torsdag 31 juli 2008

Svenska presentationer av nyheter, suck

Dags att läsa nyheterna om Israel/Mellanöstern efter svensk filtrering, och man tänker hela tiden på hur man hade kunna skriva mycket mer informativt, med vettigare rubriksättning och av ungefär samma längd.

Och för att upprepa mej: min information ligger i länkarna, resten är Karlssons Klister emellan och möjligtvis lite stimulans för att motivera dig att läsa dessa. Du vet - en snabb dubbelklick.

Känner du visst motstånd mot att läsa engelska bör du definitivt prenumerera på Dick Haas nyheter på svenska från Jerusalem. Han arbetade en gång på DN, men vart vred på deras censur av verkligheten. Han skriver som DN borde skriva för att vara ett neutralt nyhetsorgan! Gå till http://www.dickhaas.com/

Hamas släppte kameraman

Ett fenomen man ser i svenska nyheter är att de ALDRIG tar sig tid att ge lite bakgrund till sin information, trots att det är idén med tidningarna - att de ska kunna ge lite mer allsidig information än radio/TV. Man nämner inte ens att snälla Hamas torterade kamerakillen i 5 dagar - sånt för väl inte Hamas! Kameramannen, Sawah Abu Saif, är i dåligt skick efter tortyren.

Hamas, en ren och skär terroristorganisation liksom Fatah (tills de har skrivit om sina Stadgar) försöker desperat att bli rumsrena här och där. Har du funderat på varför? Har du skummat igenom Hamas och PLO:s stadgar vet du - och de följer faktiskt dessa stadgar till punkt och pricka om du tänker efter, speciellt om du läser lite andra än TT-genererade nyheter.

ALLT Hamas gör går ut på att sprida deras variant av Islam över världen, inget annat får existera. Hamas är en blindtarm till Muslim Brotherhood som utvecklades i Egypten, och som växer och frodas där. De har inte en mikroskopisk tanke på att bli civiliserade i västerländsk mening, d.v.s. demokratiska i den meningen att människor ska välja dem UTAN att först i generationer ha indoktrinerats i hatpropaganda för att välja rätt! De västerländska skämtare som talar för, eller förhandlar med, Hamas är antingen antisemiter eller missade de en väsentlig del av sin skolgång. Hamas är DEFINIERAT av dem själva, i sina Stadgar, vilket bland annat säger att de aldrig någonsin kommer att fredsförhandla med såna där judar. Möjligen lite hudna, så de kan ladda upp, som de gör just nu.

Varfrö finns absolut inget internationellt tryck mot Hamas att låta Röda Korset besöka den kidnappade soldaten Shalit? Inget tryck från regeringen Olmert heller.

Memri har just översatt en intervju med en Egyptisk imam, Amr Khaled. som med glädje berättade hur Europa automatiskt islamiserades pga att här redan finns 25-30 miljoner muslimer pga politisk korrekthet, vars kvinnor inte har något annat att göra än - barn, medan de västerländska kvinnorna har tröttnat på sådant trams. Imamen menar att om tio år har islam segrat i Europa, att muslimerna här nu måste ägna all tid år att visa sin förträfflighet. Jag antar att han menar som i Rosengård i Malmö där brandkåren behöver poliseskort för att komma dit, hmpf.

Han kunde ju tipsa muslimerna i Mellanöstern att också visa sin förträfflighet. Abbas och Arafat - hur många miljarder dollars har de tagit emot? Vilket idealsamhälle har de skapat därifrån? Jämför med de 13 miljarder dollars som Europa fick i Marshall-hjälp, som fick Europa att blomstra igen efter det senaste världskriget.

En av de stora givarna direkt till terroristorganisationer som Hamas - är faktiskt Norge. De flesta andra länder i Europa gör det på ett lite mera och mindre iögonenfallande sätt. Jag refererar ofta till Palestinian Media Watch som övervakar palestinaarabiska media och dess chef har just varit i Norge och vållat lite rabalder, talat i TV etc - se en svensk blogg som skriver om det här och en israelisk tidning som skriver här. Han talar om hur mycket av pengarna från Norge som går direkt till antisemitisk hatpropaganda.

