torsdag 22 maj 2014

Påven i Jerusalem ska möta en mufti som har skrikit om att utrota judarna.

Påven gör sitt bästa för att göra bort sej och kyrkan i Jerusalem genom att i stort sett ge all uppmärksamhet åt palestinaaraberna, men ingen som helst kritik av alla muslimernas attacker på kristna, som är nästan utrotade i det område de kontrollerar.

I stort sett alla icke-israeliska normalt vänstermedia klagar på att Israel vill ha säkerhet runt påvebesöket liksom för tidigare påvebesök, medan de berömmer palestinaaraberna för deras "öppenhet", vill att påven ska puttra runt i en helt oskyddad bil. Han är helt i avsaknad om kunskap om varför de kristna nästan tagit slut i de muslimkontrollerade områdena nära Israel, enbart följande vänsterns allmänna filosofi - stöd alla sämre grupper även om de är sämre pga egna aktioner.

Fina PK-ställen som Wiki talar om att antalet kristna i Betlehem har gått från stor majoritet till minoritet "pga emigration" och självklart inte tryck och trakasseri från muslimerna.

Watchdog Palestinian Media Watch varnade på tisdagen för att påven Francis, som den högste i den katolska kyrkan, har planerat att träffa en ledare som är känd för sitt hat mot judar.

Mufti Sheikh Muhammad Hussein, den högste religiösa figuren i den palestinska myndigheten "har ett stående rekord av ond antisemitisk hatpropaganda, som har fördömts internationellt" sade PMW i ett uttalande.

Påven träffar även Israels två främsta rabbiner.

PMW sade att muftin år 2012 predikade att det är muslimernas öde att döda judarna. Vid ett annat tillfälle, i al- Aqsa-moskén, lärde han att judarna var "fiender till Allah", och i ett annat tal sa han att självmordsbombares själar " talar om för oss att följa i deras väg."

PMW citerade ett tal, sändes på PA- tv i januari 2012, från en Fatahfest i östra Jerusalem, där muftin kopplade utrotningen av judar till "Palestina", och hävdade att israelerna vet att ett religionskrig, "Jihad", är på väg och försöker skydda sig genom att plantera ett speciellt träd som kommer att dölja dem från muslimer när de kommer för att döda dem.

Moderator vid Fatahceremonin sade, "Vårt krig med ättlingar till apor och grisar (dvs judar ) är ett religionskrig och tro. Länge leve Fatah!

Muftin inledde sitt tal med att säga, "det är 47 år sedan Fatahs revolution började. Vilken revolution? Den moderna revolution i det palestinska folkets historia. Faktum är att Palestina i sin helhet är en revolution, eftersom kalif Umar kom [för att erövra Jerusalem, 637 CE], och fortsätter i dag, och fram till slutet av dagar. Den pålitliga Hadith (traditionen tillskrivs Muhammed), i de två pålitliga samlingarna, Bukhari och Muslim, säger:

"Timmarna för [Uppståndelsen] kommer inte att komma förrän du slåss mot judarna. / Juden kommer att gömma sig bakom stenar och träd. / Då kommer stenar eller träd att ringa: "Åh muslim, Allahs tjänare, det finns en Jude bakom mig, kom och döda honom." / Utom Gharqad-trädet [som kommer att hålla tyst ] ".

"Därför är det inte konstigt att du ser Gharqad [träd] kring [israeliska] bosättningar och kolonier, "sade muftin." Gharqad- träd omgiver dem. Det är det palestina vi talar om, med början på Jihad och fortsättningen av Jihad med kampen och processionen av martyrer."

PMW sade att det var oklart huruvida muftin visste att moderatorn hänvisar till judarna som "ättlingar till apor och grisar", och förklarar att den palestinska - "Är ett krig av religion och tro" Israel konflikten Men som visas i video av talet, tvekade Muftin inte, drog tillbaka eller fördömde uttalandet, hävdar istället att palestinierna är avsedda att utrota judarna.

PMW sade att när den publicerade sin hatpropaganda, fördömdes muftins ord av Israels premiärminister Netanyahu, det brittiska utrikesministeriet, EU och många andra.

"Elitgruppen bland Martyrer"- I ett annat tal, som sändes i maj 2012, prisade muftin självmordsbombare som hade mördat civila israeler som han givittill en uttrycklig uppmaning till mord: "Själarna från de ädla martyrerna omger oss, och deras själar berättar för oss att följa i deras väg."

I en annan predikan på Al-Aqsa-moskén, sändes i juni 2010, muftin kallade judarna " fiender till Allah" som "även har avvikit från sin mänsklighet."

