fredag 26 mars 2010

Obama gör en Bildt

De använder väl lite olika metoder för att göra sig helt omöjliga som medlare mellan Israel och dess omgivning, men resultatet är exakt detsamma. Finns det en enda insatt person som nu anser att Obama är en neutral medlare, efter sin mer än ettåriga kamp för att förstöra USA:s alla relationer med sina tidigare vänner, nu är nära att lyckas?Obama har lyckats med EN sak:att se till att varje amerikan är skyldig Kina $250.000, och hur många generationer det tar att betala tillbaka beror ju på när USA behöver låna stora mängder nästa gång - med en mycket sämre ekonomisk utgångspunkt än den nuvarande.

Genom Obamas hemmagjorda förolämpning av det faktum att Israel bygger hus i sin huvudstad, är att det är en direkt förolämpning mot alla de judar i Israel som tvingades ut ur arabiska länder som flyktingar, och de utgör ca hälften av Israels befolkning.  Det är alltså Israels sätt att ta väl hand om flyktingar från arabländerna, där ingen sitter i flyktingläger utan i nybyggda hus i Jerusalem. Jämför med hur araberna tar hand som sina flyktingar.

Även i Australien är de högeligen förvånade över Obamas totala och meningslösa hysteri.

Obama förolämpar också alla de som varmt tog emot Netanyahu på Capitol Hill, både republikaner och demokrater.Däremot ödmjukar han sig totalt inför Ahmadinejad.

Men - under 20 år av sin uppväxt var han i en starkt antisemitisk kyrka, och vem kan säga att det inte alls påverkade honom? Eller hans ungdom i muslimska länder?

Netanyahu har sagt absolut nej till Obamas påhitt, så vad ska Obama göra nu? Anfalla Israel med den palestinska här som han bygger upp?  Man har en viss deja-vu-känsla: Obama satsar miljontals dollars på att Dayton ska bygga upp en palestinsk armé, precis som England och dess Glubb Pascha stod i spetsen för den jordanska armén som - lika illegalt - attackerade Israel 1948.

Där blev fred med både Egypten och Jordanien utan omöjliga krav angående Jerusalem, men nu har Obama självklart försämrat alla slags förhandlingar med Abbas/Fatah. Jordaniens helt illegala ockupation av hela gamla Jerusalem 1948-67 -  de som attackerar och därefter förlorar i ett krig brukar också förlora andra tillgångar, så varför inte Jordanien? Det blev fred ändå. Precis som Syrien förlorade Golan för alltid.

Araberna bygger när och var och hur mycket de vill, och man hoppas att de snällt ber Obama om lov. Judar må icke föröka sig, som vi vet. Arabvärlden ger också pengar till palestinaaraberna för att de ska kämpa mot judarna i Jerusalem på alla sätt. Obama har reda lovat Abbas hela Jerusalem som initiallöfte, och hur många hundra miljarder som följde med kan vi spekulera över. Han ger stora summor till Abbas för att bygga upp en palestinsk armé mot Israel.

Obama kräver svar av Abbas och Fatah

Jag menar, ska han vara medlare och inte part i målet måste han förstås kräva svar från båda sidor.  Tyvärr har jag inte läst en enda mikro-nyhet om vad han kräver av Abbas för att Israel ska ställa upp på förhandlingar. Bildt har heller aldrig krävt något, trots att Sverige är en av de största givarna av socialbidrag till palestinaaraberna.

Att Obama är USA:s mest israelhatande president någonsin är kristallklart, Carter började inte attackera Israel på allvar förrän efter sitt presidentskap.

Strider vid gränsen till Gaza

Förvånar det mej när jag i svenska media läser att nyheten skrivits (i DN) "enligt källor inom Hamas" ? Sveriges Radio berättade tidigare hur de litar på Hamas samtidigt som de skrattar åt information från Israel. Det är tydligen trenden i dagens mediasverige, att de berättar för alla och envar att de litar mer på en terroristorganisation som har folkmord av alla judar i världen som huvudmål, än de tror på information från Israel.
.
DN706 DN179 DN472 AB872 PS vg686 vg673   |

.
Västbanken...

3 kommentarer :

 1. Hva kan man vente av en halv neger president.

  SvaraRadera
 2. Dina articklar är helt nödvändiga i denna natt vi råkat hamna i-----men "utskriftvänliga" saknas - och med större bokstäver!
  Ditt sätt att damsuga under mattorna är storartat!
  Patrick Engsström, Wulfila

  SvaraRadera
 3. Prova att skriva in din mailadress i rutan för Subscribe, så får du dem hem, och kan ändra format som du vill, som med vilka mail som helst (åtminstone om man först klickar "reply"). Jag har aldrig sett att Wordpress-systemet har möjlighet att göra det utskriftsvänligt.

  SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)