söndag 20 april 2008

Israel FÅR inte försvara sej!

Efter att se den dagliga attacken mot Israel från media med typiska artiklar som "Nya israeliska räder mot Gaza" kan man ställa sig några frågor:

Varför skriver TT och andra media konsekvent artiklar i frågan som om Israels soldater var någon slags ondskefull förbrytarliga - och använder ord som "räder"? Man kan jämföra med när den libanesiska armén rensade ut terrorister från Ein el-Hilweh-lägret förra året; det beskrevs knappast som "räder". TT erkänner idag till och med att de israeliska soldaterna lyckades med det fantastiska att välja ut enbart aktiva terrorister! Men TT låter precis lika sura för det.

Varför får Israel aldrig försvara sig mot terroristgrupper vars enda mål är att döda judar?

Varför skrivs det i stort sett ingenting om hur de palestinaarabiska terroristerna uppfostrar sina barn att hata till döds? Som nu när Hamas konsekvent gör barnprogram i det syftet?
En berömd serie är Musse Pigg som mördar judar. Självklart avlossar Hamas gärna raketer mitt bland barnen, så de på nära håll kan se hur man gör, for future use.

Vad är alternativet? Arafat fick kontroll över stora landområden gentemot garanti att han skulle stoppa terrorn och samla in illegala vapen, och Abbas har ärvt de förhandlingsresultaten, så han uppfyller SINA villkor lika dåligt. Burar han in en terrorist blir det nyhetsmaterial, likaså om denna person sitter kvar där mer än en vecka eller två.

Eftersom det alternativet, att anhålla terroristerna, inte fungerar - utom när Israel själv har möjlighet att utföra detta, som i Gaza tidigare och i Judéen/Samarien nu, så är ett enkelt alternativ att använda en tillräckligt stor bomb. Israel KAN trivialt göra detta. Men i stället riskerar de livet på sina egna soldater för att i möjligaste mån enbart eliminera slöddret, massmördare, som inte har något existensberättigande, som anser det otroligt mycket viktigare att döda judar än att förbättra livet för de civila de kontrollerar, för sina egna kvinnor och barn. Där finns gott om bilder på hur de avlossar sina raketer från balkonger och bostadsområden.


Självklart - utan att kalla det brasklapp är det givet att krig är förråande för alla inblandade. Bakom mycket av dagens mediabehandling av Israel, är det väldigt trivialt att se att det är en fortsättning av den klassiska antisemitismen, som Europa utvecklade under mer än 1000 år, och där arabvärlden på många sätt tog över efter 1945 - det doldes de första 50 åren efter Hitler men blommar upp igen i Europa numera. Där finns media som går väldigt långt för att försöka demonisera Israel genom att ta fram missförhållanden i Israel - där finns också gangsters och kriminella! Där finns enstaka soldater som begår övergrepp - men det är enorm skillnad mellan det och när huvudsyftet är att eliminera motståndaren som individer och land, som hos Fatah och Hamas! Vissa media har förtvivlat svårt att se skillnaden.


DN581 SvD K Y Da T HD x

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)