lördag 2 augusti 2008

och tänk vad ett litet litet ljus kan göra i mörkret!

DN, suck. Störst och vackrast och bäst och - envisast med att vara politiskt korrekt hur långt det än är från verkligheten.

Per Jönsson ser Olmert som ett stort ljus :) Det gör förvisso Nasrallah också, och andra skumma figurer, och alla de som har hög lön som Knessetledamöter för att de lyckas hålla käft om hans idiotier.

De israeliska tidningarna, som oftast är mer eller mindre vänsterinriktade, känner sig ändå tvingade nu att uttrycka sina tanker om Olmert-eran: se t.ex.

Olmert’s Legacy

Artikeln börjar med ett skämt - om det är ett skämt:

Knesset har skapat en lag om att varje tjänsteman som misstänks vara skyldig, måste gå ut i Medelhavet till det djup som motsvarar hans korruption och skuld.

Så - Haim Ramon, anklagad för att pussa en kvinna som bara ville ha ett foto tillsammans, går i till anklarna. Finansminister Hirchson, som har lurat till sej stora summor, går i till knäna. TIdigare president Moshe Katsav, anklagad för allvarliga sexuella trakasserier, går i tills vattnet skvalpar omkring hans haka.

Någon som går förbi ropar: “Katzav, varför går vattnet bara upp till hakan?” Den vanhedrade president svarar: “Jag står på Olmerts axlar.”

Det är alltså den Olmert som Per Jönsson saknar.

Kadima’s legacy of nothingness

Som denna artikeln säger har Olmert nu roat sig med att deklarera styret av Israel omöjligt 3-10 månader framöver, i stället för att kort och gott säga upp sej. Allt för att hinna förstöra så mycket som möjligt, och långt ifrån något som är i Israels intresse. Olmert har aldrig någonsin arbetat på vad som är bra för Israel. Per Jönsson är bekymrad för att han inte längre kan arbeta stenhårt på vad som är bra för araberna.

Sharon skapade Kadima för en och endast en sak - att bibehålla makten för Sharon, inte för Israels bästa. Han fyllde det med korrumperade politiker, en av de värsta heter Olmert, och så har det fortsatt, till DN:s stora glädje.

Olmert to give Palestinians state before quitting

Både Olmert och Barak ägnade sig åt att, bakom ryggen på Israels befolkning, försöka ge bort det heligaste en jude känner till, Tempelplatsen. Läs här! Man undrar om de är så imbecilla att de faktiskt tror att detta är vad som kan ge fred i all framtid med araberna. Man undrar om Per Jönsson har kunnat detektera en enda vänlig gest från araberna i retur för alla tusentals vänliga gester Olmert har givit dem, pengar, vapen, släppa ut mördare från finkan så de får en andra chans, etc.

Under Olmerteran har man fått vänja sig vid att arabsidan rätt ofta ger rättvisare information än regeringen Olmert. Araberna säger rent ut att det inte är någon chans längre för fredsförhandlingar med Olmert, trots hans desperation.

Som barn trodde man både på föräldrar och massmedia. Nu……

Allt kan hända i israelisk politik men det sannolika är att Netanyahu inom ett år är premiärminister för Israel, förhoppningsvis erfarnare och mognare än förra gången. Han gjorde misstag, han bör öppet erkänna det, bli lite mer Beginlik, men där är ingen annan som kan göra jobbet bättre. Han vill också ha fred, men inte genom att ge bort hela Israel! Han kommer att även kräva saker, vilket varken de senaste israeliska regeringarna eller internationella makthavare har gjort. Från att inte kräva att palestinaaraberna först och främst möjliggör ärliga fredsförhandlingar genom att slutgiltigt ge upp PLO:s stadgar, där Israel inte får existera, och stoppa hatpropagandan mot Israel/judar - det nollte steget för att komma till början av Vägplanen. Som en sidokommentar hade de kanske haft en minimal chans mot Iran också om de uppför sig som vuxna och behandlade Iran också som vuxna, inte som småbarn man mutar med godis.

.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)