måndag 5 maj 2014

Hamas insisterar på att behålla militär kontroll i enhetsregering.

Hamas insisterar på att behålla militär kontroll i enhetsregering. Gaza förnekar rapporter om ett samgående med PA-polisen, i ett annat uttalande att Hamas kommer att ta kontrollen i en samlingsregering. [Allt till Aschlets glädje.]

 Av Tova Dvorin Först Publicerat 2014/05/04, 10:05 / Senast uppdaterat : 2014/05/04, 10:28

Hamas representanter sa klart i lördag kväll att de inte skulle avveckla sin "militära gren," al- Qassam -brigaderna, som en del av deras samgåen
de med Fatah. Inte heller skulle brigaderna slås ihop med den palestinska myndighetens (PA) polisstyrkor, enligt tjänstemannen. . Diskussion om en sådan åtgärd är nonsens," uppgav en representant till al -Monitor lördag. "Al- Qassam--brigaderna fanns innan [ palestinska ] myndigheten, och de behåller rätten att självständigt besluta om kampen mot Israel."

 Hamasmedlemmar förnekar ivrigt rapporter från London-baserade Al Quda Al-Arabi att vingen skulle slås samman med Fatahs "militära styrkor" som en del av enhetspakten och ett försoningsavtal mellan grupperna. Hamas fortsätter att vara orubblig om sin kontroll av en "enhets"-regering, och uttrycker om och om igen att de skulle vara i kontroll av både Gaza och den palestinska myndigheten efter valet, och insisterar på att Ismail Haniyeh skulle styra staten.

 Mahmoud al-Zahar, en hög tjänsteman och en av grundarna av Hamas, tog frågan med påståenden om en enad militär kraft förra veckan, och spydde skarp kritik i frågan till Reuters.

 "Ingen kommer att beröra säkerhetssektionerna i Gaza. Ingen kommer att kunna röra en person från den militära gruppen. Ingen frågade om det," förklarade Zahar. Han hävdade också att PA:s ordförande Mahmoud Abbas "ljuger om att vara ansvarig för en samlingsregering som belastat honom med att slåss om en fortsättning av USA:s stöd.

Dupera EU

Hamas och Fatahs försoning förra månaden har väckt oro för säkerheten i Israel och fullständigt torpederat fredssamtalen. Däremot har internationell respons på affären varit blandade, och Europeiska unionen (EU) har avfärdat dessa frågor som bygger på sin övertygelse att PA:s ordförande Mahmoud Abbas, inte Hamasledaren Ismail Haniyeh, skulle förbli ansvarig för en samlingsregering. "EU förväntar sig att en ny regering upprätthåller principen om icke-våld, för att förbli intresserad av att uppnå en tvåstatslösning och en förhandlad fredlig lösning, inklusive Israels legitima rätt att existera, "EU:s utrikespolitiska chef Catherine Ashton insisterade förra veckan." Det faktum att president Abbas kommer att vara fullt ansvarig för förhandlingsprocessen och har mandat att förhandla i namn av alla palestinier ger ytterligare försäkran om att fredsförhandlingarna kan och måste gå vidare." ;)

Se också http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180234
 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)