lördag 26 juli 2014

Turkiet största finansiären av Hamas.

Detta kan du se på länk, en Googleöversättning följer:

IDF avslöjar att Hamas i Turkiet troligen bakom kidnappning

Publiceringsdatum: 2014/06/19 18:52:23

IDF avslöjar att Hamas i Turkiet kan ligga bakom kidnappningen

En senior IDF-källa sade torsdag att sökandet efter de tre israeliska tonåringarna som kidnappades av Hamas terrorister i torsdags tyder på att Hamas ledarskap utomlands, och i synnerhet i Turkiet, ligger bakom bortförandet.

Källan berättade för Walla! att särskilt Salah al-Arouri, en Hamas-ledare som bor i Turkiet, har varit en viktig källa bakom terrorattackerna i Judéen och Samarien under de senaste åren.

Rapporter i december förra året visade att Turkiet har ersatt Iran som den ledande finansiären av Hamas sedan 2012; Turkiet är det enda Nato medlem att erkänna Hamas. Enligt rapporterna har Ankara värd en Hamas närvaro, ledd av al-Arouri, vilket underlättar drift och transfereringar, främst till Judéen och Samarien.

Källan noterade att al-Arouri tidigare bodde i en by norr om Ramallah i Samaria, och har varit en viktig kraft i att grunda terrorceller i Judéen och Samarien, finansiering och träna dem att bedriva kidnappning attacker.
Medan Israel fortfarande inte har "rykande pistol" bevisa al-Arouri engagemang, säger källan "Jag tvivlar inte på att al-Arouri hand är bakom detta."

"Du måste förstå att detta inte är en vanlig armé, och det finns ingen direkt kommando utan snarare ett allmänt direktiv, och för närvarande direktivet är oförändrad - att bedriva bortförande attacker", säger källan.

Under de senaste två åren tiotal delegater för al-Arouri har besökt Judéen och Samarien enligt källan, anländer till Jordanien. Även om flera av dem greps, säkerhetssystemet bara lärt av andra som de var på väg tillbaka ut ur Israel.
De som greps hade med sig pengar och skriftliga meddelanden från al-Arouri själv, speciellt beställer Hamasmedlemmar i Judéen och Samarien att etablera terrorceller att bedriva kidnappning attacker.
Enligt källan, är chansen att Hamas ledarskap i Gaza, eller Hamas terrorister släpptes i Gilad Shalit, ligger bakom kidnappningen är mindre troligt.

"Även om de också har försökt att genomföra attacker, är deras förmåga att lyckas mer begränsad. För Hamas, en (kidnappning) attack för förhandlings har stort värde, trots enighet processen" med Fatah, som har enligt uppgift kompliceras av kidnappningen, anmärkte källa.
Att diskutera strategin för terroristerna, noterade källan ", även om ledarskapet i Gaza är mindre intresserade av (raket) fördämningar, säger ingenting de måste sluta kidnappning attacker som kan sluta framgångsrikt från deras perspektiv. För Hamas, det finns en tydlig ordning, och det är att fortsätta kidnappning israeler. "

Källan noterade att al-Arouri har tidigare svek använt välgörenhetsinstitutioner att tratt pengar till terrorceller som syftar till att kidnappa israeler.
Det finns fyra Hamas källor som för närvarande är i stånd att ha fört bort kidnappningen enligt källan, först bland dem Hamas ledarskap utomlands med al-Arouri främst i enlighet med instruktioner från Hamasledaren Khaled Mashaal i Qatar.
En andra möjlighet är att Hamas ledarskap i Gaza, säger källan, följt av Hamas terrorister i Judéen och Samarien, även om han tillade att det är svårare för dem att agera med tanke på IDF åtgärder mot dem.

En sista möjlighet ligger i att de fängslade Hamasterrorister närvarande i israeliska fängelser, som har förmedlat meddelanden i och ut ur fängelse i det förflutna, även om deras möjligheter att agera är mer begränsad.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)