag scannade några rapporter till, och det enda de innehöll var anklagelser mot israeler, inte något alls om att anledningen till att där knappast finns några kristna kvar i Betlehem är att de är bortkörda av muslimerna. Läs gärna denna artikeln. Den skrevs i december 2009 och säger bl.a.
Vid de sällsynta tillfällen som västerländska media täcker situationen för kristna i de palestinska områdena, är det oftast för att kritisera Israel och dess säkerhetsbarriär. Ändå - tills palestinska terroristgrupper gjorde Betlehem till en fristad för självmordsbombare, var Betlehemborna fria att resa till  Israel, precis som många israeler rutinmässigt besökte Betlehem.
Den andra sanningen som vanligtvis ignoreras av västerländsk press är att barriären bidrog till att återställa lugnet och säkerheten, inte bara i Israel, men också på Västbanken inklusive Betlehem. Födelsekyrkan, som palestinska beväpnade män stormade och skändade år 2002 för att fly från israeliska säkerhetsstyrkor, är nu åter fylld  med turister och pilgrimer från hela världen.

Men även här i Jesu födelseplats, som står under kontroll av den palestinska myndigheten (PA), lever kristna på knivens egg. Mr Ibrahim säger att muslimer ofta står framför porten till Bible College och läser ur Koranen för att skrämma kristna studenter. Andra muslimer vill bygga ut sina bönemattor rätt ut på Manger Square.

Försök hitta sådana detaljer i följeslagarrapporterna! De är lika censurerade som andra svenska media. Mer om den muslimska förföljelsen av de kristna palestinierna på denna länken. Redan i en artikel från 2001 talades det om att Betlehem, som haft en kristen majoritet i snart 2000 år, nu inte har det längre. Men inte anar man något av detta från Följeslagarrapporterna.

Kan man också tipsa om ett faktum som Svenska Kyrkan glömmer bort att undervisa under sin inledande indoktrinering? Att judiska byar är fullständigt legala i Judéen/Samarien! Vilken chock huh.....    En repetition av vad §242 verkligen säger finns på denna länken.  Det var faktiskt Röda Korset som på sjuttiotalet under en hemlig session plötsligt kom ut i ljuset medförande informationen att dessa bosättningar var illegala.

Jag vågar påstå att följeslagarnas och Svenska Kyrkans aktiviteter i Judéen/Samarien inte för freden en millimeter närmare, tvärtom. Såvida de inte anser det självklart att det ska ske på Israels bekostnad.
.

D970 D329 |

.
...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)