Faktum är att INGET land i Mellanöstern är i verklig fred med Israel. Det passar inte in med deras idéer. Regeringen i Egypten och Jordanien är officiellt i fred med Israel, men inte befolkningen och statspropagandan där. Abbas “den Moderate” har själv sagt att han inte siktar på fred med Israel, enbart hudna. Han vill bara suga ut så mycket som möjligt från landet. Eller kommer DU ihåg något han har erbjudit i förhandlingarna?

Abbas har försökt att lite lite rensa ut bland sina fiender, Hamas, i Judéen/Samarien, vilket förstås har gjort Hamas sura. Bägge terroristgrupperna vill ju vinna över den andra! Detta trots att de i själ och hjärta är tämligen lika - de är bara ytterligare ett tecken på att det inte existerar något slags “palestinsk nationalitet” trots att de har haft 40 år på sej, sedan de fick den finurliga idén att uppfinna detta fenomen, som inte existerade före 1967. Det är fortfarande ett stamsamhälle där stamhövdingen är ledaren. Utan Israels närvaro i Judéen/Samarien hade Abbas klarat sig - experter har gissat mellan en timme och en vecka, innan Hamas tar över och förvandlar området till ett nytt Gaza. Deras kamp sker på många nivåer, se här. Hamas hotar Abbas för hans minimala utrensningaktioner.

Senilgalningen Carter tänker förresten provocera Israel igen…..

Olmert, suck

Så han har äntligen insett att han förstör det BÅDE för sig själv och Israel genom att fortsätta farsen att spela orientalisk envåldshärskare. Det viktiga är självklart att försöka lyfta sitt ytterst nersmutsade rykte innan han försvinner ut ur historien, förutom en mycket liten fotnot i avskräckande syfte. Därav detta moln med “fredsdiskussioner” utan att kräva ett dugg från motparten, bara erbjuda bitar av Israel som om han var den personliga ägaren. Han vet att polisen har nog material mot honom för stämma honom - med fyra allvarliga ekonomiska utredningar mot honom.

Frågan är hur mycket han hoppas på att förstöra för Israel denna sista månaden. Han är villig att ge bort Golanhöjderna till Syrien enbart för att få ett fototillfälle!!! Utan att kräva ett dugg förutom det. Hade Syrien fått det hade där snart varit Iranska raketer på bergstoppen riktade mot hela israel.

Han vill sluta “fred” med Abbas som inte har något tvång alls att erbjuda något för att få det han pekar på. Man har känslan att Abbas lusläser israelisk dagspress och är väl medveten om att israels premiärminister efter nästa val kommer att bli Netanyahu - som klart uttryckt att Olmerts givarkonferenser gentemot Abbas kommer att få ett abrupt slut när han börjar leda landet i stället för att ge bort det. Abbas säger det rätt klart. Som han säger är han helt ointresserad av en låtsasfred om han inte får halva Jerusalem. Där har aldrig någonsin varit en arabisk huvudstad i närheten av Jerusalem så enda anledningen är Arafats finurliga idé att klämma åt judarna ordentligt - med hjälp av en snyftande oinformerad världsopinion - genom att stjäla så mycket som möjligt av deras huvudstad. Som bekant existerade inget annat Jerusalem fram till ca 1860 än “gamla stan” innanför murarna, och redan då var judarna den största folkgruppen där igen, efter att diverse andra folk hade kommit och gått under många århundraden. Är det någon som har missat att judarna har haft två Tempel i Jerusalem och aldrig någon annanstans?

Nioåring ihjälskjuten…..

“Sammandrabbning” som TT skriver, mellan soldater och barn i ett krigsområde - tills fredsförhandlingar har avslutats - har en och endast en ansvarig - föräldrarna till dessa barn. Om de tvingar barnen att kasta sten i ansiktet på fiendesoldater - de kommer knappast på idén på egen hand - så är vi tillbaka till det vanliga - Golda Meirs uttalande om att freden kommer först när araberna börjar älska sina barn mer än de hatar judarna.

