torsdag 1 maj 2014

Abbas utrbott om Förintelsen är han ensam om bland palestinaaraberna.

Förintelseförnekande fortfarande det vanliga bland palestinier

 Få, om några av palestinierna håller med PA:s chef Mahmoud Abbas position att " Förintelsen det mest avskyvärda brott" i modern tid. [Det som alla svenska media skrev om vitt och brett utan att förklara ett dugg. Se TGS]
  
Av Yaakov Levi Först Publicerat : 2014/04/28 , 05:24
  Abbas skriker Abbas skriker


 Mahmud Abbas kanske tycker att "Förintelsen ar det mest avskyvärda brott" mot mänskligheten i modern tid, men att döma av svaret på hans uttalande i söndags om saken, håller få om några av palestinaaraberna med honom.

På ett tiotal arabiskspråkiga webbplatser var den överväldigande uppfattningen av Abbas kommentarer negativa, med många som säger att Abbas antingen hade blivit hjärntvättad eller hade blivit en "överlöpare" , som är "förslavad av de lögner som sprids av sionisterna." Kommentarerna visades på Internet, delar av online- berättelser som diskuterar Abbas kommentarer på arabiskspråkiga webbplatser.

I ett uttalande från den palestinska myndigheten i Abbas namn söndag sade PA chefen att "vad som hände med judarna i Förintelsen är det mest avskyvärda brottet som har skett mot mänskligheten i modern tid ." Han uttryckte också sin "medkänsla med offrens familjer och många andra oskyldiga människor som dödades av nazisterna. På det otroligt sorgliga minnet av Förintelsens dag, uppmanar vi den israeliska regeringen att gripa den nuvarande möjligheten att ingå en rättvis och övergripande fred i regionen, baserat på visionen om två stater, Israel och Palestina som lever sida vid sida i fred och säkerhet", säger Abbas.

 Kommentarerna uttryckte sitt hat mot Abbas för hans kommentarer. "Innan du erkänner Förintelsen Hitler begått mot judarna, krävs att Israel erkänner Förintelsen de begår mot palestinierna, kräver att de erkänner det massmord de begick i Sabra och Shatilla, "det libanesiska flyktingläger där kristna allierade med Israel dödade tusentals muslimer under Libanonkriget 1982. [I ett inbördeskrig mellan kristna och muslimer i Libanon krävde de att Israel ensamt skulle stoppa den ena sidan - de har verkligen stor uppfattning av judarnas styrka.] "

Judarna har lyckats hjärntvätta hela världen, de kontrollerar Amerika och Europa med sina lögner" skrev en kommentator." [Och det visste han mycket bättre än hela Amerika och Europa. Undrar var han lärt sig det.] Judarna är värre än nazisterna."

Många av nyhetssidorna innehöll nidteckningar som visar hur Israel "styr" väst, med hjälp av de vanliga symbolerna för ormar och skruvstycken som identifieras med Israel och judarna som visas "klämma" Uncle Sam eller Europas ledare.

Flera av författarna anklagade judarna för att "uppfinna Förintelsen" för att utöva utpressning mot väst till att stödja Israel. Däremot har många på den israeliska sidan varit skeptiska om Abbas kommentarer och påpekat hans långa historia som en förnekare, att ha kallat sin doktorsavhandling "den andra sidan: det hemliga förhållandet mellan nazismen och sionismen." Avhandlingen publicerades som bok 1984 och används allmänt som lärobok i hela PA .

Den nedgraderar antalet av förintelsens offer till "[eventuellt] under en miljon," och anklagar sionistiska ledare att uppmuntra förföljelse av judar. "Det är möjligt att antalet judiska offer nådde sex miljoner, men samtidigt är det möjligt att siffran är mycket mindre - under en miljon," skrev Abbas. "Det verkar som om intresset för den sionistiska rörelsen, dock, är att blåsa upp denna siffra så att deras vinster kommer att bli större... Detta ledde dem till att understryka denna siffra [sex miljoner] för att få solidaritet från den internationella opinionen med sionismen."

Under 2011, enligt rapporten sade han att han nu accepterar siffran sex miljoner judiska offer.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)