måndag 22 juli 2013

Bosättningar?

Ett antal svenska blaskor gnäller högljutt idag att Israel ingalunda tänker stoppa att bygga hus. Inte en kotte säger varför.

Varför kräver Abbas envetet detta, väl medveten om att han inte gjorde ett skvatt under de 10 månader Netanyahu faktiskt frös tillvaron för många judar förra gången och ställde till stor kalabalik i alla banker som givit banklån - Arafat hade aldrig krävt det och tidigare krävde Abbas aldrig det. Trivialt - Obama sade åt honom att göra det för att omöjliggöra alla förhandlingar!  Också här och här.

Vi minns vad Obama ballrade precis innan han blev vald första gången.

För fyra år sedan lovade Obama fixa så hela Israels huvudstad Jerusalem blev Abbas tredje huvudstad efter Ramallah och Gaza.

När Obama var där på en rundtur i mars i år hade han lärt sig en liten liten aning och sa till Abbas att han skulle sluta kräva att judar inte fick leva i sina nästan folktomma gamla bibliska områden, men då - när Abbas skrikit ut sina krav över världen - var det för sent.

 Som det är nu är en gissning att area C till 70% består av de 350.000 judarna där. 150.000 araber bor där kanske MEN 2/3 av dessa bor i områden som delvis hör till area A, B. Och EU inklusive Bildt brinner av längtan att kunna ge hela area C till dessa 50.000 araber, och inte en enda svensk blaska protesterar. Inte underligt att de tvingas leva på socialbidrag.

 Vad säger lagen? Internationell lag säger: IiS3

Vad säger Genèvekonventionen? IiS3

 En fransk domstol kom nyligen fram till att bosättningarna är fullt lagliga. IiS3

Vad säger Säkerhetsrådets rådgivande §242? IiS3

Vad sa Rabin om Osloavtalet? Observera särskilt att han säger att det INTE leder till någon stat! IiS3

Vad sa Osloavtalet? En snabbis här. IiS3 Och för övrigt säger Oslo om judiska och arabiska bosättningar att det ska tas upp i SLUTdiskussionerna, inte innan! Och under tiden - area A, B är självklart inte mer arabiskt än area C är. Alltsammans är ingenmansland utan statlig ägare sedan Israel vann kriget 1967 men PA har vägrat förhandla fram en fred ända sedan dess - Israel har alltid varit öppet för det, vilket inte innebär att de tänker ge bort vad de vann i kriget, finns ingen anledning. Vad de kan tänka sig ge bort är område A, B där 95% av alla araber i Judéen/Samarien bor, eftersom de är ointresserade av att administrera dem, de har gjort sitt bästa i 20 år och är evinnerligt trötta på eländet. Abbas vill ha en gräns, så ge honom. Runt A och B och de områden som mest innehåller100.000  araber i närområdet. Med en obevakad bro över Jordanfloden där de flesta övriga palestinaaraber förutom Gaza bor.

INGET av detta berör EU-topparna ett smack. Fakta och beslut och lagar stör dem inte. Deras vansinne styrs helt av det gamla nazikravet: "handla inte från judar!" Och ingen stoppar dom eftersom de inte är valda utan diktatoriskt utnämnda..

Har du frågat dej hur det var för PA-araberna när Israel helt förvaltade området, d.v.s. 1967-95 innan Arafat tyvärr släpades in av Peres? kolla denna länken IiS3  Där kan du få en aning hur Israel kommer att förvalta area A, B samtidigt som de annekterar area C.

Nu får du fråga dej själv varför inte en enda svensk tidning tar upp ett enda av de relevanta fakta som kontrollerar verksamheten i Israel och i de palestinaarabiskkontrollerade områdena. Inklusive Gaza, där EU tog på sig att ansvara för övergången till EU, och sen strax bara rusade iväg för att dricka kallt israeliskt öl. Du borde kolla eftersom det är du som betalar ölet.

Har du flera frågor så ställ dom som kommentarer under artikeln.

http://www.expressen.se/nyheter/inget-stopp-for-bosattningar/
http://hd.se/utrikes/2013/07/21/inget-uppehall-for-bosattningar/
 http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article17168692.ab
http://allehanda.se/start/utrikes/1.6097970-inget-uppehall-for-bosattningar
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=7762912
http://gd.se/nyheter/utrikes/1.6097987-inget-uppehall-for-bosattningar
http://www.helagotland.se/nyheter/default.aspx?articleid=8691008
http://st.nu/start/utrikes/1.6097968-inget-uppehall-for-bosattningar
http://vlt.se/nyheter/omvarlden/1.2150799-inget-uppehall-for-bosattningar
http://dagbladet.se/nyheter/utrikes/1.6097985-inget-uppehall-for-bosattningar
http://www.ystadsallehanda.se/utrikes/article1935381/Inget-uppehall-for-bosattningar.html
http://www.barometern.se/nyheter/TT_utrikes/inget-uppehall-for-bosattningar(3865817).gm
http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.1851489-inget-uppehall-for-bosattningar
http://ltz.se/nyheter/utrikes/1.6097969-inget-uppehall-for-bosattningar
http://www.unt.se/varlden/inget-uppehall-for-bosattningar-2516592.aspx
http://www.metro.se/nyheter/inget-uppehall-for-bosattningar/Hdzmgu!tvyLyuSkKEBokHitlzetYw/

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)