tisdag 8 april 2008

Bildt varnar :)

med det vanliga meningslösa politiska dösnacket utan något konkret - sen ger han helt meningslöst bort några av mina skattepengar och åker hem från Ramallah och mår gott på andra av mina skattepengar. Visst syns det att han trivs!

Tänk om han i stället hade gjort något överhuvudtaget, som kunde ha gjort nytta?

1) Påmint Abbas och gänget om att Vägplanen STARTAR med att de omedelbart upphör med hatpropagandan i media och skolböcker, för att något ska kunna fortsätta! Judar som bor i Judéen/Samarien - och symmetriskt araber som bor i Israel och på sistone har skrikit och demonstrerat allt högljuddare mot den hand som matar dom - är något som enligt vägplanen kommer betydligt senare, när denna propaganda, som varat i ett antal generationer, har upphört. Studera http://www.pmw.org.il/ ett tag och rys. Över att Bildt och gänget helt negligerar allt detta.

2) "Bosättningarna". "Kvalitetsvandringen" av araber är rätt intressant: många araber är desperata att bo i Israel eftersom livet är bättre där, men många araber som bor ännu mer ute i periferin är desperata att kunna bo på Västbanken eftersom livet är bättre där än i mer primitiva länder runt ikring! Se här och här.
Det konstiga är att judar har gjort "kvalitetsvandring" i andra riktningen! De har byggt mönsterbyar i Judéen, Samarien och Gaza. Dessa kan lära araberna där en väldig massa om livskvalitet, som de kan skapa för sig själva när hatpropagandan har tystnat.

Frågan är vem som har lärt dom att helt enkelt slå sönder, varken försöka behålla eller bygga vidare på? Typexemplet är ju när alla judar lämnade Gaza för drygt 2 år sedan och lämnade väl fungerande växthus och en industriby. Araberna slog helt enkelt sönder det! Jag vet inte om det är arabisk, islamsk eller kultur. Jag har ett svagt minne om att det var i boken "The Haj" av Leon Uris, där det bortåt slutet stod om byggandet av läger för flyktingar i det palestinska mandatet - hur FN levererade byggnadsmaterial och hur andra araber stal så mycket de kunde....... Jag kommer inte ihåg detaljerna, men boken är mycket läsvärd!

3) Vad har bestämts? Ordet "Folkrätt" eller "intrnational right", ganska egendomlig översättning, flyter ju enligt den som försöker tillämpa det. Vad som har bestämts om Israel med grannar är vad som bestämdes i San Remo efter första världskriget, som jag har nämnt ett antal gånger, och det har inte annullerats. FN har sedan givit rekommendationer, aldrig order, om vad som bör hända, bl.a. den kända §242 efter kriget 1967 där en av de väsentliga punkterna, som vissa liksom Bildt gärna glider över - nämner att Israel ska ha SÄKRA och försvarbara gränser!

Vad innebär det? Tja, fundera själv hur bra bergmassivet öster om Israels strandremsa är att skjuta ifrån.

Bitte Hammargren kommer med den remarkabla observationen att liberalism hade varit att acceptera terrororganisationen Hamas eftersom de valdes, och antagligen hade valts idag också. Väljer palestinaaraberna en terroristorganisation att leda dem, men sen är ledsna att miljarderna inte dråsar över dom som vanligt så är det USA:s och Israels fel......... Dessa liberaler vill ha en "enstatslösning" så att San Remokonferensens beslut helt elimineras och det hela leds av en terroriströrelse som har en enda sak på agendan - att döda varenda jude de kommer åt.

DN SvD x


Invandringen till Sverige


Mycket kan sägas, men det mesta är det inte politiskt korrekt att säga - som DN skriver om. Svenskarna och europeerna i allmänhet har inte tid att föröka sig, så vi behöver arbetsinvandring - som VI kontrollerar! Där står bl.a.

"Den mycket omfattande invandringen till Sverige, världens ledande bidragsnation, kostar enorma summor - det vet vi. Spekulationer på dagspressens debattsidor samt utredningar och beräkningar som gjorts sedan mitten av nittiotalet varierar dramatiskt och pekar på årliga kostnader mellan 40 till närmare 300 miljarder per år. För inte så länge sedan skrev de två ordförandena i Sveriges Kommuner och landsting på DN Debatt att "endast hälften av de män som kom som flyktingar under slutet av 1990-talet hade arbete fem år senare. För kvinnorna var motsvarande siffra ännu lägre, mellan 30 och 40 procent". Men vi får aldrig klart besked från de politiker som har öppnat våra gränser om kostnaderna."

Det är ju en fråga om givande och tagande, så att förbjuda information om detaljerna - vem tjänar det? Det kan påverka mycket - speciellt de svenska kompromisserna om arbete: eftersom jag har varit en del i Thailand där det är precis tvärtom: låga löner men lätt att få ett låglönearbete - och i stort sett inga skatter för dessa arbeten - så ser man skillnaden. Det är många problem med det också förstås - men det bör studeras, hur det fungerar, var människor är lyckligast, och tja - ha en enkät bland thaitjejer av alla de olika sorterna i Sverige, be dom försöka förklara för- och nackdelarna med livet här och där! En helt neutral sådan undersökning skulle antagligen förvåna många.

Vad för "något" gjorde Israel i Syrien?


Den 6 september gjorde Israel något i Syrien. De bombade visst något. Hm, vad var det, något med kärnvapen? Nordkoreanskt visst. Hm, Israel ville inte prata om det, USA ville inte prata, inte ens Syrien ville prata!
Nu har Kongressen i USA krävt att de faktiskt vill veta vad som hände! Dubbelklicka på rubriken för att läsa en analys.


Flyktingar?

En av de bästa utredningarna om Mellanösterns flyktingar läste jag just här.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)