tisdag 27 maj 2014

Påvem beuntrar graffiti där judarna jämförs med nazisterna.

För Skam, Påve Francis

Försåtliga anspelningar är lika illa som regelrätt antisemitism.

Publicerad : måndag, maj 26, 2014 11:31
Giulio Meotti


Två bilder kommer att bli minnet från påven Francis besök i det "Heliga Landet".

En avbildar påven som föreställde honom be vid Israels säkerhetsbarriär under en graffiti som jämför palestinska araber med judar under nazisterna. "Betlehem ser ut som Warszawas ghetto", sade graffiti på väggen.


Om du var en "vän av det judiska folket", som de katolska medierna och några rabbiner försöker presentera dig, borde du ha avvisat Judehatande palestinsk propaganda.

Den andra kommer att vara altaret där påven levererade sitt budskap i Betlehem, inför en gigantisk bebis-Jesus insvept i en keffiyeh, själva symbolen för den palestinska antisemitiska irredentismen.

Papa Bergoglio levererade ett budskap av hat till judarna. Hur är det?

Warszawas ghetto skapades av nazisterna som ett sätt att samla in judar i förberedelse för deras utrotning med Zyklon B. Hur kan en påve acceptera att det jämförs med en arabisk stad under den palestinska myndighetens styre?

Påståendet om "palestinska koncentrationsläger" är en flagrant antisemitisk lögn och en förolämpning mot de miljoner som verkligen fått lida och dö i lägren, och påven borde ha avsagt sig det.

Men det var tydligt i predikan levererad av påven Francis i Betlehem att han inte kommit med fred: " Gillar vi Maria och Josef, som välkomnade Jesus och vårdade honom med kärleken hos en far och mor? Eller gillar vi Herodes, som ville eliminera honom?".

Så enligt påven Francis, är de israeliska judarna som Herodes, som dödade alla oskyldiga barn, därför att hans hjärta var inställt på att döda Jesus.

Detta är en lömsk form av antisemitism som subtilt anklagar den judiska staten för att försöka mörda den nya Jesus, som symboliseras av de palestinska araberna.

Påven Francis borde ha begärt yttrande från nunnorna på Rosary Sisters School i Dachyat El Barids stadsdel norr om Jerusalem. De bad att finnas på den israeliska sidan av staketet, mot bakgrund av önskemål från Abbedissan. Varför ? De ville inte leva under det palestinska enväldet.

Varför har påven träffat palestinska arabiska "flyktingar", om inte för att presentera 1948 års krig som källan till en " orättvisa "begången av Israel när det sköt bort de palestinska araberna?

Påven Francis, flyktingproblemet skapades inte av ett obevekligt utbrott av fientligheter, utan av ett arabisk förintelsekrig mot Israel, skulle du ha sagt. Varför ignorerade du de 800.000 judiska flyktingar som drevs ut ur muslimska majoritetsländerna i Mellanöstern under åren efter det att Israel erhållit sin självständighet?

Varför gjorde påven Francis accepterade att gå i Tempelberget, judendomens heligaste plats, med Mufti Muhammad Ahmad Hussein, som förklarade att "Uppståndelsens timme kommer inte förrän du dödar judarna", som främjar terror mot Israel och förnekar existensen av de judiska templen?

Prat är billigt, påven Francis. Om du var en "vän av det judiska folket", som de katolska medierna och några rabbiner försöker presentera dig, borde du ha avvisat Judeofob palestinsk propaganda; du borde ha vägrat att bli avbildad under bilder som jämför Israels handlingar till Hitlers och de palestinska araberna till Jesus; du borde ha vägrat att skaka hand med den mufti som vill förinta det judiska folket.

Efter att ha besökt koncentrationslägret Mauthausen den 25 juni 1988, sade påven Johannes Paulus II att judarna "berikat världen med sitt lidande," och deras död var som kornet som måste falla i jorden för att bära frukt, i Jesu ord som medför frälsning.

Man frågar sig om att dödas är den enda roll judarna har i ögonen på påvedömet.

Nu har vi en ny påve som ser Israel som en baby-killer.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)