onsdag 19 mars 2014

Den flexibla religionen islam.

Ställföreträdande chefen till Muftin ger syriska soldater religiöst tillstånd att våldta kvinnor för att hämnas på dem och på rebellstyrkorna. [Svenska kyrkan är väl inte där riktigt än även om de avvikit från kristendomen mycket nog.]

Genom Daliter Halevi, Ari Yashar
Först Publicerat: 2014/01/02 , 20:22

Människorättsgrupper rapporterar att tusentals kvinnor har blivit våldtagna av syriska soldater i det pågående kriget, som nu är inne på sitt tredje år och har lämnat 130.000 döda. Denna trend ser ut att bara öka, som en ställföreträdare för chefen Mufti (islamisk "lärd") i Syrien har gett religiösa tillstånd till våldtäkt.

På torsdagen Sheikh Abd al-Rahman Ali al-Dala, stöd till chefmuftin i Syrien, som är lojal mot president Bashar Assad, gav en intervju till Sham FM, en radiostation som stöder Assad.

I intervjun sade Al-Dala att syriska armésoldater har behörighet att "gifta sig" med ogifta och gifta kvinnor, systrar och mödrar till rebellsoldater, utan något officiellt äktenskapsavtal. Han klargjorde att våldtäkt är avsedd "som ett straff för att inte rapportera rebellerna till regeringskrafterna".

Vid sitt uttalande, placerade Sheikh sin religiösa auktoritet bakom våldtäkter av kvinnor och flickor av soldater, som en del i sin kamp mot rebellerna.

Enligt vittnesmål tagna från tillfångatagna soldater och kaptener innan de dödades av rebeller, har våldtäkt använts som en vanlig metod av armén, långt innan Al-Dalas officiella religiösa stöd angavs .
Medan särskilt attraktiva kvinnor enligt uppgift har förts till högsta befälhavare, våldtäktsoffer inkluderar religiösa muslimska kvinnor klädda i slöjor och hela niqabs.

Det bör noteras att för deras del har rebellerna givit ​​religiösa tillstånd för sina soldater att göra som de vill med kvinnor som hamnar i deras händer. Rebeller från al-Qaida har också uppenbarligen tvingat syriska drusiska samhällen att konvertera till islam.

En studie i november visade att Syrien var det fjärde sämsta landet i arabvärlden när det gäller kvinnors rättigheter. Egypten visade sig vara det värsta.

Den 31 december missade Syrien tidsfristen för att överföra sina mest dödliga kemiska vapen ut ur landet för destruktion .

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)