onsdag 26 mars 2014

Hatprofessorn Richard Falk bort från FN äntligen.

http://www.timesofisrael.com/us-cheers-long-overdue-departure-of-uns-falk/

Också http://www.reuters.com/article/2014/03/24/us-palestinian-israel-un-idUSBREA2N1XU20140324

USA- jublar äntligen över avgången av FN:s Falk.

Sändebud till FN säger att denna utredare för mänskliga rättigheter har lämnat "bisarra och kränkande rapporter om Israel vilket har skadat FN: s rykte"

Ashington - Richard Falks term som FN-utredare för mänskliga rättigheter har "skamfilat " kroppens rykte och USA ser fram emot hans förestående avgång, sade USA:s sändebud Samantha Power.
Kraft sade att det var Falks ständiga fokus på Israel och palestinierna som orsakade en fläck på FN.

"Hans publicering av bisarra och kränkande material har skadat FN:s anseende och undergrävt effektiviteten i rådet för mänskliga rättigheter," sa Power till Reuters i ett uttalande på måndagen, med hänvisning till Genèvebaserade FN-anslutna som utsett Falk till positionen. "USA välkomnar Mr Falks avgång, vilket skulle ha skett för länge sedan."

Reuters citerade FN-tjänstemän i Genève som sade att Falk inte skulle stanna längre än den 1 maj då hans tjänst upphör.

I sitt uttalande citerade Power Falks "obevekliga anti-israeliska fördomar" och "hans skadliga och upprörande förevigande av 9/11 konspirationsteorier."

Bland Falks många kontroversiella uttalanden har han anklagat Israel för " att glida mot inget mindre än en palestinsk Förintelse " har efterlyst mer allvarligt övervägande av konspirationsteorier av September 11, 2001, terroristattacker som antyder amerikanska regeringens inblandning, och har efterlyst tystande av UN Watch, en grupp som är bland hans mest envisa kritiker.

Falk svarade inte på en JTA-begäran om kommentar skrivit på hans blogg.

Power fördömde i sitt uttalande till Reuters också rådet för mänskliga rättigheters partiskhet.

"Det är bortom absurt att det enda land som har en stående plats i rådet för mänskliga rättigheters agenda är inte Syrien, inte Nordkorea, och inte Iran, utan Israel", sade hon .

En amerikansk tjänsteman bekräftade Reuters rapport och sade att Obama-administrationen kommer att fortsätta att försvara Israel i FN.
"USA kommer att fortsätta att kämpa mot orättvisa angrepp på Israel i hela FN-systemet", sa tjänstemannen, som bad att inte bli namngiven , sade JTA . " Vi kommer också att fortsätta att hacka på hinder som förhindrar Israels fulla deltagande i hela FN . "

Tjänstemannen noterade att Israel nu ingår i en regional grupp och ett valmöte för mänskliga rättigheter nyligen i FN var ett resultat av amerikansk opinionsbildning.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)