lördag 12 juli 2008

Självklart kommer Israel tillbaka

Lilla Israel blev attackerat av samtliga grannstater 1967 med tanken att det skulle elimineras. Du kan läsa hur krigshetsen byggdes upp på t.ex. denna länk. PLO, Arafatgänget, startade 1964 för att attackera och eliminera Israel, långt innan den förste araben började kalla sig "palestinier". Långt innan någon arab hade kommit på tanken att skapa ett "Palestina" parallellt med Israel. Långt innan någon arab hade kommit på den absurda idén att Jerusalem, efter att ha varit judarnas enda huvudstad i 3000 år och aldrig en arabisk huvudstad, skulle bli dessa icke existerande palestiniers huvudstad. PLO började med terrorattacker mto Israel, enbart den första månaden av 1967 var där 37 attacker. Samtidigt var där interna kamper mellan araberna, som alltid, men att attackera Israel fick dom att samla sig en aning. Syrien höll som vanligt på att skjuta prick från Golanhöjderna på människor i norra Israel. Säkerhetsrådet tyckte synd om israelerna men......

Nasser ner i Egypten skröt och skrävlade om att han aldrig skulle sluta fred med Israel utan eliminera dom - hm, Hamas säjer samma sak nu.

Vi vet hur det gick.

Israel VANN över egypterna, och på samma sätt måste Israel VINNA över Hamas för att idiotin ska få ett slut. Men först måste självklart dagens israeliska regering avdunsta med svansarna mellan benen. Olmert har fått ännu en dos nya anklagelser på sej idag, och det sägs direkt att han hade varit häktad för länge sedan om han inte hade varit premiärminister.

Nå, jag har skrivit om Nil'in redan, men ser att den svenska pressen, som alltid, inte har den minsta tillstymmelse till bakgrundskunskap. Förr i tiden undrade jag om de inte visste, eller om de bara försökte undanhålla, men numera vet jag att de flesta helt enkelt inte vet, och inte är intresserade. Se nedan om min "dialog" med Gert Gelotte. Precis som den berömda kommunisten Pappé, som direkt har sagt "jag är inte intresserad av fakta utan hur det jag säger påverkar lyssnarna".

En bekant till mig var i Nil'in för en månad sedan och såg hur det gick till. En av huvudarrangörerna för ISM:arnas demonstrationer mot judarna har tjänat så mycket att han har en ny blank blå Hyundai med skinnklädsel - min teori är att reportrarna får betala bra för att jobba där.

Denna typen av reportage är inte nyhetsreportage - inte en enda person har blivit dödad, det enda är att några korkade svenska ungdomar leker krig där de av erfarenhet tror att det är helt ofarligt, men ändå ger lite spänning. Där det faktiskt är farligt - som i den israeliska småstaden Sderot - dit kommer de självklart inte. Det skulle inte falla dem in att göra film och intervjua människor där, som under 7 år har upplevt hur många tusen raketer riktats emot dem av arabiska terrorister i Gaza, med avsikt att mörda.

För att bli seriös - hur löser vi problemet? Är det inte den grundläggande tanken vi alla skulle ha? Demonstrationer och "människorättskämpar" löser inga problem. De kan påpeka att verkliga problem existerar, därefter är det upp till media att värdera dem. Där finns faktiskt människorättsorganisationer som behandlar judarna i Judéen/Samarien seriöst också! Du läser aldrig om dem i svenska tidningar förstås - enbart om extremvänsterorganisationer som B'tselem och Peace Now i Israel. Dessa "människorättsgrupper" som anser att ALLA människor har rättigheter - utom judar förstås. De tjänar grova pengar på det, som jag har skrivit om ett antal gånger.

Vi vet väl hur livet för palestinaaraberna tog ett stort steg uppåt efter 1967, läs här. Vi vet hur deras ekonomi utvecklades snabbare än någon annans fram till första intifadan, 7% årligen. Vi vet hur den var uppe i 6% utveckling igen före andra intifadan - försök gissa hur bra de hade mått nu om inte dessa intifador hade förstört möjligheterna för dem! De hade levt lika bra som araberna i Israel! Ingen säkerhetsbarriär, de kunde resa och arbeta fritt i Israel. De har själva valt terror i stället.

Att det inte är så nu är helt och hållet deras egna ledares fel. Och de har massor av ledare - arabvärlden är i princip ett stamsamhälle där storfamiljens ledare och dess imam är de som bestämmer.

Har du tänkt på att där inte finns ett enda stort parti bland palestinaaraberna som inte är en terroristgrupp!!?!! Både PLO/Fatah och Hamas är rena terrororganisationer som dragit över sig lite fernissa för att kunna passera som parti under västerländska "demokratiska" val som de inte har någon som helst positiv erfarenhet av då de inte fungerar i ett stamsamhälle.

Detta skrivet efter att ha läst
http://www.arbetaren.se/articles/utrikes20080708-2
och
http://etc.se/artikel/17915/israels-murbygge-tar-deras-mark

2 kommentarer :

  1. hmm... Nil'in är alltså platsen som ska komplettera Hebron som arena för PLO/Fatahpropaganda. Den nya blåblanka Hyundai'en med skinnklädsel tillhör läraren som är "VD" för nyhetsprodukterna. //Dag Selander

    SvaraRadera
  2. hmm... Nili'in är alltså den plats som nu kompletterar Hebron som arena för produktion av "nyheter". Den nya blanka blå Hyundai'en med skinnklädsel tillhör byns skollärare som fungerar som "VD" för det nya propagandaföretaget. Lukrativt för den som är entreprenör. Vi kommer nog att få se flera Hyundai på Västbanken...

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)