onsdag 27 februari 2013

EU:s antisemitiska arv kristallklart.

EU rekommenderar bojkott mot Israels närvaro på klassiskt nazistiskt sätt i Judéen, Samarien.

Vad EU eftersträvar - igen.
Europeiska unionen har formellt rekom­menderat sina 27 medlemmar att "förhindra" israelisk aktivitet i Judéen och Samarien genom en ekono­misk bojkott, direkt emot Oslo­avtalet.

Av Chana Ya'ar
Först Publicerat: 2013/02/26, 07:55 / Senaste uppdatering: 2013/02/27, 07:55




Israels problem - EU:s hopp.
Euro­peiska unionen har formellt rekom­men­derat sina 27 medlemsländer att "förhindra" israeliska verksamhet i Judéen och Samarien genom en ekonomisk bojkott av judiska samhällen i dessa områden.

EU: s senaste bojkott-rekommendation framkom i publiceringen av EU:s Jerusalemrapport 2012, som släpptes onsdag, där ett europeiskt organ rekommenderar sina medlemmar att undvika finansiella transaktioner med israeliska samhällen i Judéen och Samarien, rapporterade AFP. [Å andra sidan har inte EU gjort ett dyft för att hjälpa araberna tjäna egna pengar, de enbart ger bort mina och många andras surt förvärvade skattepengar, som om EU hade världens bästa ekonomi. De vägrar hjälpa araberna enligt Oslo, se det rödmärkta här, de vägrar låta Israel sätta upp industrier i de av dem enligt den enligt Osloavtalet kontrollerade regionen där också araber arbetar. De vägrar allt konstruktivt, de är enbart ute för att trakassera judar.]

Byt ut deutschen mot palestinska - EU:s dröm fortfarande.
I rapporten föreslås att EU ber sina medlemsländer "förebygga, motverka och öka medvetenheten om problematiska konsekvenser av finansiella transaktioner, inbegripet utländska direktinvesteringar från EU-länder till stöd för bosättningsverksamheten, infrastruktur och service." Rekommendationen följde en intern rapport som hävdade att Israel hade använt konstruktion i östra Jerusalem och Judeen och Samarien för att förhindra att en tvåstatslösning.

I den starkt formulerade 15-sidiga rapporten, uppmanar EU också att "se till att importen av produkter från bosättningarna inte omfattas av förmånstullar" och se till att alla sådana produkter är tydligt märkta att de härrör från Israel de ockuperade områdena."

Flytten är ett klar uttalande till stöd för den palestinska myndighetens försök att avhysa en halv miljon judar från sina hem, och göra anspråk på hela området för sin efterlängtade oberoende, suveräna stat utan att bry sig om slutliga förhandlingar med Israel. Detta bortser från det faktum att juridiskt sett Israel inte "ockuperar" något område som hör till någon suverän stat. [Arafat fick Nobelpris för att skriva under att Israel har full kontroll över area C av Judéen/Samarien, minns du? I det området har det ALDRIG bott många araber, nu knappt 50.000, se länk.]

Ett lyckat första steg i den processen gjordes i FN:s Generalförsamling förra september då PA vann en uppgraderad status via Palestinska befrielseorganisationen (PLO) till icke-medlem observatörstillstånd. Förändringen fick gav PA något slags erkännande som ett suveränt land vid det internationella organet, och hjälpte kringgå behovet av slutstatusförhandlingar med Israel om en myriad av frågor, på uppdrag av det internationellt erkända Osloavtalet. [Israel har alltså ingen anledning att fullfölja de delar av Osloavtalet som är till deras nackdel.]

Den palestinska myndigheten - och mycket av det internationella samfundet - definierar "bosättningarna - i mycket grova drag, ibland räcker det att reparera ett trasigt staket för ett privat hem i en befintlig by, eller bereda en uppfart. "Settlement konstruktion" är en term som definieras lika löst och innehåller sådan verksamhet som att lägga en pergola till en befintlig  veranda eller uteplats, eller ens bifoga en befintlig balkong på ett hem i en by som innehåller minst 25.000 invånare och har funnits mer än 35 år.

Trots Israels vilja att förhandla vägrar PA:s ledare att delta i samtal utan förhandsvillkor, och varje gång förhandlingar har föreslagits, har de kategoriskt förkastat alla försök att få fart på processen om inte Israel först går med på alla PA krav - primära bland dem, ett fullständigt stopp för alla "bosättningar" [ett villkor Obama uppfann och tvingade på Abbas så nu kan han inte kräva mindre], "rätten att återvända" för mer än fem miljoner utländska araber som en gång bodde i området och deras generationer av ättlingar [d.v.s. Israel ska ta emot BÅDA sidornas flyktingar efter kriget - som om de 20 miljoner flyktingarna som uppstod i kriget mellan Indien och Pakistan alla skulle packas in i Pakistan], och överlämnande av nästan hälften av Israels heliga huvudstad, Jerusalem, för användas som framtida huvudstad i den förväntade för PA tillstånd av "Palestina". [Varför? Pga Jordaniens helt illegala ockupation av den delen 1948-67 som omfattade HELA gamla stan, hela det Jerusalem som fanns till för 150 år sen, som hade en majoritet judar fram till den ockupationen då de fördrevs av Jordanien och arméns brittiska ledare Glubb Pascha, där de förstörde 58 synagogor och utnyttjade ca 35.000 judiska gravstenar till vägar, husbyggen etc. Och EU vill alltså att det ska fortsätta.]

För närvarande har den palestinska myndigheten två huvudstäder,  den Samarien-baserade staden Ramallah och Gaza-baserade staden Gaza City, eftersom de två ledande fraktionerna av PA, Fatah och Hamas, ännu inte ens har lyckats nå en överenskommelse om att skapa en samlingsregering.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)