lördag 23 februari 2013

Terror, terror, terror från palestinaaraberna inför Obamas ankomst.

Den konstanta terrorn från dessa araber, i huvudsak de under Abbas kontroll, har olika anledningar, men den grundläggande är att de känner sig bortglömda. Eftersom de tycks helt oförmögna att göra något positivt kan de åtminstone komma i tidningarna som fullständigt primitiva vildar.

Barak tog bort nästan alla vägspärrar på Obongons order, det är självklart att de måste placeras tillbaka snarast.


Soldater tar fast terrorister efter att nästan ha mördat en kvinna


Soldater har gripit 5 terrorister som är ansvariga för allvarligt ha sårat en 60-årig kvinna vid en väg attack.

Av Maayana Miskin
Först Publicerat: 2013/01/09, 12:56

Säkerhetsstyrkor har gripit fem unga PA-arabiska män som är ansvariga för flera terroristattacker, inbegripet en attack mot en kvinnlig förare som lämnade en 60-årig kvinna att kämpa för sitt liv.

Arresteringarna genomfördes i november, men avslöjades endast onsdag med avlägsnande av en tysthetsorder.

En av de gripna,  22-årige Ali Abed Aluhab Sakher Hamamara av Hussan, erkände att han hade kastat stenen som drabbade Tziona Kala och orsakade hennes allvarliga skador. Attacken ägde rum söder om Jerusalem medan IDF kämpade för att stoppa raketattackerna från Gaza.

Ytterligare fyra invånare i Hussan greps för att ha kastat sten på förare tillsammans Hamamara. En identifierades som Sami Abed Alkhamid Hamamara, 21. De andra är minderåriga.

Säkerhetsstyrkor har också nyligen gripit ett terroristgäng baserat i Sikemregionen riktade mot bilister. Gänget genomförde attacker i regionen, bland annat genom att kasta sten på andra bilar från rörliga fordon och genom att försöka skjuta på israeliska bilister.

Bland fångarna är två minderåriga, en ansluten till Fatah-Tanzim och har erkänt sig vara chef för terrorgänget. De andra fungerade som en förare och utkik.

Shin Bet konstaterade att stenattacker från en rörlig bil är särskilt svår, och har haft tragiska resultat i det förflutna, som i morden på Asher och Yonatan Palmer.



Araber ställer till med upplopp, slagsmål med säkerhetsstyrkor

Tusentals PA araber fortsätter sitt upplopp och konflikter med säkerhetsstyrkor efter bön i moskéer i Judéen och Samarien.

Av Elad Benari, Kanada
Först Publicerat: 2013/02/22, 09:39


Tusentals PA-araber fortsatte att ställa till med upplopp och kom förstås i konflikt med säkerhetsstyrkor på fredagen, efter bön vid moskéer i Judéen och Samarien, liksom på Tempelberget.
Enligt olika rapporter skadades dussintals PA-araber under sammanstötningarna. Samtidigt sårades en polis lätt av en tegelsten kastades på honom av arabiska upprorsmakare i Hebron.

På det judiska Tempelberget kastade dussintals PA-araber stenar och smällare mot polisstyrkor stationerade utanför al-Aqsa-moskén. Som svar kom dussintals soldater in på området och spridde upprorsmakarna med tårgas och chockgranater. Lugnet i området återställdes efter att en arab greps och togs in för förhör.

I Hebron kolliderade cirka 1.500 PA araber med säkerhetsstyrkor. Sammandrabbningar ägde också rum i utkanten av Sikem och Ramallah.

PA araber har ställt till med upplopp i hela Judéen och Samarien under ganska lång tid, men nu intensifieras upploppen som ett tecken på solidaritet med fyra terrorister som avtjänar tid i israeliska fängelser och som har ägnat sig åt en hungerstrejk som en taktik för att få Israel att släppa dem.

De fyra är Samer Issawi, Tareq Qaadan, Jafar Ezzedine och Ayman Sharawna. De fyra släpptes som en del av Shalit affären i 2011 men arresterades åter efter att de brutit mot villkoren i deras frigivning.
På torsdagen gav Jerusalem Magistrates Court Issawi åtta månader ytterligare för brott under villkorlig frigivning. Issawi har redan tjänat det mesta av sitt straff och som sådan kan han frigöras i början av mars, men hans öde ligger fortfarande hos en militär domstol, vilken kan skicka honom tillbaka till fängelset i åratal.

Tidigare på torsdagen ställde hundratals araber till med upplopp utanför grindarna till Oferfängelset, där Issawi hålls fängslad. De var en del av omkring 1.000 araber som marscherade från den närliggande byn Beitounia, krävde att Israel släpper hungerstrejkande arabiska terrorister som hålls i israeliska fängelser. [Varför terroristerna skulle släppas glömde de att meddela.]

Araberna kastade stenar och tegelstenar på dde israeliska säkerhetsmännen, varvid två israeliska reportrar skadades. Båda fördes till sjukhus i Jerusalem för behandling.

Israel har flera gånger tidigare gett vika för trycket och släppt några hungerstrejkande. Förra året cirka 2.000 terrorister fångar gick på en massa hungerstrejk, vilket resulterade i en överenskommelse med israeliska myndigheter.

Som en del av den överenskommelsen, gjorde Israel vissa eftergifter till den palestinska myndigheten, inklusive ett avtal om att sluta placera fångar i isoleringscell.

Israels försvarsetablemang sade fredag att fångarna som för närvarande hungerstrejkar i Israel fängslades av goda skäl. Påminnelsen kom i kölvattnet av uttalanden av oro från FN och EU.

Källor i försvaret noterar att den nuvarande hungerstrejken är ett brott mot det avtal som träffats med fångarna efter förra årets mass-hungerstrejk. Se mera här.



