torsdag 17 april 2008

Ban Ki-Moon oroad, Hamas skjuter judar

Vi kan läsa om att FN-chefen är oroad över att Israel försvarar sig, och anklagar Israel för att terroristerna i Gaza ägnar sig åt sin favorithobby ibland kvinnor och barn och andra civila. Man kan undra vad han egentligen vill: att Israel ska vända andra kinden till? Men om kinderna har tagit slut? Bara nu på torsdagsmorgonen fram till 10:30 har Hamas skjutit 9 raketer mot civila i Israel, varav en långdistans-Grad mot Ashkelon. I går avlossade Hamas 30 Kassamraketer mot civila i Israel. Hade en enda träffat ett barnhem eller sjukhus hade glada barn på Gazas gator som vanligt delat ut blommor och karameller. Hamas skriker och hotar både Israel och Egypten - de KRÄVER att ha fri hand för att fortsätta terrorisera Israel, och samtidigt få allt gratis därifrån! Tyvärr har Israel just nu den odugligaste regeringen någonsin, som inte har insett att deras sätt att föra krig är det sämsta tänkbara - en mycket intressant analys kan du läsa här. Speciellt handlar den om hur regeringen Olmert gör alla tänkbara fel för att vinna kriget enligt en utredning du kan läsa här. Både i Libanon och nu i Gaza uppvisar denna regering maximal velighet och ändrar sin strategi, och sina uttalanden, från dag till dag. Detta "proportionella krig" mot Gaza, drar ut på striderna maximalt - ganska självklart. Hur många gånger har inte Olmert/Barak lovat att "NU ska vi göra något radikalt!" "snart" "kanske" "om vi har lust":...... och därefter kan Hamas fortsätta att leva ostört på att prångla ut egna foton av de civilpersoner de uppehåller sig bland och medvetet placerar på livsfarliga ställen. När alla upp till Ban Ki-Moon går på tricket så är det ju bara att fortsätta! De ser ju också att vad än de hittar på, så fortsätter Israel att leverera ström och alla förnödenheter till dom utan kostnad, så de kan använda alla pengar till inköp av vapen. Och just i denna röran med Gaza ställer Abbas till det än värre. Han har givit palestinskt hederspris till två kvinnliga massmördare! Enligt Dick ringde den kvinnliga talmannen i det israeliska Knesset Abbas och vart fullkomligt rasande! Hamas har en fördel - de valdes eftersom de inte är korrupta utan mördar ytterligt konsekvent. De har inskrivit i sina stadgar - som gäller hela Hamas, inte bara någon "krigförande del" - att alla judar ska utraderas och att de definitionsmässigt aldrig ska förhandla om en fred! Har du inte läst dessa stadgar gör det åtminstone en gång! DN Y T K HD SvD SvD251 Y2 K2 SDS SvD P1 P2 D x x

3 kommentarer :

 1. vem är terrorist och vem har tolkningsföreträde? den som skjuter flachettegranater mot civila eller den som gör hävd av "jag har ägt denna mark en gång och den har stulits i från mig"?

  SvaraRadera
 2. vem är terrorist och vem har tolkningsföreträde, den som beskjuter civila med flachettegranater (som innehåller tusentals små pilar) eller den som försöker göra hävd av "detta är min mark som jag en gång ägt"?

  SvaraRadera
 3. Hamas är terrorister både i teori och praktik - läs gärna deras Charter, där du ser att deras enda syfte är att utrota judar. De tusentals lastbilar med förnödenheter de får från Israel - där stjäl de hälften som inte kommer civilbefolkningen till del. 80% av gazaborna vill lämna tack vare Hamas - det ville de inte när Israel hade kontrollen, tvärtom mådde de mycket bättre och hade arbete. Läs mycket mer i artiklarna på bloggen om de utomordentliga möjligheter Gaza hade att utvecklas till ett Singaporeliknande samhälle. Med rätt ledning som hade befolkningens välfärd som syfte.
  En stat har alltid rätt att försvara sig, vapen är alltid otäcka och det är alltid förbjudet att använda mänskliga sköldar som Hamas regelbundet gör.

  SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)