tisdag 23 juli 2013

Varför FOX News inte finns bland våra TV-kanaler. Obama hatar dom.

Gallup: Fox News Ledande källan för nyheter

Måndag 8 juli, 2013 11:42
Av Jim Meyers

TV är Amerikas främsta källa för nyheter om aktuella händelser, och Fox News är den ledande självständiga källan för nyheter, avslöjar en ögonöppnande ny Gallupundersökning.

Sammantaget 55% av de tillfrågade säger att TV är deras främsta källa för nyheter, medan 21% är beroende av Internet som sin främsta källa. Endast 9% citerar nu tidningar eller andra tryckta publikationer som sin huvudsakliga källa, och 6% säger radio.

I undersökningen ingick mer än 2.000 vuxna, 26% citerar tv som sin huvudsakliga källa utan att nämna ett visst nät eller station, och 4% citerar lokala tv-nyheter, medan 8% säger att de förlitar sig på Fox News som sin huvudsakliga källa, framför CNN på 7%.

Anmärkningsvärt, bara 1% citerar ABC eller NBC, och mindre än 0,5% nämner CBS. Bland andra kabelkällor, en knappa 1% förlitar sig på MSNBC, CNBC, eller PBS. Andra svarande angav mycket små procentandelar av andra Cable News.

"Internet / Dator / Online (ospecifik)" valdes av 18% av respondenterna som sin huvudsakliga källa, och 2% väljer "Facebook / Twitter / sociala medier."

Bara 6% citerar ospecifika tidningar, och bara The New York Times och Wall Street Journal namnges av minst 1% av de tillfrågade.

Intressant, endast 1% säger att de inte följer nyheterna.

Att förlita sig på Internet för nyheter är betydligt vanligare bland yngre amerikaner - 27% av de 18 till 29 år gamla och 28% av respondenterna åldern 30 till 49 använder onlineresurser som sin huvudsakliga källa för nyheter, jämfört med 6% av de 65 och äldre.

Republikaner är mer benägna än demokrater eller vildar att vända sig till TV för sina nyheter, och "Fox News är en tydlig drivkraft för republikaner" som har högre benägenhet att vända sig till tv, med 20% jämfört med att 6% av politiska vildar och 1% av Demokrater namnger det som deras främsta nyhetskälla," rapporterar Gallup.

Två tredjedelar av kärnan av Fox Newstittare identifierar sig som republikan, och 94% identifierar sig som, eller mager republikan. Däremot 63 procent av kärn CNN tittare identifiera eller luta demokratiska.

Andra resultat av enkäten är:

32% av akademiker och 27% av dem med en eftergymnasial examen är beroende av Internet för sina nyheter, jämfört med bara 13% av de med en gymnasieutbildning eller mindre. Även bland akademiker är det bara 7%  som citerar tryckta media som sin huvudsakliga källa för nyheter;

Två tredjedelar av kärnan av Fox News-tittare är 50 år eller äldre, jämfört med 35% av CNN-orienterade nyhetskonsumenter.

Fox News-tittare är mycket mer benägna än kärn-CNN tittare att gå i kyrkan varje vecka och tjäna $ 75.000 eller mer per år.

79% av Fox News-tittare beskriver sina politiska åsikter som konservativa, 17% som måttliga, och 2% som liberala. Bland CNN tittare är 21% konservativa, 51% måttliga, och 26% liberala.

Nästan alla Fox tittare - 97% - ogillar jobbet President Barack Obama gör, liksom 40% av CNN tittare.

Och vad gillar Obama FOX?

Obama administration spied on Fox News reporter James Rosen: Report

Bias alert: President Obama's war on Fox News

OBAMA ATTACKS FOX; FIND OUT WHICH HOST FIRED BACK HERE

Jake Tapper Slams Obama Admin for Treatment of Fox News Reporter

Obama Hits Fox News: They're "Entirely Devoted To Attacking My Administration" — Fox News Responds (VIDEO)

Obama: Fox News is 'destructive' to America

Och 4 miljoner ytterligare om du Googlar på obama fox news bias

Och svenska media tycker ungefär samma sak som Obama, det vet vi alltför väl.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)