fredag 19 mars 2010

Ramat Shlomo

Leta reda på Ramat Shlomo, Salomos Höjder, på kartan:



Som du ser ligger Ramat Shlomo inom den judiska delen av Jerusalem, ett av de översta gröna områdena. Klickar du på bilden kommer du till en översikt över stadsplanen för Jerusalem. Fenomenet att våra kära massmedia kallar några hus för "nya bosättningar" utan att förklara detta splitter nya språkbruk, får en att undra. Är varje hus en bosättning?

Obama borde presenteras en Tulo för sin svidande hals efter allt skrikande. Han kan likväl ta ett kvarter från Tel Aviv, Haifa eller var som helst, och börja gnälla i högan sky om att det ska vara judenrein, inga judar får vistas där eftersom - uh - han inte vill det och har lovat området till Abbas. Mitchell oxo.

Och världen är rasande att Netanyahu högaktningsfullt skiter i dom när det gäller Israels huvudstad.

New York delas

Som du vet har inte araberna några som helst rättigheter till ett delat jerusalem - vad skulle det vara? Att Jordanien med Englands hjälp illegalt ockuperade hela gamla stan (den lilla fyrkanten mitt på den översta kartan), det enda som fanns för 160 år sen, och mer till i 19 år, accepterat av Pakistan endast? England accepterade ockupationen av Judéen/Samarien men inte där heller var Jordaniens attack mot det just uppståndna Israel på något sätt uppfattad som legal.

Däremot är det förstås välkänt att ett stort antal judar bor i många områden i New York. Redan för länge sedan var där ett rikt judiskt liv:



Tittar man på den judiska kartan över New York så ser man att judarna borde få en avsevärd del av stan:



Och här är det slutgiltiga beviset!



Får vi nu höra Netanyahu, Lieberman och några andra kraftfulla karlar börja råskälla på Obama, med lika giltiga skäl som Obamas ramaskrin på sistone, för att börja rita på kartan för en delning av New York!

.

Sk319 SvD467 DN087 NSk319 SDS454 |

.
...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)