Araber i upplopp mot judar i Binyaminregionen

Araber attackerade judar i Esh Kodesh och IDF ingrep. Sju araber, 10 judar skadade.

Av Gil Ronen
Först Publicerat: 2013/02/23, 08:29


Våldsam drabbning ägde rum lördag mellan araber från byn Kusra och judar i byn Esh Kodesh i Benjaminregionen norr om Jerusalem. IDF ingrep.

Enligt Betlehem-baserade Maan, den palestinska nyhetsbyrån blev en ung arabisk man illa skadad efter att ha skjutits i magen, och en annan ungdom blev skjuten i benet.

Araberna påstod att judarna ryckte upp deras olivträd, och sköt på dem.

IDF kallades in i striden efter att araberna attackerade judar med stenar. Sju araber uppgavs ha ont i rumpan från gummiklädda kulor avfyrade av soldaterna, och de inhalerade tårgas.

Judiska invånare rapporterade att tio judar skadats. Ingen rapporterades skadad bland säkerhetsstyrkorna.

Enligt Tatzpits nyhetsbyrå började konfrontationen när araberna gick in i samhällets vingårdar och började förstöra stängsel som skyddar dem.

IDF sade att konfrontationerna var mellan ca 200 araber och 25 judar, och att båda sidorna kastade stenar på varandra.





Analys av läget.


En av de mest kända skribenterna, en palestinaarab som lever och bor i Israel eftersom han inte kan tala fritt i de palestinska områdena men väl känner till dom, har skrivit denna översikt.


Palestinierna planerar våld för att tvinga USA att extrahera eftergifter från Israel


av Khaled Abu Toameh
22 feb 2013 kl 05:00

Det palestinska ledarskapet hoppas att anti-amerikanska demonstrationer och uppror kommer att skrämma Obama och tvinga honom att utöva ännu mer press på Israel.

Det finns många tecken på att den palestinska myndigheten försöker eskalera spänningar på Västbanken inför USA:s president Barack Obamas besök i regionen nästa månad.

Även om den palestinska myndigheten kanske inte vill ha en all-out konfrontation mellan palestinier och israeler i detta skede tror  några tjänstemän vid palestinska myndigheten i Ramallah att en "mini-intifada" skulle tjäna palestiniernas intressen, särskilt på tröskeln till Obamas besök.

Tjänstemännen hoppas att scener av dagliga sammandrabbningar mellan israeliska soldater och palestinier på Västbanken kommer att uppmana Obama att utöva påtryckningar på den israeliska regeringen att göra långtgående eftergifter till den palestinska myndigheten.

Det är därför den palestinska myndighetens ledning har uppmuntrat dess undersåtar nyligen att föra en "populär intifada" mot Israel, varje gång hitta på en annan ursäkt för att initiera konfrontationer mellan palestinierna och Israel.

Nu använder den palestinska myndigheten frågan om palestinska fångar som hungerstrejkar i israeliska fängelser som en ursäkt för att kräva gatuprotester och sammandrabbningar med den israeliska försvarsmakten.

Under de senaste dagarna har dussintals palestinska demonstranter skadats i sammandrabbningar med israeliska soldater i olika delar av Västbanken. Protesterna hålls i solidaritet med fyra hunger-strejkande.

Innan dess använde den palestinska myndigheten frågan om judiska nybyggen som motivering att  omfattande protester på Västbanken.

Innan dess, uppmuntrade den palestinska myndighetens ledarskap palestinier att protestera mot israeliska "planer" att förstöra Aqsa-moskén och ersätta den med det tredje templet.

Genom att uppmuntra en "populär intifadan," hoppas den palestinska myndighetens ledarskap att få den palestinska frågan tillbaka till toppen av dagordningen för den amerikanska administrationen och Israel.

Palestinska myndighetens tjänstemän har under de senaste månaderna uttryckt oro över bristen på intresse för den palestinska frågan både i USA och Israel.

Palestinierna har varit frånvarande från anföranden av Obama under de senaste månaderna, och de flesta partier i det senaste israeliska valet nämnde inte ens den palestinska frågan.

Men nu när allas ögon återigen vänts mot Mellanöstern inför Obamas planerade besök, arbetar den palestinska myndigheten hårt för att dra världens uppmärksamhet till den palestinska frågan och hoppas att nå sitt mål genom att främja sammandrabbningar mellan palestinska demonstranter och IDF och judiska nybyggare på Västbanken.

Även om våldet hittills har legat på en svag låga, förväntas det att intensifieras när dagen för Obamas besök närmar sig.

Tron hos den palestinska myndigheten är att våldet på marken kommer att driva Obama att utöva påtryckningar på den israeliska regeringen att uppfylla de palestinska villkoren för att återuppta fredsprocessen, nämligen ett fullständig upphörande av byggandet av bosättningar och frisläppandet av palestinska fångar från israeliska fängelser.

Det talas också i Ramallah om att organisera demonstrationer under Obamas besök i Västbanken, där han planerar att träffa president Mahmoud Abbas. Demonstrationerna kommer att hållas för att protestera mot USA:s "bias" till förmån för Israel.

Den palestinska myndighetens ledarskap hoppas att de anti-amerikanska protesterna kommer att skrämma Obama och tvinga honom att utöva ännu mer press på Israel.

Den palestinska myndighetens budskap till Obama: Du måste agera snabbt mot Israel innan det urartar.

Nu återstår att se om Obama är medveten om detta försök att sätta press på honom, eller om han kommer att fortsätta att blunda för den palestinska myndighetens nygamla taktik att initiera en upptrappning med hopp att utvinna eftergifter från USA och Israel.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)