söndag 17 februari 2013

Nya terroristattacker från palestinaaraber.

TT KAN ha missat någon av dessa händelser, som har publicerats de senaste dagarna. Se hela översikten här.


Araber Häktad efter att polisen upptäckte gevär i deras fordon

Poliser som stoppade ett misstänkt arabiskt fordon upptäckte ett Kalashnikovgevär. 3 PA-araber tas för förhör. [PA, Palestinian Authority, den myndighet som sattes upp genom Osloavtalet som Abbas styr.]

Av Elad Benari
Försa Publicerat: 2013/02/15, 03:44

Tre PA araber var i bilen, som stoppades i närheten av den PA-arabiska byn Sinjil i Binyaminregionen och de togs in för förhör.

Tidigare på torsdagen försökte en arab att hoppa över en vägspärr i Samarien, och fortsatte att rusa iväg efter det att polisen beordrade honom att stoppa - och sköts efter att han försökte köra ner en polis.

Händelsen inträffade på väg 55 utanför Karnei Shomron. Under de senaste veckorna har vägen blivit ett fokus för protester från boende i området mot arabiska stenattacker. Många incidenter av kastade klippstycken har rapporterats nära den intilliggande staden Maale Shomron, som ligger bredvid den arabiska byn Azzoun, länge betraktad som en oroshärd i västra Samarien. Googla.

Israels säkerhetsstyrkor utmanades också av Gaza-araber på torsdagen, eftersom två PA-araber skadades efter att ha skjutits på av IDF styrkor nära norra Gaza gräns mot Israel.

En tjänsteman hos Hamasregeringen i Gaza berättade för AFP att en av araberna var i allvarligt tillstånd efter att ha träffats i bröstet, medan den andra var i måttligt skick. Händelsen inträffade öster om staden Beit Hanun.

En talesman för IDF berättade för denna franska nyhetsbyrån att "flera palestinier samlades nära säkerhetsstängslet i norra Gazaremsan, och började förstöra stängslet."

Han tillade: "Under de försök som gjorts av IDF-soldater att avlägsna skadegörarna, skadades en upprorsmakade av IDF-eld."

Fyra PA-invånare dödades i januari, bland annat en man skjuten när han skadade gränsstängslet till Gaza, en man som försökte infiltrera Israel genom gräns-staketet, och en kvinna skjuten under ett upplopp som PA-källor hävdar dödades av IDF.

Både EU och FN-tjänstemän har uttryckt oro över sådana händelser och uppmanat säkerhetsstyrkorna att i stort sett avstå från att använda levande eld.

IDF regler tillåter för närvarande levande eld endast i livshotande situationer. I två av dödsfallen under januari dog de av skottskador i benen som var tänkta att oskadliggöra snarare än döda, i ett annat fall kan en kvinna kan ha dödats av ett varningsskott i luften.



Shin Bet, IDF arresterade terrorister som attackerade en soldat och stal hans pistol.

Av Gil Ronen
Först Publicerat: 2013/02/12, 3:45 PM

Shin Bet, Israel polisen och IDF har inångat och arresterat en terrorcell vars medlemmar infiltrerade en IDFbas december 21, 2012, attackerade en soldat på vakttjänst och stal hans vapen, en M-16.

Cellen tillhörde Fatahrörelsen, som leds av den palestinska myndighetens ordförande Mahmoud Abbas. Dess medlemmar är bosatta i Kalandia och a-Ramfröstäderna i Jerusalem. Det består av fem män i åldern 25 till 37, varav en är en israelisk medborgare.

Attacken ägde rum på Ramabasen i norra Jerusalem.

De misstänkta terroristerna, som har belastats med brott, medgav inför förhörsledare att de genomfört spaning för att samla underrättelser om basen, inklusive tidsplanen för vaktpostbyte.

Cellens medlemmar stal också en pistol från vaktens position vid Maale Mikmas i Binyaminregionen den 20 november 2012.

Fatahs chef Abbas är den man som Israel tänks förhandla fram ett fredsavtal med, enligt många medlemmar i det internationella samfundet.



Araber åtalade för gevärsattack på IDF-bas.

Två PA-araber åtalades torsdag för att ha utfört en terrorattack med gevärsskott mot en IDF-bas i Samarien.

Av David Lev
Första Publicera: 2013/02/07, 02:02

De handlade också illegalt med vapen. De två finkades tills de dömts.

Enligt åtalet planerade de två en skytteattack mot armélägret "Salam" i Samarien. De två sökte hämnd på Israel i kölvattnet av Operation Molnstod, när Israel senast försvarade sig mot Hamas, berättade de för utredarna.  [Att judar inte får försvara sig varken enligt FN eller EU är ju välkänt. Araberna instämmer med dom.]

De två, som kördes i ett fordon av en tredje person, använde två överfallsvapen att skjuta omkring 30 skott på soldater på basen. Flera av kulorna träffade en byggnad där soldater var belägna. Ingen skadades i attacken. Dessutom sade åtalet att de två var engagerade i illegal vapenhandel.

Utredarna sade att attacken genomfördes under ledning av ärketerroristen Zakharia Zubeidi, som försett dem med vapen och fordon.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)