torsdag 14 februari 2013

Mina journalistkollegor för konstant fram antisemitism.

http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/12829#.URvqy6XgFUn

Publicerad: onsdag 6 februari, 2013 18:57
Giulio Meotti

Journalisterna i Europa har nått en ny lågvattensnivå.

Författaren, en italiensk journalist med Il Foglio, skriver två gånger i veckan kolumn för Arutz Sheva. Han är författare till boken "En ny Förintelse", som undersökt personliga berättelser av Israels terroroffer, utgiven av Encounter. Hans skrivande har dykt upp i publikationer såsom Wall Street Journal, Frontpage och Commentary. Han arbetar på en bok om Vatikanen och Israel.
? Mer av denna författare

Vad är förvånande om karikatyren i den senaste Sunday Times som skildrar den israeliska ledaren Benjamin Netanyahu bygga en vägg med hjälp av blod-rött murbruk?

Är det att bilden påminner om nazistisa antisemitisk propaganda? Nej Många andra serietecknare har tidigare baktalat judarna på liknande sätt.

Är det så att den tecknade publicerades på minnesdag för Förintelsen? Nej Även detta har hänt förut.

Vad som är chockerande och överraskande är att The Times, som ägs av Rupert Murdoch och som aldrig har betraktats som en del av samlingen av anti-israeliska medier, körde den typen av judeofob pornografi. Det innebär att den lavin av antisemitism i Europas journalistik är djupare än vi hade trott.

Alla de största europeiska tidningarna attackerar idag ett helt folk, Israels judar, genom att underblåsa ekonomiska, religiösa och politiska ritualmordsanklagelser, de visar målen för de arabiska terroristerna (i Judéen och Samarien, som börjar med " bergstoppsungdom"), de jämför Gaza med Guernica, Jenin med Katyn och säkerhetsstängslet med Warszawas getto, de uppfinner sagor om det Heliga Landet för att förkunna att den judiska suveräniteten är en skändligt påhitt.

När legioner av "arabiska martyrer" började spränga sig och andra i bitar på gatorna i Jerusalem, Tel Aviv, Afula och Karnei Shomron, - det var när dagstidningen The Guardian körde en ledare med titeln "Israel har ingen rätt att existera".

Ta den mest kända europeiska kulturella tidskriften, älskad av akademiker, diplomater, intellektuella. Det är London Review of Books, en pelare för den brittiska pladdrande klassen. Tidningen innehåller uppsatser skrivna av Tom Paulin, en irländsk poet som rekommenderade att "Brooklyn-födda nybyggare ska skjutas ner". Andra författare som körs i tidningen är Rashid Khalidi, som kallar terror "legitimt motstånd."

En ännu mer moderat tidning, The Telegraph, visade nyligen en artikel skriven av den förre PLO- "utrikesministern" Nabeel Shaath. Deras dagliga Jerusalem-reporter är Adrian Blomfield, vars artiklar är genomgående fientligt inställda till Israel.

Den tredje största brittiska dagstidningen, The Independent, är stolt över att vara öppet mot Israel. En av dess nya författerier har titeln "Israel är det nya Sydafrika".

The Economists korrespondenter lyssnas på av beslutsfattare på alla nivåer i Washington och Europa. Tidningen presenterade den israeliska regeringens generösa plan för omlokalisering av beduiner i städer - vilket många israeler motsätter sig, som att ge bort Negev - som en del av ett program som drivs av etnisk chauvinism. En vecka efter terroristmassakern på Fogelfamiljen i Itamar, fläkte The Economist upp en tecknad jämförelse mellan Israels byggande av 400 lägenheter i "bosättningsblocken" och Bashar el Assads massmord av sitt eget folk.

 Den 7 oktober 2000, när israeliska restauranger och bussar började flyga i luften skrev The Economist att "Israel är ett överlägset land med överlägsna människor: de har talanger utöver det vanliga. Men de måste dämpa sin girighet när det gäller andras mark ".

I Frankrike har den största dagstidningen Le Monde nått pinsamma nivåer av anti-israelisk hysteri. I artikeln "Israel-Palestina: Cancer" är staten Israel och det judiska folket implicit jämfört med Nazityskland och Tsarryssland.

Men även den mer centristiska franska veckotidningen Le Nouvel Observateur publicerade en skrämmande artikel om ritualmord. Den påstod att israeliska soldater våldtar palestinska kvinnor, så att deras anhöriga kommer att döda dem för att bevara "familjens ära ".

Sveriges största dagstidning, det vänstervinklade Aftonbladet, påstod att israeliska soldater kidnappar palestinska araber för att stjäla deras organ. I en berömd debattartikel 2006 för Aftenposten, sarkastiskt betitlad "Guds utvalda folk", skrev Jostein Gaarder, författaren till det litterära fenomenet "Sophies värld", att "vi inte längre kan erkänna staten Israel, tror inte på idén om Guds utvalda folk, att presentera sig själv som Guds utvalda folk är inte bara dumt och arrogant, utan ett brott mot mänskligheten ".

En ritning publicerades av Norges största tidning, Dagbladet, där tecknaren Finn Graff visade palestinska terrorister som släppts för Gilad Shalit till ett annat "fängelse" - Gaza och satte in nazitidens koncentrationsläger Buchenwald KZ lägerinsignia: "jedem das Seine" (till var och en vad han förtjänar).

Italiens medier blir också mer och mer anti-judiska. Sergio Romano, en före detta ambassadör och redaktionell bidragsgivare till den viktigaste italienska tidningen Il Corriere della Sera, kallar Israel "en krigshetsande, imperialistisk, arrogant nation" och "en samvetslös lögnare." Barbara Spinelli, den ledande journalisten för La Repubblica , den mest populära dagstidningen i Italien, skrev att "Israel är en skandal ... för det sätt på vilket Moses religion bebor vår planet." Hon angrep också den "dubbla och motsägelsefulla lojaliteten" hos judarna.

I Nederländerna presenterade den kristna dagstidningen Trouw en artikel om mödravård i Israel med titeln: "det utvalda folket måste vara perfekt".

Många antisemitiska kommentarer bygger på det missförstådda konceptet om judarna som "det utvalda folket". Bibeln kallar judar "utvalda" bara för att de ensamma är anförtrodda att hålla 613 bud i Toran, men antisemiter ser det med sin egen betydelse.

Christina Patterson attackerade judarna i en kolumn för The Independent: "Jag insåg inte att ett köp av en icke-jude var ett brott som skulle straffas med enstavig abrupthet eller att bussplatser var en potentiell källa till förorening, eller att vägmärken, och parkeringar var för människor som inte hade valts av Gud. "


I Spanien publicerade den största tidningen El Mundo ett verk av kolumnist Antonio Gala, med titeln "det utvalda folket", som skyllde judarnas "girighet" och "förakt för andra folk" för förföljelsen av judar genom historien. Med hänvisning till Israel, skrev El Mundo: "Utan att sätta stopp för girighet och falskspel kommer det judiska folket att duka under än en gång".

Den 20 april 2003 publicerade en av de ledande spanska tidningarna, La Razon, en artikel med titeln "namnet på problemet är Israel".


Mina journalistkolleger är det bästa färdmedlet för palestinsk och muslimsk antisemitism. Europas medier är sjuka, perversa och vill kannibalisera judarna. Personligen är jag stolt över att inte tillhöra denna illaluktande klubb.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)