lördag 29 mars 2014

Handeln ökar mellan Israel och palestinaaraberna.

Bojkotta? PA Rapporterar ökning av importen från Israel

PA har sett en ökning av både import från Israel och export till Israel, enligt ny statistik.

Av Elad Benari , Kanada
Först Publicera : 2014/03/28 , 21:36

Den palestinska myndigheten (PA) gillar verkligen israelisk-tillverkade produkter och till och med föredrar dem över de av andra länder, enligt nyutgiven statistik .

Faktum är att den palestinska statistiska centralbyrån rapporterade i fredags att PA har sett en ökning av både import från Israel och export till Israel.

Enligt statistiken, i januari sjönk PA:s export med 8,7 procent jämfört med föregående månad, men dess storlek, som uppgick till 68,6 miljoner, var ännu större med 10,1 procent jämfört med samma månad förra året .

Nästan all PA:s export i januari, 90,2 procent, gick till Israel, fann statistiken.

När det gäller importen ökade PA:s import under januari med 7,9 procent jämfört med december 2013. Import från Israel växte med en takt av 17,2 % , medan importen från övriga länder minskade med 16,4 % jämfört med januari 2013

Siffrorna kommer efter en rapport förra månaden som visade att 70 % av PA:s import var från Israel, medan importen 3,5 miljarder USD kommer in i PA från Israel.

Köpmän sade då att PA konsumenter föredrar israeliska varor eftersom de tror att de är av högre kvalitet än billigare lokala produkter eller produkter från arabländerna. Israelisk-tillverkade produkter är populärt prissatta, och konsumenterna tror att de får bra valuta för pengarna när de köper "blått och vitt."

Under 2011 meddelade PA en bojkott av produkter från Judéen och Samarien och senare utvidgades bojkotten till att omfatta varor som tillverkats i de judiska kvarteren i norra , södra och östra Jerusalem.
PA:s finansministerium har dock tidigare ändrat definitionen av bojkotten att passa PA:s behov. Vid ett tillfälle hade PA:s ministerium misslyckats med att driva ett åtal mot ett pappersbruk som fångades smuggla bärbara datorer tillverkas i förment bojkottade områden, och ursäktade detta genom att säga att området inte var på boykottat område pga PA:s investeringar där.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)