söndag 28 juli 2013

"Israeler beredda stödja fredsavtal".

Denna helt missvisande rubrik i våra blaskor - sök efter den i Google - har inte ett dyft att göra med verkligheten. ALLA israeler vill ha fred, men inte på arabernas villkor, som vore förödande för Israel!

Abbas vill INTE ha fred, men en del goodies och propaganda för sin ståndaktighet inför arabpubliken som inte heller vill ha fred, ingen av de andra organisationerna under PLO:s hatt vill ha fred, Hamas vill absolut inte ha fred och Israel hade inte fått nån fred från Gaza vad än Abbas kläckte ur sej. Och drog Israels försvar sig tillbaka från Judéen/Samarien som Abbas vill hade Hamas avlivat honom inom ca 2 veckor.

Minns vad jag brukra tjata om - Pressens Etiska Regler, som gäller för ALL press, även om man inte kan beivra det om det inte har råkat träffa mej personligen. Där står kort och gott att pressen är oansvarig om den inte följer reglerna - och rätt och fel och  moral existerar inte längre i svensk press. Där sägs det
1. Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling.
2. Var kritisk mot nyhetskällorna. Kontrollera sakuppgifter så noggrant som omständigheterna medger, även om de tidigare har publicerats. Ge läsaren/mottagaren möjlighet att skilja mellan faktaredovisning och kommentarer.
Läs en gång till. Källkritik är en väsentlig del av vad VARJE nyhetsförmedlare måste ägna sig åt, inte bara löst slänga ut de av TT-flosklerna de gillar. Det är ofta en trestegsprocess man lätt kan verifiera.

Kan jag trivialt göra det ensam kan en tidningsredaktion. Ett steg från originalkällor, som i mitt fall ofta kommer från israelisk press med flera källor, och amerikanska think tanks, nästa steg är en amerikansk eller - o ve och fasa fransk - nyhetsportal - där alla journalister om Mellanöstern är araber.

Och tredje steget är TT:s vridande och vändande för att få nyheterna politiskt korrekta. Vad de internationella nyhetskällorna säger kan du ofta hitta, t.ex. om Mellanöstern, på denna länken. Den allra senaste nyheten just nu är "Palestinian Minister Hints Peace Deal Would Be Temporary Arrangement Before Conquering Israel Outright" d.v.s. "palestinsk minister antyder att ett fredsavtal enbart hade varit ett temporärt steg innan vi erövrar hela Israel". Detta har sagts av Fatah, av Arafat ett antal decennier, men det har inte trängt in till TT. Från Fatahs Konstitution:
Artikel (12) Fullständig befrielse av Palestina, och utrotande av den sionistiska ekonomiska, politiska, militära och kulturella existensen.
Artikel (19) Väpnad kamp är en strategi och inte en taktik, och det palestinska arabiska folkets väpnade revolution är en avgörande faktor i befrielsekampen att utrota den sionistiska existensen, och denna kamp kommer inte att upphöra innan den sionistiska staten rivs och Palestina är helt befriat.
Har TT glömt berätta det? Har Kerry och Obongon läst det? Och - har Netanyahu?

Över till de svenska nyheterna med samma rubrik som denna artikel - utan de förlöjligande citattecknen som TT använder för mycket av vad Israel, inte Hamas, säger.

Där står om en gallupundersökning presenterad av Ha'aretz. Vet du vad det är för en tidning? Den är värre än Aftonbladet, den kallas av högern i Israel för "det palestinska språkröret i Israel" och är till 99% extremvänsterorienterad. Varför är det den vanligaste blaskan man ser refererad till i Sverige?

Om vi tittar på utgivningen av några israeliska dagstidningar:

Name of the Newspaper Percentage of Exposure 
2013 (Weekdays)
  Percentage of Exposure
  2013 ( Weekends)
Israel Hayom
38.4%
39.2%
Yedioth Ahronot
37.1%
41.6%
Ma'ariv              
7.7%
9.9%
Haaretz            
5.7%
6.2%

Ha'aretz är alltså en mycket liten tidning i Israel, för extremvänstern - även om jag har hört att de har bra affärssidor så en del andra köper den. Artikeln med yen sannolikt mycket korrektare statistik är förstås från den största tidningen, men de ljuger inte med allmänt tillgängliga siffror och flest litar på dem.

 Ha'aretz har många gånger tagit fram just den statistik de gillar. Om vi tar fram statistiken från den största tidningen i stället visar den något helt annorlunda. 84% av israels judar vill INTE att några muslimska mördare ska släppas innan de suttit av sitt straff! Tror du att TT kommer att redovisa det Evil_1

 Vet du vilka mördarna är? Jag ska berätta i nästa artikel, skriven av en israelisk professor.





http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.1857374-israeler-beredda-stodja-fredsavtal
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5602595
http://www.skanskan.se/article/20130724/TTUTRIKES/307249929/-/israeler-beredda-stoumldja-fredsavtal
http://kkuriren.se/nyheter/varlden/1.1853830
http://hd.se/utrikes/2013/07/24/israeler-beredda-stodja-fredsavtal/
http://dagbladet.se/nyheter/utrikes/1.6107793-israeler-beredda-stodja-fredsavtal
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/israeler-beredda-stodja-fredsavtal_8371536.svd
http://ltz.se/nyheter/utrikes/1.6107790-israeler-beredda-stodja-fredsavtal
http://na.se/nyheter/varlden/1.2153678-israeler-beredda-stodja-fredsavtal
http://norran.se/2013/07/utrikes/israeler-beredda-stodja-fredsavtal/
http://www.mvt.se/nyheter/?articleid=8696336
http://www.smp.se/nyheter/tt_utrikes/israeler-beredda-stodja-fredsavtal(3869870).gm

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)