söndag 11 maj 2014

Ett öppet brev till John Kerry.

Ett öppet brev till John Kerry
 
8 maj 2014 av Daniel Greenfield

Kära John,


john_kerry_1924045
Med några års mellanrum kommer en messias till Jerusalem, skakar hand, ställer krav och lovar att skapa fred i vår tid. Sedan när det hela blåser upp i ansiktet, kastar han upp sina händer och flyger tillbaka och skyller de otacksamma judarna för att inte omfamna hans vision.

Så många falska messias har kommit före dig, kisar mot det skarpa solskenet, bultande bordet vid möten, sköljer ner martinis och fantiserar om Nobels fredspris som de var säkra väntade på dem i slutet. Och de lämnade med ingenting utom solbränna och sjudande ilska.

 Trodde du verkligen att du skulle vara annorlunda? Var du så förvirrad att du trodde att du kunde lyckas där karriärdiplomater med en livstid av erfarenhet i regionen hade misslyckats?

 Det är inte som om du hade en bra meritlista när det gäller att förhandla någonting. Minns du när du träffade Madame Binh i Paris? Hur var det att bära Daniel Ortegas fredserbjudande efter att försäkra alla om att han inte var kommunist? Precis innan han flög till Moskva. Och låt oss inte släta över dina besök hos Assad. Var det fred i luften eller var det bara nervgasen?

 Jag vet att du inte har tid att komma ihåg alla dina diplomatiska triumfer. Eller som Hillary, någon av dem.

 Du åkte till Paris för att hjälpa Viet Cong. Du reste till Nicaragua för att hjälpa FSLN-terroristerna. Du åkte till Israel för att hjälpa PLO.

Sovjetunionen föll, men din gamla nostalgi för kommunistisk gerilla och mördare har inte övergivit dig. Det är därför du misslyckades. Och det är därför du kommer att misslyckas om och om igen.

Oavsett vad PLO gjorde, skyllde du på Israel. Precis som oavsett vad Viet Cong eller sandinisterna gjorde, skyllde du på Amerika.

 PLO kan ropa på Israels förstörelse, vara mästare i terrorism och allierade med Hamas, men dina hantlangare kommer fortfarande att lämna anonyma citat som säger att PLO inte kan förväntas att förhandla medan Israel anses eventuellt bygga hus i Jerusalem. Vad är en liten sak som folkmord jämfört med ett hus ?

 Israel förväntas frigöra terrorister som mördar äldre överlevande från Förintelsen, men de ömma känslorna hos PLO-terrorister är upprörda när en judisk familj som de inte har lyckats mörda ännu flyttar in i ett hem i Jerusalem.

Goda förhandlare kan sätta sina sympatier åt sidan för att nå sina mål. Men oavsett hur många pressmeddelanden du lägger ut för att pracka på folk din speciella relation med Israel, ett förhållande nästan lika speciellt som den som din kollega Massachusetts senator hade med en flicka i en '67 Oldsmobile vars drunknade lik dök upp nästa dag, skämmer bort dig det genom att hota med en annan intifada eller kalla Israel en apartheidstat.

 Du saknar de grundläggande kriterierna för en diplomat. Du är en dålig lögnare.

Du dyker upp för att ge moraliskt stöd till mördarna och går hem som deras användbara idiot. Det var den patetiska funktionen du tjänat i Paris, i Nicaragua och i Israel. Det enda du någonsin gjorde med dina oönskade ingripanden var att göra saker och ting värre.

Din antikrigsaktivism hjälpte polarisera en nation. Ditt Ortega-ingripande uppmuntrade en terroristgrupp. Och ditt fredsinitiativ ledde till en överenskommelse med Hamas. Efter nästan ett halvt sekel, det enda du någonsin har gjort är att göra saker och ting värre.

Varje man med en skrot av anständighet som ser tillbaka på en livstid som diplomatiskt vrak skulle ha gått i pension. Istället krånglade du din väg till att bli utrikesminister så att du kan misslyckas på en större skala.

Hemligheten till din framgång som ett livslångt misslyckande är att du vägrar att ta ansvar. Du kastar bara någon annans medaljer över staketet och skyller på någon annan för ditt senaste fiasko.

Den här gången är det Israel. Du berättade för senaten att förhandlingarna mellan Israel och PLO gick i kras eftersom den judiska staten inte släppte den senaste uppsättningen av mördare i tid. Det fanns ingen anledning att Israel inte borde ha väntat att släppa mördare av civila, däribland en äldre överlevande från Förintelsen.

