lördag 12 april 2008

DN informerar svenskarna.....

Jag antar att det var i folkbildningens tjänst, att man lyckades få ihop de populära snyftreportagen om palestinaaraber och Kina. Hm:

I 50 år var Yassir al-Hirbawi den ende palestinier som tillverkade kufiyya, huvuddukarna som blivit symbol för palestinsk nationalism.

Gjorde han enbart dem för den miljon manliga palestinaaraberna som springer omkring med dylika, eller vad var så speciellt? Det är ett praktiskt tygskynke som alltid använts i området, även om det är ett modernt påfund att göra såna med dekorativa dödsskallar:
(bild från 1858)


och även av judar. Att det därefter i och med Arafat har blivit något slags ondskans symbol kan lätt ses här:
(Om inte, finns den på http://www.youtube.com/watch?v=wYj8XSKN8RM )
Artikeln berättar vidare att israelerna tvingar de stackars araberna att ut och resa för att kunna handla. De månghundraåriga islamska handelsimperierna i en stor del av Asien är väl Israels fel får man förmoda. Likaså att många souvenirer man ser på marknaderna i Thailand är lätt stämplade med "made in China".

DN tjatar om "Israeliska handelshinder" som om de inte hade någon aning om
kausalitetsprincipen, att vissa fenomen - som massmord av judar - ger vissa resultat, problem för de som kontinuerligt utför morden.

Man undrar hur mycket Bildt bidrog
med, handlade han en keffiyeh?Han gjorde inget annat nyttigt såvitt jag kan se. Diskuterade han byggandet av en svensk industriby där för att ge arbete? Ingen vet. Diskuterade han hur mycket de kunde vinna på att ändra sina stadgar som förbjuder existensen av Israel? Ingen vet. Vet han att muslimerna i Hebron under exakt 700 år förbjöd alla judar och andra otrogna, att besöka anfädernas gravar där, Abraham med familj? Fram till 1967. Diskuterade han med gubbarna om villkoren när Arafat fick kontrollen över Hebron vid Wye-förhandlingarna 1998? Att han inte fick ett smack förrän han hade uppfyllt SINA löften, nämligen att stoppa terrorism, samla in alla illegala vapen etc. Det är fortfarande inte gjort, så varför ska Israel uppfylla sitt löfte att låta Abbas ha kontroll över Hebron???DN SvD x


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)