torsdag 17 juli 2014

Även Al Jazeera är mindre terrorälskande än svenska media. Deras statistik över offer i Gaza helt annorlunda. Men man visar ju de siffror man föredrar.

Al Jazeeras Gazas DödsfallsData indikerar att Israel dödat mestadels män i soldatåldern,  inte kvinnor eller barn

Svenska media suger direkt upp Hamas-påståenden och skulle inte få för sej att titta någon annanstans eftersom de de har passar så bra till deras snyftstories. Här en del av ovanstående artikel:


CAMERA sade att en noggrann läsning av data "visar att dödsfallen, liksom i tidigare fientligheter, är oproportionerliga [jämfört med den totala populationen] bland unga män, vilket överensstämmer med egenskaperna för stridande. Män över 40 år är också oproportionerligt representerade. En del av de omkomna i gruppen över 40 år utgör sannolikt högt uppsatta medlemmar av terroristorganisationer."

CAMERA baserade sina slutsatser om man jämför data från 150 män och 20 kvinnor som rapporteras ha dödats i den bredare befolkningen i Gaza, där män och kvinnor står för vardera 50% av befolkningen och medianåldern är 15 år gammal. 


"Noterbart är att endast omkring 12% av det totala antalet dödsoffer är kvinnor, men kvinnor utgör hälften av befolkningen," sade CAMERA. "Dessutom uppges medianåldern för invånarna i Gaz vara omkring 15. Män under 15 år utgör endast 13% av det totala antalet dödsfall trots att de utgör hälften av alla män i Gazaremsan." 

CAMERA ritar en uppdelning av de 150 rapporterade manliga dödsfallen, med undantag av 19 vars åldrar inte anges, och gruppen noterade att en av dem beskrevs som en medlem av Islamiska jihad. På grund av utrymmesbrist, utesluts också de tre dödsfallen bland män över 65 år, med totalt 128 i diagrammet


Diagrammet visar att 83 dödsfall var av män i åldrarna 16 och 39, 28 var män över 40 år gamla och 20 var under 16 år. 

KAMERA noterade också att "information från Qatar -ägda Al Jazeera inte bör accepteras till nominellt värde, eftersom emiratet har nära band till den Hamasledda Gazaregeringen", och sa att det skulle uppdatera sin analys som mer uppgifter släpptes. 

Gruppen kom fram till att analysens slutsats är:". Mediebevakningen ekar ofta linjen som matas av Gazas myndigheter att" de flesta av offren är civila "trots den väletablerade benägenheten hos Gazas myndigheter att överdriva andelen civila offer" 

Konflikten har också karakteriserats som ett "mediakrig", där Hamas anhängare har översvämmat sociala medier med bilder av ohyggliga dödsfall, ofta från den pågående Syrien konflikten under 2012, för att få fram mer sympati för deras sak.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)