PMW sade att muftin också främjade hat genom att avvisa judiska rättigheter i Jerusalem genom att förneka att ett tempel någonsin existerat i Jerusalem:

" I sanning, det har aldrig funnits ett tempel i varje period, inte heller fanns det, när som helst, någon plats för tillbedjan för judar eller andra på Al-Aqsa-moskén plats (byggd på Tempelberget, 705 CE)" som Muftin sade på PA- tv i januari 2012. [När Muhammed sades ha passerat på sin flygande kamel var al-Aqsa en bysantinsk kyrkoruin - först 80 år efter Muhammeds död byggde man om den till moské. ]

PMW sade, "dessutom gör Mufti ofta det till en punkt att offentligt förkasta den kristna traditionen, undervisar att Jesus inte var från Judeen, men en palestinier som predikade Islam" [600 år innan Muhammed föddes], kallar Jesus "en palestinsk par excellence" och hävdar att Jesus och hans mor Maria var palestinier, inte judar.

Muftin har också utfärdat religiösa avgöranden som avgör att kvinnor ska underordna sig sina män, förklarade på PA TV att "i allmänhet, en kvinna får [bara] lämna hemmet efter bedömning av sin man," och att en kvinna inte får neka sin mans begäran att ha sexuella relationer:

" Det är hans rättighet [att ha sex]... det är hans rätt. Denna kvinna kan inte och har inte rätt att neka honom denna rätt, särskilt under den tillåtna tiden, vilket är dagens slut," sade muftin på PA TV, i augusti 2012.

PMW sa : "Det är uppenbart att muftins predikar antisemitism och folkmordsideologi vilkert förstör alla chanser till fred. Så länge som judar framställs som Allahs fiender bestämda att bli dödade av palestinier, är fredssamtal är irrelevanta. Att justera en gräns eller att underteckna ett fredsavtal kommer inte att radera de tabubelagda judarna menade PA:s högste religiösa ledare."

"Trots muftins uppmaning att utrota judar och de efterföljande internationella fördömanden, har inte PAs ordförande Mahmoud Abbas avlägsnat muftin från ämbetet, inte heller har han krävt en dementi," sade PMW.

PMW sade att de "är övertygade om att påven, en symbol för fred och tolerans, inte medvetet hedrar en palestinsk religiös ledare som främjar hat och intolerans. PMW är övertygad om att ska påven Francis välja att träffa PAs Mufti, kommer han att göra sitt yttersta för att imponera på den palestinska religiösa ledaren nödvändigheten av att dra tillbaka sitt främjande av folkmord av judar från palestinierna och den motbjudande karaktären i dessa yttranden."

PMW betonade också de internationella fördömanden av muftin s hatpropaganda som uttrycktes omedelbart efter PMWs rapportom hans januari 2012 tal.

EU sade: "EU: s beskickningar i Jerusalem och Ramallah fördömer muftin av Jerusalems brandtal den 9 januari som markerade den 47:e årsdagen av Fatahs grundläggande... I linje med artikel 20 i den internationella konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter avvisar EU-Parlamentet bestämt 'varje förespråkande av nationellt, rasistiskt eller religiöst hat som utgör uppvigling till diskriminering, fientlighet eller våld'. "

Brittiska ministern för Mellanöstern Alistair Burt sade: "Jag fördömer de inflammatoriska ord som används av stormuftin i Jerusalem och andra på firandena som markerar den 47:e årsdagen av Fatah-rörelsen. För att referera till det judiska folket på ett sådant sätt och att prata om att döda judar är antisemitism, helt enkelt."

Associated Press: "Palestiniernas högsta muslimska präst möter skarp israelisk kritik söndag för ett tal där han citerade en religiös text som innehåller passager om att döda judar i en slutkamp."

Reuters skrev: "Israel fördömde palestiniernas högsta präst på söndagen för att deklamera, vid ett möte med den dominerande USA-stödda Fatahfraktionen, en passage från en muslimsk skrift som kallas för dödandet av judar.... Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, som har argumenterat att allt hets mot den judiska statens fredsskapande har fördärvats från vad vissa palestinska tjänstemän sade om muftins predikan: ". Detta är ett mycket allvarligt brott som alla länder i världen måste fördöma". Han sa att han hade bett Israels justitiekansler att inleda en brottsutredning."

Titta muftin på PA- tv nedan.

Här talar muftin: [videolänk]



  Israels vänsteretablissemang har blivit helt hysteriska angående möjligtvis judiska graffitimålare, och de, polisen och alltför många i Knesset började skylla på judar utan det minsta bevis, utan en enda dömd men många rapporter om polisbrutalitet. Nu har dessa hysteriska poliser fängslat ett antal judar som "potientiellt hot mot påven".... http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180891

Polisens attacker mot helt odömda och ostraffade judar är självklart olagliga, vilket en advokat nogsamt påpekat.

Detta är det enda som TT nämnner, och det visar korrekt hur aggressivt den israeliska polismakten är mot nationalister, även om TT ville visa motsatsen.

De har till och med använt ytterst dyra förarlösa militära förarlösa plan för att jaga dessa judar de inte kan fälla för någonting!

En annan artikel kan du läsa om påvens mycket demonstrativa besök i Mellanöstern genom att besöka både Jordanien och Ramallah före Israel. Läs!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)