torsdag 13 mars 2014

Egypten har förstört 1370 smugglingstunnlar till Gaza.

Egypten säger att de har förstört 1,370 Gaza smugglingstunnlar
Militären säger sig ha knäckt Hamas förmåga att överföra vapen och varor till Gazaremsan genom att förstöra över tusen tunnlar.
Publicerad : 03.12.14 , 20:37 / Israel News
Egyptens militär sade på onsdagen att det har förstört 1370 smugglingstunnlar under gränsen mot Gazaremsan, alltsom Kairos band förblir sura med Hamas som styr den palestinska enklaven .
Relationerna tog en vändning till det sämre efter militärens juli-eliminerande av den islamistiska president Mohamed Morsi [trots Obama, Bildt och Ashton], som tillhör det Muslimska brödraskapet , som Hamas är en gren av.

Uttalandet sade inte när tunnlarna förstördes, men militären har hållit trupper in i den intilliggande Sinaihalvön för att motverka terrorister som har vuxit sedan i juli .

Tunnlarna under staden Rafah används för att överföra mat, bränsle och konsumentprodukter i den tätbefolkade palestinska enklaven. Men Hamas och andra militanta grupper använder enligt uppgift sina egna mer hemliga tunnlar att ta in vapen och pengar.
Egypten anklagar Hamas för att ha samarbetat med Brödraskapet i utförandet av terrorattacker på sitt territorium under de senaste åren .

Dussintals påstådda Hamas terrorister har namngivits bland mängder av åtalade, däribland Morsi, i försök för att organisera jailbreaks och attackera polisstationer under 2011 uppror som störtade starke Hosni Mubarak .
I en separat spionagerättegång anklagas Morsi och 35 andra åtalade för att konspirera med främmande makter, bland sunnimuslimska Hamas och shiitiska Iran, för att destabilisera Egypten .
Hamas har förnekat egyptiska anklagelser om att de är inblandade i striderna på den oroliga Sinaihalvön .
Den 4 mars förbjöd en egyptisk domstol Hamas från att verka i Egypten och lät beslagta tillgångar där.
Brödraskapet har också betecknats som en terroristorganisation av Egyptens militära installerade myndighet .

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)