onsdag 19 mars 2014

Abbas ska borra efter olja i Israel-kontrollerat område enlgt Blairs fantasier.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/178651

PA vill borra efter olja i Judéen och Samarien
PA meddelar anbud för oljeprospektering, bortser från det faktum att prospekteringsområdetligger är i en region under israelisk kontroll.

Av Elad Benari och Dalit Halevi
Först Publicerat : 2014/03/19 , 05:15

Avsaknaden av likvida medel är den palestinska myndigheten (PA) ute efter olja i Judéen och Samarien, men i områden under israelisk kontroll.

Enligt PA - baserade WAFA nyhetsbyrån , Mohammad Mustafa, vice premiärminister för ekonomi , meddelade på tisdagen att PA begär förslag från intresserade företag att utforska och utveckla olja i regionen.

Licensområdet sträcker sig över 432 kvadratkilometer, från norr Qalqilya väster om Ramallah.

Anbudshandlingarna har utarbetats under överinseende av en särskild ministerkommitté under ledning av Mustafa och med hjälp av internationella expertföretag såsom Exploration Reservoir Consultants Ltd "ERCL", som specialiserat sig på rådgivning för oljeprospektering, och den internationella advokatbyrån Ashurst, ett av världens ledande företag inom olje- och gas-lag, rapporterade WAFA.

Inledande studier har visat att licensområdet kan hålla oljereserver på mellan 30 miljoner och 186 miljoner fat.

Anbudet är tillgängligt för allmän budgivning , och kommer att vara öppet för anbud under en period som slutar den 30 juni, efter vilken alla anbud kommer att utvärderas av ministerkommittén med hjälp av en teknisk kommitté som kommer att bildas för detta ändamål, och med hjälp av de internationella konsulter som hjälpte att förbereda anbudet.

Projektet som helhet förväntas generera intäkter på över en miljard dollar till PA, inklusive kassaflöden i form av skatter , royalties och andra bonusar och utbetalningar som anges i standardkontrakten för projektet , enligt WAFA . [PA har obetalda vatten- och elräkningar att betala till Israel för 2.5 miljarder kronor - ska det användas till det??? By the way, Arafat fick Nobelpris för att skriva under Osloavtalet som säger att sådana förändringar endast får komma EFTER underskrivet Fredsavtal, något Abbas absolut nekar mot.Blair och Kerry borde veta men------]

"Förekomsten av olja i Palestina är en mycket lovande möjlighet för den palestinska ekonomin," säger Mustafa . Han betonade vidare att potentialen för en stor förändring i PA ekonomins bana som ett resultat av ett sådant projekt.

"Att ha lokal oljeförsörjning kommer att lindra en del av de kostnader som den palestinska ekonomin oljeimport" tillade Mustafa .
Enligt The Associated Press (AP) , var projektet bland en rad initiativ som utarbetats av Mideast sändebud Tony Blair :mrgreen: för att hjälpa till att utveckla den palestinska ekonomin.

Rapporten sade att Blair har föreslagit en flerårig plan för att utveckla den palestinska ekonomin - en insats som är tänkt att komplettera och stärka de USA-ledda fredssamtalen med Israel. Han har gjort små framsteg i genomförandet av projekt, som fokuserar på åtta områden av ekonomin, bland annat jordbruk, bygg-, turism och energi.
Framsteg har hindrats eftersom många av projekten antas äga rum i Area C - 60% av Judéen och Samarien som var kvar under full israelisk kontroll enligt Osloavtalet.

I själva verket visade AP ,att detta olja projekt ligger helt i områden under israelisk kontroll [vilket varken stör EU eller Abbas].

Enligt en karta som släpptes av PA täcker prospekteringsområdet en landremsa längs gränsen till Israel, varav det mesta fortfarande är under full israelisk kontroll.

I ett uttalande sade Blairs kontor "energisektorn är verkligen en av de åtta sektorerna" även i Blairs initiativ [och vilda fantasi].

" Tillförlitlig energiförsörjning är avgörande för expansion och utveckling av alla sektorer av den palestinska ekonomin ." Uttalandet gjorde ingen hänvisning till att projektet tillkännages tisdag och gav inga detaljer om var på Västbanken oljeprojekt kan komma att ske .
Israels premiärminister Benjamin Netanyahus kontor hade ingen kommentar , och Israels energidepartementetsade att det inte var inblandad.

Tisdagens tillkännagivande är inte första gången som PA har förklarat nya projekt i område C

å sent som förra månaden meddelade PA: s transportministerium planer på en flygplats i en region i Judéen och Samarien som ligger i område C [Kerrys vilda fantasi.]

Under 2012, då PA premiärminister Salam Fayyad invigde en vattendamm som ska byggas i "Palestina" till en kostnad av över $ 1 miljon, ignoreras det faktum att projektet var beläget i ett område under israelisk överhöghet.

Projekten kommer trots PA:s fortsatta påståenden om att den slider av en ekonomisk kris och tigger världen att öka ekonomiskt stöd för att rädda den från att kollapsa.

Samtidigt har PA fortsatt att ge stora månadslöner till terrorister som sitter av tid i israeliska fängelser samtidigt som de skyller Israel för den finansiella krisen. [Tyvärr är det inte bara Sverige som ror på sagorna.]
På måndagen meddelade PA att dess totala skulder hade toppat svindlande 4,8 miljarder dollar , och att underskottet i innevarande års budget var 1,5 miljarder dollar.

PA:s finansminister fann också "källan" till PA: s ekonomiska problem, hävdade en gång att det var Israels fel och citerar "skatteflykt" från område C.....

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)