tisdag 23 mars 2010

Netanyahu trotsig?

TT  anser att Netanyahu inte är en lydig pojke som omedelbart gör vad Obama får för sej. Tja - varför skulle han det, och därmed bryta mot Israels demokratiska val, som förde fram en högerregering efter det att Olmert/Livni försökte ge bort Israel falukorvsprincipen, skiva för skiva? Det är mycket möjligt att Obama försöker, med ickedemokratiska metoder, tvinga fram en ändring av regeringen i Israel, helt till skillnad mot vad han försöker med Iran.

Minns att Israel är 22072 kvkm och arabvärlden mer än 14.000.000 kvkm. Så varför ska Israel ge araberna mer?

Vad har araberna för rättigheter i Jerusalem? INGA! Det har aldrig varit en arabisk huvudstad. Jordaniens illegala ockupation av hela Gamla Stan, det enda Jerusalem som fanns tills för ca 150 år sedan, med en majoritet av judar, togs genom våld, varenda jude slogs ihjäl eller sparkades ut, 58 synagogor blev pissoarer och åsnestall eller förstördes, 38000 judiska gravstenar blev gatsten, omvärlden hade inget alls emot det.

Du får en bra genomgång av vad som gäller enligt internationell rätt på denna länk.

Det existerar inget bindande beslut enligt internationell lag som talar emot att hela Jerusalem ska vara Israels huvudstad! Sen får Bildt, TT och Obama tro vad de vill.

Ta t.ex. San Remobeslutet 1920, ett definitivt beslut och inte tyckande som de flesta utsagor från FN: där står i Artikel 6:
Artikel 6.

Administrationen i Palestina skall, samtidigt som rättigheter och situationen för  andra delar av befolkningen inte påverkas, underlätta judisk invandring under lämpliga förhållanden, i samarbete med Jewish Agency som avses i artikel 4, tät bosättning av judar i landet, inklusive statlig mark och ödemark som inte krävs för allmänna ändamål.

The Administration of Palestine, while ensuring that the rights and position of other sections of the population are not prejudiced, shall facilitate Jewish immigration under suitable conditions and shall encourage, in co-operation with the Jewish agency referred to in Article 4, close settlement by Jews on the land, including State lands and waste lands not required for public purposes.
Till och med Obama och Bildt borde finna det klart nog.

Efter det borde samma gäng, innan de yttrar sig i ämnet igen och gör bort sig igen, läsa vad FN:s §242/338 säger, se denna länk.

.

 SvD999  |

8 kommentarer :

  1. Hur kan man vara "trotsig" i sitt egna land? Nu har USA och Västvärlden börjat behandla Israel PRECIS som man behandlade Tjeckoslovakien 1938. Då ansåg Västvärlden att det lilla motsträviga och irriterande demokratiska Tjeckoslovakien var ett hot mot världsfreden, på grund av att Hitler rasslade med krigssabeln på grund av att han ville ha delar av Tjeckoslovakien. Vi fick "Fred i vår tid" - ett halvår senare tog Hitler över HELA Tjeckoslovakien, ett par månader senare var WW2 och 50+ miljoner döda ett faktum...

    SvaraRadera
  2. varför ser du det så viktigt att judar har en helt egen stat?

    SvaraRadera
  3. En väsentlig anledning till en judisk stat är - att den redan funnits i 60 år. En annan att San Remobeslutet 1920 fastslog att området hörde till judarna och att de borde ha det - samtidigt som araberna hade fått 200 gånger med av det sönderfallande Ottomanska Imperiet. Dessutom hade judar behandlats som skit - se http://israelisverige.info/Referensmaterial/Nordau_sionistkongressen.html - redan före Förintelsen, då 6 av 17 miljoner brutalt avlivades, och processen hade fortsatt om Hitler vann.

    SvaraRadera
  4. så för att vi europeer betedde oss som svin mot judarna så ger vi bort nån annans land där dom bott i X antal hundra år??
    försvarar inte att araberna gav sig på israelerna när staten israel bildades. men jag undrar dock om du iaf kan förstå att dom blir sura om några kommer å säger. "våra förfäder bodde här förut så nu ska vi bo här igen"?

    SvaraRadera
  5. Israel accepterar en 2 statslösning med en judisk stat och en muslimsk palestinsk stat. Endast som en judisk stat kan Israel förbli en demokrati där judar kan leva. Jordan accepterar inte judar, Palestinierna accepterar inte judar. Resten av de arabiska, muslimska staterna accepterar inte judar.
    Judar är inte accepterade i Malmö heller för den delen.

    SvaraRadera
  6. Ja, Israel har accepterat en tvåstatslösning i och med Vägplanen, där både Israel och palestinaaraberna parallellt måste uppfylla vissa saker. För att överhuvudtaget börja Vägen måste PA helt upphöra med hatpropaganda mot judar/Israel i medier, skolböcker, moskéer - denna har snarast intensifierats.

    Exakt hur man ska lösa alla problemen är svårt att säga, Israel och Jordanien är i fred, remsan emellan utan statlig ägare är väldigt liten egentligen - men så länge PA:s stadgar enbart talar om revolution och att alla städer och byar i Israel är "illegal Jewish settlements" så är där inte mycket att snacka om.

    SvaraRadera
  7. Det roliga är att Obama själv sa att Jerusalem skall vara judarnas huvudstad och att den skall vara odelad.

    Netanyahu har givetvis rätt - Jerusalem är ingen bosättning.

    SvaraRadera
  8. Kan där allt vara förfäktningar innan ytterligare ett fortsättningskrig? Pe.

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)