onsdag 28 maj 2014

"Miljöaktion mot Statoil och Gazprom"

Så de blåögda ungarna på Greenpeace vill klippa EU:s energiförbrukning. DN, SvD, länk.

De säger väl kort och gott "EU får använda mindre energi" i stället för att gå emot deras olagliga aktioner.

Norsk olja
Norsk olja
Så var ska EU få sin energi ifrån? Norge är Västeuropas största oljeproducent fortfarande, även om det börjar gå neråt. EU är till största delen helt oförvberett den dag Putin stänger av kranen. Så EU får lita på muslimska diktaturer för sin olja, och Greenpeaces önskemål.

EU får väl hoppas att Kina gör som det sägs, köper 1/3 av Rysslands energi så ger ryssarna katten i vad EU gör eftersom det inte rör dem.

De muslimska diktaturerna har det väldigt blandat, se länk. Hade Greenpeas använt hjärnan, hade gjort vad Miljöpartiet och liknande en gång skulle göra - vad som var bra för miljön. Jobba intelligent med förnyelsebar och annan energi, vilken inte en kotte tycks göra.

För nåt år sen talades lite lätt och tämligen tyst om att Israel skulle koppla sig in på Trans Atlantic Pipeline. Men Israel tycks vara en pariastat för många höjdare i EU av rent antisemitiska skäl eftersom det inte finns andra.

Andra fantasifulla kom på diverse sätt att omedelkvickt producera förnybar energi - bara att de inte har gjort det. På det sätt Catherine Ashton har behandlat Israel borde de ta väldigt bra betalt för energin.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)