Föreställ dig en arabisk mamma som VILL att telningen ska kasta sten på fiendesoldat, kanske en ung 17-årig pojke nyss ut från skolan, och tänk efter hur mycket hatpropaganda som har fått henne att slänga all självbevarelsedrift i sjön! Och du - kom ihåg de senaste nyheterna på bilden ovan.

ISM:arna har lika stor moralisk skyldighet - de är inte hjärntvättade från officiella media sedan födseln utan vill enbart leka krig - och om då skjutna barn blir följden, så är det bättre reklam. De fattar trots allt - om de någonsin tänker efter - att deras bråk inte leder någon vart, att det är uttryck för ren antisemitism. Judar FÅR inte försvara sig och därmed basta! Ett år i finkan i Israel hade varit helt försvarbart, och sen portade för alltid.

Judar FÅR inte försvara sig

Detta är det eviga utropet från kreti och pleti! Hela världen blev svårt chockskadad både 1948 och 1967 när det visade sig att dessa nickande gubbar som man normalt såg med onormalt tjocka böcker framför sig, ivrigt läsande, plötsligt kunde försvara sig - inte endast med böner utan också med rätt vassa vapen! Eftersom vapnen utvecklas krävs också allt allvarligare skydd. Det är inte alltid som barnhagar hjälper - som Israel med stor effektivitet har satt upp mot galopperande arabiska terrorister från Judéen/Samarien - utan också från de terrorister som tror att de har vuxit till sej genom att ta emot raketer från Iran och ha verkstäder för att göra om sina kloakrör till nog så dödliga raketer. I förbifarten ser vi hur kloakerna läcker ut i havet i Gaza…… Det oerhörda att Israel också måste skydda sig mot allt större raketer ses inte med blida ögon av - vissa. USA:s Patrioter var uppställda när Saddam började bli hysterisk och sända iväg raketer mot Tel Aviv, Israel har utvecklat Arrow - ett motsvarande system som du kan läsa om här och här. Man utvecklar ochså vanliga dödsstrålar - Nautilussystemet har redan kostat sköna miljarder för USA och Israel, men det fungerar så en ny regering i Israel med större intresse av att försvara Israel än att ge bort det, kan mycket väl tänka om.

Muhammedteckningar

Hade jag kunnat rita en kines och skrivit Muhammed under, över eller bredvid - hade jag blivit hotad då? Tyvärr kan jag inte rita alls. Det säregna är att inga tidningar alls försöker göra jämförelser med det överflöd av nidteckningar i ett stort antal muslimska tidningar och andra media - av allt som inte är muslimskt. Jag har skrivit om detta fenomen ett antal gånger, även till tidningar i samband med Muhammedteckningsskriverier - varken reaktion eller svar. Jag skrev till statsministern när han skulle förödmjuka sig inför ett gäng muslimska ambassadörer - det enda jag fick var ett besök på min blogg. Ahmedinejads tävling om nidteckningar mot Förintelsen har till och med fått egen plats i Wikipedian. Se även här och här och här

DN122 DN220 DN799 DN797 DN056 HD HD HD SvD197 SvD079 SvD613 SvD779 SvD105 SDS SDS

1 kommentar :

  1. "...prenumerera på Dick Haas nyheter på svenska från Jerusalem. Han arbetade en gång på DN, men vart vred på deras censur av verkligheten. Han skriver som DN borde skriva för att vara ett neutralt nyhetsorgan! Gå till http://www.dickhaas.com/"

    Inte bara DN utan majoriteten av journalistikens mediaprodukter håller sig inte till sina pressetiska regler om neutralitet.

    Dock finns ett antal tidningar och ledarskribenter som gör en mycket tacksam med sina objektiva kunniga texter. Några exemplen och undantag är att återfinna i kungliga huvudstaden, men de flesta undantagen finns i landsorten.

    En stor uppgift har också de bloggare som med sina bloggar står upp för Israel.

    Du har lagt upp en utmärkt lista i din meny om BLOGGAR SOM STÖDER ISRAEL. Utmärkt. (Kanhända du skulle lägga ut en liten kortlänk för folk att hämta html-koden.)

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)