torsdag 24 juli 2014

Minns Pressens Etiska Regler? Bryts konstant bl.a. av DN.

Dessa kräver moral för att följa men enbart i ett fåtal fall följer pressen dem. DN gör det INTE. Pressetiska Regler säger bl.a.

1. Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling.
2. Var kritisk mot nyhetskällorna. Kontrollera sakuppgifter så noggrant som omständigheterna medger, även om de tidigare har publicerats [att bara kopiera TT, AFP blabla räcker alltså INTE]. Ge läsaren/mottagaren möjlighet att skilja mellan faktaredovisning och kommentarer.
3. Löpsedel, rubrik och ingress skall ha täckning i texten.
4. Slå vakt om den dokumentära bilden. Var noga med att bilder och grafiska illustrationer är korrekta och inte utnyttjas på ett missvisande sätt.
Var generös med bemötanden!. Felaktig sakuppgift skall rättas, när det är påkallat. 
Det vill säga, påpekar man direkta felaktigheter SKALL de rättas. Big joke. De har inget som heter moral så känner sig inte förpliktade att rätta fel, speciellt inte om det inte passar deras uppfattning av verkligheten och vad de vill berätta för allmänheten, de ska medvetet luras. Lyckas någon att få dem att tänka efter och korrigera sina fantasier, talas det länge om det på Facebook men det tar inte stor plats där eftersom det sällan händer.
Här två mail jag nyligen sänt kriaförfattare på DN, det enda svar jag fått är "på semester". Ingen Moral och deras gamla uppgift som "tredje statsmakten" Den gällde mitt på 1800-talet men är nu helt bortblåst.





-------- Original Message --------
Subject: Sagor på http://www.dn.se/nyheter/varlden/hamas-maste-reagera-de-maste-skjuta-raketer/
Date: Wed, 23 Jul 2014 17:20:15 +0200
From: Ralph Haglund <ralphhaglund@gmail.com>
To: marianne.bjorklund@dn.se
CC: Peter.Wolodarski@dn.se, pia.skagermark@dn.se, staffan.kihlstrom@dn.se, naranjal@gmail.com


Varför ljuger ni?

Har du skrivit ett ord om Hamas alla krigsbrott? Se många ställen som https://thegolanispy.wordpress.com/2014/07/12/hur-svenska-media-konstant-hjalper-hamas-att-bryta-mot-lagen/ för detaljer svenska massmedia/politiker inte har en aning om, möjligen packar de in allt i "folkrättsbrott" som de inte heller har nån aning om. (Erkänner att jag inte lusläser svenska media eftersom de inte ger nån ny information, skummar bara för att se vad som censureras och rena lögner och förvrängningar. Välkänt utomlands.)

Du skulle inte få för dej att skriva om att PLOs egen representant öppet har talat om att palestinierna begår krigsbrott, inte Israel! http://blog.unwatch.org/index.php/2014/07/13/palestinian-un-rep-each-and-every-missile-launched-against-israel-constitutes-a-crime-against-humanity/  och många andra rapporter om du söker efter nyckelorden.

Ni fyller varje nummer med antalet mänskliga sköldar som dödats, och skyller på Israels mycket lagliga försvar, till skillnad från Hamas brott mot krigslagarna som att placera sina krigare bland sina kvinnor och barn och andra civila, som att utnyttja civila som de tvingas upp på israels legitima mål, som att enbart sikta på civila mål. Israel skyddar halva Israels befolkning genom sina aktioner och det är inte deras fel att de bygger skyddsrum till skillnad mot arabiska terrorister.

Den enda skillnaden är att ni kan skylla på Israel - utan någon legal anledning, och njuta, skrev ni  om att 700 syrier mördades på 2 dagar nyligen? Då har jag missat det, http://america.aljazeera.com/articles/2014/7/22/syrian-fighting-violence.html

Skrev ni att al Jazera berättade att Hamas dödssiffror är omöjliga? Ändå är det dessa sagor ni öser ut utan misstanke. https://thegolanispy.wordpress.com/2014/07/17/aven-al-jazeera-ar-mindre-terroralskande-an-svenska-media-deras-statistik-over-offer-i-gaza-helt-annorlunda-men-man-visar-ju-de-siffror-man-foredrar/

Det är grymt att ni öser ut era åsikter i stället för fakta, och det är helt och hållet emot de Pressetiska Reglerna.





-------- Original Message --------
Subject: Du kan ju tipsa redaktionen och Fred Ekblad
Date: Sun, 20 Jul 2014 17:28:56 +0200
From: Ralph Haglund <ralphhaglund@gmail.com>
To: sarah.britz@gp.se


om att användning av mänskliga sköldar är MYCKET TYDLIGT KRIGSBROTT, liksom att förhärliga det som du gör.

Ett annat välkänt krigsbrott är att placera krigare bland kvinnor och barn i bostadsområden.

Ett annat typiskt krigsbrott är att sikta och skjuta mot civila utan några krigare bakom. Något Hamas gör konstant. Däremot är det iNTE krigsbrott att av misstag träffa mänskliga sköldar som gömmer soldater - proportionellt? 8000 Hamasraketer sedan den sista israelen lämnade Gaza, vad är proportionellt mot det?

Varenda raket från Hamas är ett typiskt krigsbrott.

Läst http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=2601 ?

Att glorifiera ISM - berätta lite om vad http://www.stoptheism.com/ säger.

Vet du egentligen att Hamas ägnar sig åt brott mot mänskligheten, eller spelar det ingen roll? http://www.americanthinker.com/2014/07/hamas_is_guilty_of_crimes_against_humanity.html

Se sista länken på http://israelisverige.blogspot.se/2014/07/flytta-till-israel.html
 för bättre definiition av Hamas Krigsbrott.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)