söndag 24 februari 2013

Detta visste du inte om Osloavtalet!

Detta är ett AVTAL mellan Israel och den Palestinska Myndigheten, ledd av Abbas, tidigare Arafat. Det är inget påtvingat av Israel, Arafat signerade det och fick Nobelpris för det, EU och USA tittade på liksom andra. Att EU inte läste innehållet är påtagligt. Myndigheten skapades i och med Osloavtalet, det var den första gången någonsin som palestinaaraberna hade land att kontrollera de senaste 2000 åren, de ägde det inte eftersom både Arafat och Abbas har vägrat fredsförhandla, de kontrollerar area A B fram till förhandlad fred, inget annat, se lite mer här.

Det klagades av diverse i början att de arabkontrollerade områdena såg ut som ett Bantustan. Men faktist så var det var araberna bodde! Ytterst få bodde i area C, som Israel fick fullständig kontroll över. De kunde resa var de ville tills de började med terror mot judarna, därefter kom allt fler vägspärrar, på senare tid har Barak tagit bort nästan alla på Obamas order, och vi ser resultatet. Månadsstatistik här.

Och vad sa Osloavtalet att palestinaaraberna skulle leva på? 100 års rått tiggeri som EU och Sverige tror? Faktiskt inte. Om du går till denna länk står det:

d. seek ways to increase Palestinian industrial output through, inter alia, the promotion of a program of industrial parks or zones in accordance with an agreed concept and in cooperation with all relevant institutions; and
e. dedicate special efforts to attract the international business sector and in particular multinational firms.

Läs det en gång till. Det är alltså vad avtalet, underskrivet av Arafat, säger. Där står inget alls om tiggeri!  Behöver jag översätta? Knappast: söka vägar att sätta upp industrizoner för palestinaaraberna, konstigare är det inte.

Varör har det inte gjorts?  För att bl.a. Sverige fullständigt dränker dem i pengar utan att kräva ett dyft. Ingen har hjälpt dem sätta upp industrizoner, de har inte frågat efter det, bara mer och mer pengar.

Den ENDA som gjort något på allvar är Israel. I Gaza, innan Sharon deporterade judarna där, hade de byggt en väl fungerande industrizon, Erez Se länk1 länk2  länk3 länk4 länk5

Varför stängdes denna industriby som många araber och judar hade levt på några decennier? Därför att terrorister från både Hamas och Fatah attackerade, övertygade om att Sverige ändå skulle låta dem få oändliga mängder med pengar utan att de gjorde ett dyft. Som har hänt.

Araberna lovade att leverera skottkärror med guld, $100 miljoner i månaden, av just ingen anledning alls, men när det kom till att leverera bidde det inte ens en tumme och nu skyller Fayyad deras dåliga ekonomi på araberna :) länk1 länk2 länk3     Har det fått Fayyad att fundera på de där industrierna? Nä, han är ju alltför van att tigga guld, bakshish i sann orientalisk grandeur.

När biståndsminister Gunilla Carlsson stjäl oändliga summor från våra skattepengar till hennes personliga hobbies utan att fråga oss, ligger den biologiska hjärnaktiviteten på absoluta nollpunkten, sätt en EEG-mätare på henne. Hon försämrar livet för Sveriges skattebetalare men inflytandet på palestinaaraberna är totalt förödande, det förstör varje stimulans för dem att skärpa sej och känna stoltheten att tjäna egna pengar. Det hade varit trivialt att arrangera, att sätta upp nya industribyggnader enligt modellen från den mycket lyckade industrizonen Erez, både i Gaza och Fatahland.  Hon vägrar, hon har inte den blekaste aning hur viktig stoltheten är för araber. Stoltheten att förtjäna sitt eget levebröd.

Här en annan grej. Hur fattiga är palestinaaraberna, är de fattigast i världen eftersom de får mer donationer än någon annan? Titta på denna länken en stund. Som du ser ligger Västbanken på position 174 ($2900/år, jämför med Sverige $41700), och under där är de fattigare ner till position 228($400). Mer än 50 länder , men de delar inte EU:s fanatiska intresse av att terrorisera judar, så de får obetydligt med pengar. Eller hittar du någon annan anledning? Berätta i så fall i din kommentar härunder.

Sverige vägrar ha ett litet kryss på deklarationsblanketten om jag vill lägga pengar på detta, och det måste betraktas som ren stöld.

SÅ - vad är sammanfattningen? Att EU, USA inte är intresserade alls av att förbättra livet för palestinaaraberna, enbart försämra det för de israeliska judarna. Bevisa gärna att jag har fel.

Blogg: Sapere AudeInga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)