Efter att ha släppt tre uppsättningar av mördare, i utbyte mot ingenting utom att PLO dök upp och fortsatte att ställa mer krav, beslöt man att skylla på Israel eftersom den fjärde uppsättningen mördare inte släpptes i tid.

Och låt oss inte glömma den populära ursäkten om "bosättningarna". Uppgörelsen i fråga är Jerusalem; en av de äldsta städerna i världen. En stad vars enhet som huvudstad i Israel du godkände vid ett flertal tillfällen.

 Du samsponsrade Jerusalem Embassy Act, som förklarade att politiken i USA är att, "Jerusalem bör förbli en odelad stad" och "Jerusalem bör erkännas som huvudstad i staten Israel".

Du sponsrade Senaten resolution 113 om att "Jerusalem måste förbli en odelad stad där rättigheterna för varje etnisk och religiös grupp är skyddade eftersom de har tillhört Israel under de senaste tjugofem åren."

 Ringer detta några klockor?

Vad sägs om resolution 106 eller resolution 21 som "uppmanar presidenten och utrikesministern att offentligt hävda som USA:s politik att Jerusalem måste förbli odelad huvudstad i Israel."

Eller 1323 och 1322? Du var medförslagsställare till dem alla. Hindrade du fred alla dessa decennier ? Eller hindrar du fred nu genom att vända dem ryggen?

Du är också medförslagsställare till resolution 46 om att den moderna staten Israel är "utväxt av förekomsten av det historiska kungariket Israel inrättat tre tusen år sedan i Jerusalem och i Israels land."

Du var medförslagsställare till resolution 522 med samma text under 2008. Men det var långa 6 år sedan.

Under din presidentkampanj släppte du en artikel där det heter Jerusalem, "Israels obestridliga huvudstad." Nu bestrider du det. Tydligen var du för ett enat Jerusalem... innan du blev emot det.

 " Som presidentkommer John Kerry aldrig att tvinga Israel att göra eftergifter som äventyrar dess säkerhet," skriver tidningen." Som president skulleJohn Kerry inte förvänta sig Israel att förhandla utan en trovärdig palestinsk partner för fred. Något som tyvärr inte finns i dag"

Men du är inte president så att du kan inte klandras för att helt vända de positionerna och insisterar på att Israel gör eftergifter som äventyrar dess säkerhet och förhandlar med terrorister som saboterar alla dina fruktlösa försök till fredsförhandlingar. Och då slutar du med att inför Trilaterala kommissionen föreslå, utanför protokollet, att Israel håller på att bli en apartheidstat.

Nu är du iväg för att tjura och konspirera för att avslöja din fredsplan som hackar sönder Israel, skär upp Jerusalem och ger PLO allt utan att förplikta den till något som helst. Men terroristerna du hjälper kommer att sabotera det precis som de saboterade dina fredsförhandlingar, precis som Daniel Ortega saboterade ditt fredserbjudande och precis som Viet Cong förstörde trovärdigheten hos deras nyttiga idioter.

Din senatkarriär är över; du anslöt din döende stjärna till en fallande president och sätter ditt arv i händerna på en fet mördare som skulle sälja sin syster för ett monopol på amerikanska cigaretter. Du skulle ha varit bättre att vända Teresas pengar till Bernie Madoff och gå till Afghanistan för att förhandla personligen med talibanerna. Även när du varnar Israel att det kommer att förstöras om de inte lyssnar på dig, har du förstört dig själv.

Hade du avgått från senaten, kanske du hade haft kvar en viss värdighet. Istället kommer du att vara en misslyckad fotnot i en misslyckad förvaltning. Det är en passande öde för en man som arbetade för att se sitt land misslyckas med att avsluta sin tid som ett eländigt misslyckande.

Oavsett om det är Ukraina, Syrien eller Israel, har du misslyckats. Och Japan och Korea kommer fortfarande upp. Ta en drink till. Fly till en annan konferens. Stäng dej inne med dina rådgivare och gagga om Israel.

Och när du lämnar kommer du skylla på de otacksamma judarna som inte ville göra vad du befallde dem. Men John, vi var inte de som gjorde det här mot dig. Du gjorde det för dig själv. Du kan skylla på Israel allt du vill, men det är inte vi. Det är du.

Med vänliga hälsningar,

Det judiska folket

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)