onsdag 5 mars 2014

http://www.dn.se/nyheter/varlden/egypten-bannlyser-hamas/
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/egypten-bannlyser-hamas_3326436.svd
En egyptisk domstol har förbjudit den palestinska islamistiska [inte terrorist-]gruppen Hamas att genomföra några som helst aktiviteter i Egypten, uppger en anonym domare till Reuters.
En egyptisk domstol har förbjudit den palestinska islamistiska gruppen Hamas att genomföra några som helst aktiviteter i Egypten, uppger en anonym domare till Reuters.
Hamas är en systerorganisation till Muslimska brödraskapet, som har deklarerats vara en terrorgrupp.
Så, om jag tolkar texten rätt skriver TT "terror"  med terrorkänsla, Hamas är dotter- och inte syster-organisation till MB, där en av dess tidigare ledare rätt bra beskriver dem:
"Det finns inget särskilt nytt eller säreget att se att al-Banna visade ett ivrigt intresse för den estetiska dödskulten. Den klassiska historien om det muslimska brödraskapet, The Society of de Muslim Brothers, av Richard P. Mitchell, som utkom 1969, var ganska klarsynt om detta ämne redan då. Al-Banna kom upp med en dubbel mening om vikten av döden som ett mål för jihad-"Dödsskonsten" (Fann al-mawt) och "döden är konst" (al-mawt Fann). Denna fras blev i Mitchells beskrivning, en berömd del av al-Bannas arv. Sammansättning av hans egna parafraser med al-Bannas ord skrev Mitchell: "Koranen har beordrat folk att älska döden mer än livet" (vilket, kan jag tillägga, är en fras som vi har hört mer än en gång i terrorism-uttalanden under de senaste åren, till exempel i videoband som gjordes av den islamistiska gruppen som attackerade Madrid 2004). Och al-Banna fortsatte, i Mitchells presentation: "Om inte filosofin i Koranen om döden ersätter kärleken till livet som har konsumerat muslimer, når de intet. Seger kan bara komma med behärskning av konsten av döden. "
MB började attackera de kristna från början, när Morsi blev utsparkad, inte när militären gjorde den nödvändiga uppröjningen (som Bildt påstod). De har hållit på med det länge, varför har redan 100.000 kopter flytt Egypten? Utan ett dugg hjälp från EU.
Har TT läst det? Har Hjärpe och Gardell, som behandlar MB som socialhjälpsföredöme?
Utsökt förvirrande.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)