lördag 29 mars 2014

USA (inte Obama) attackerar Människorättsrådet för deras Israelhat.

USA:s svidande attack mot UNHRC för att peka ut Israel 

Av Tovah Lazaroff
SENAST UPPDATERAD : 2014/03/28 19:38

Israel var inte representerat vid möte på grund av den israeliska UD strejken, USA tar särskilt upp frågan med rådets dagordning punkt 7, som stadgar att Israel ska diskuteras vid varje möte i forumet. Möteslokalen i FN:s råd för mänskliga rättigheter.

I USA utfärdade på fredagen en svidande attack mot FN:s råd för mänskliga rättigheter för sin fortsatta partiska behandling av Israel och visade att rådet var till skada för fredsprocessen.

Amerika var det enda landet som röstade mot fem anti-israeliska resolutioner som UNHRC godkände på fredag ​​eftermiddag när det träffades i Genève i slutet av sin 25:e session.

Relaterat:

UNHRC röstade på fem anti-israeliska resolutioner denna vecka.
UNHRC ersatte Falk med Chinkin från Goldstonerapporten.

Fyra av de fem resolutioner anföll Israels behandling av palestinier bakom stilleståndslinjen före 1967 [utan någon som helst hänsyn till att Israel överlägset vann krigen 1967 och 1973 och utan hänsyn till Säkerhetsrådets §§242] och godkändes 46-1.

Den femte resolutionen som behandlade Israels fortsatta närvaro på Golanhöjderna , och dess behandling av den syriska befolkningen som bor där, passerade med godkännande av 33 nationer [jämför med Syriens behandling av sin beolkning]. Det fanns 13 nedlagda röster och en röst emot det.

Th USA tog särskild fråga med rådets dagordning punkt 7, som stadgar att Israel ska debatteras vid varje UNHRC-session . Israel är det enda landet med en sådan en stående punkt på dagordningen.
"Vi är djupt oroliga återigen att presenteras med en lång lista med ensidiga beslut som underminerar ansträngningar att göra framsteg i förhandlingarna", säger Paula Schriefer, som är chef för USA:s delegation i UNHRC.

Hon noterade särskilt att USA fortfarande är "djupt bekymrad över rådets ensamma attack i dagordningen riktad mot Israel och av de många upprepade och ensidiga besluten enligt denna punkt."

"Ingen av världens värsta kränkande de mänskliga rättigheterna, av vilka en del är föremål för beslut vid denna session har sin egen ensamma punkt på dagordningen vid detta råd," sade Schriefer. [Och vem bestämde sammansättningen av rådet så inga mänskliga rättigheter i princip krävdes bland medlemmarna? Vår egen Jan Eliasson. Det roade honom att gå emot USA:s åsikter.]
"Endast Israel, en levande och öppen demokrati, fick sådan behandling," sade Schriefer.

"Särskilt oroande är detta råds belåtenhet med upprepade införandet av ett beslut med fokus på Golanhöjderna , " sade Schriefer .
" Att överväga en sådan resolution , medan den syriska regimen fortsätter att slakta sina egna medborgare exemplifieras det absurda i denna punkt på dagordningen , och var och en av den andra resolutionen om Punkt 7 , " sade Schriefer.

Hon förklarade att USA stödde den palestinska rätten till självbestämmande , men att den inte anser att dessa resolutioner bidragit till att föra en tvåstatslösning eller en fredlig lösning av konflikten.

Schriefer noterade att USA gav ekonomiskt och tekniskt stöd till det palestinska folket och var den största givaren till UNRWA .

UD var inte närvarande vid rådets möte på grund av den pågående strejken .

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)