fredag 4 april 2008

Irans kärnvapenproduktion bland smånyheterna

Hela Mellanöstern, men speciellt "Lilla Satan", Israel, som inte får existera mycket längre enligt Ahmedinejad, är hotat av Irans vansinnesfärd mot kärnvapenhot mot världen.

FN:s Säkerhetsråd uttalade näst senast med Resolution 1747 i mars 2007, en TVINGANDE Kapitel-7-resolution mot Irans kärnvapenproduktion (dessa ger FN rätt att ta till vapen om resolutionen ej följs - Israel har ALDRIG råkat ut för en Kapitel-7-resolution, enbart rådgivande resolutioner.) Ytterligare en resolution kom nyligen, som ett muslimskt land (spelar det någon roll vilket?) lade ner sin röst inför, men de andra 14 röstade för, förstärkte resolutionen något.

Har du inte anlag för magsmärtor titta gärna på en Power Point representation från Iran här högerklicka och ladda ner.

Det är inte förstasidesnyheter i Sverige trots att Irans Shahab-5 når Sverige. Sverige och EU vill ju inte tro Iran om något ont. Bildt handlar gärna med Iran, liksom Schweiz gör, som jag nyss har nämnt. Handelsbojkotten som krävs av Resolution 1747 och tidigare, har EU i huvudsak skrattat åt, även om man för närvarande tycker LITE sämre om Iran än om Israel - den hatpropagandan Israel utsätts för i EU och med en topp i bl.a. Sverige, är näst intill makaber; när man diskuterar det i media kommer totalt absurda idéer från vänsterhåll, som visar att de inte har den blekaste aning om fakta utan det är bara påhittade historier som har snurrat och snurrat och snurrat och snurrat i deras hjärnor tills de till och med har trott på löjligheterna själva.

Israel kommer snart att testa sitt Arrow-system mot inkommande missiler från Iran.

Frågan är ju när det blir aktuellt för Israel att göra något seriöst åt Irans kärnvapenutveckling.



(Se förklaringar bland länkarna: Karta över atomforskning i Iran.)





Vad gör USA i frågan? Ja det kan man undra, Condi och Bush tycks mer vara intresserade av att få välvillig behandling i historieböckerna i förhoppningen att man simsalabim ska kunna få Israel och palestinaaraberna att åtminstone samsas lika bra som skandinaverna nuförtiden, men det kommer självklart inte att lyckas så länge Abbas och Hamas hatpropaganda fortsätter. En nyhetsblänkare om USAs aktiviteter finns här .

Kina, som hela tiden har varit en bromskloss i Säkerhetsrådet, har börjat lämna information om Irans kärnvapenproduktion.

SÅ - om det smäller, vad händer då? Vad tror du att snackarna, från Bildt till FN säger om Israel bombar en kärnanläggning i Iran? En massa filosofi om proportionalitet? Och om Iran blåser bort en stor del av Tel Aviv, där regeringen Olmert tycker att alla israeler ska bo? Blir det en lika liten nyhet som denna om Iran i svenska tidningar? Man kan få sej en funderare genom att läsa här.

DN SvD Dagen Dick AP Bildspel från AP Karta över atomforskningsstationer i Iran HD x


En av de mest kända arabiska Knessetledamöterna bryter mot lagen


Tibi är helt ointresserad av att följa lagen för israeliska medborgare, att det är förbjudet att åka till fiendeländer utan tillstånd. Precis som andra av dessa araber som sitter med och bestämmer lagar för Israel, följer han enbart de som roar honom. Hade en enda av dessa herrar åkt till fiendeland för att främja fred, hade det varit helt annorlunda, men såvitt jag vet har det aldrig hänt.

139 lastbilar med mat och mediciner till Gaza den 26 mars

78 lastbilar med mat och mediciner till Gaza den 30 mars

138 lastbilar med mat och mediciner till Gaza den 1 april

111 lastbilar med mat och mediciner till Gaza den 2 april

100 lastbilar med mat och mediciner till Gaza den 3 april

2 kommentarer :

  1. Intressant att också Iran och Israel ligger i absoluta botten av BBC:s World Image:
    http://www.msnbc.msn.com/id/17474900/

    Staterna som får de minsta rubrikerna. Helt följdenligt.

    SvaraRadera
  2. Tibi alltså.
    Lieberman hade den bästa känslan för situationens allvar, han sa:
    "Problemet är inte att Tibi åkte till Libanon utan att han tänker komma tillbaka till Israel."
    - Rysk bonnaironi månntro?

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)