söndag 27 juli 2008

YTTERLIGARE arabisk snyftare i DN!

Att läsa temporärt inlånade Lotta Schüllerqvist (med utsatt icke-fungerande mailadress) är en bekräftelse på DN:s vanligaste stil att beskriva företeelser med Israel inblandat: 98% judehat, 1% snyfthistoria, 1% fakta och 0% tips hur lätt det kunde bli bättre, alla möjligheter som araberna har där. Om de gitter.

Det är svårt att hitta särskilt exakta uppgifter på oljeinkomsterna till arabländerna (jag är knappast expert….) men jag hittade en snutt, ett år gammal:

The recent increase in oil income, according to World Bank and Swiss bank executives who study the issue, has seen the Gulf countries, along with China and India, experience the fastest collective economic growth rate in the world, averaging 5-6 percent annually in the past five years. During that period, GNP for the Gulf region doubled, from $600 billion to $1.2 trillion. An estimated $700-800 billion will be accumulated in surplus income during this boom, and much of this is already being deployed within the Arab world.

Med sådana enorma inkomster vore det trivialt för dem att hyra palestinaarabisk arbetskraft, som Kuwait gjorde innan de tröttnade på Arafat. Irak har sötvatten och jord - palestinaarabisk arbetskraft skulle kunna återställa de Hängande Trädgårdarna som fanns där fordomdags, och odla mat för hela Arabvärlden.

Jag undrar varför det är så helt omöjligt för DN att berätta som det är: Hamas, som valdes av Gazanerna, försöker via mord att både behålla kakan och äta den! De KRÄVER att judarna matar dom och förser dem med allt de behöver, utan att betala, och de KRÄVER samtidigt att de ska kunna skjuta raketer mot israelisk civilbefolkning SAMTIDIGT som - vilket DN aldrig berättar - de laddar upp med nya vapen och sprängämnen och gräver som mullvadar enligt känd Hizbollah-stil för att göra det svårare för Israel att rensa upp när det drivs till sin spets under nästa regering - till bekostnad av civilbefolkningen där, men varför skulle de bry sig om det. Deras kvinnor och barn fungerar ju bra som mänskliga sköldar som alltid!

DN försöker anklaga Israel för något, ungefär som om Gaza var ockuperat på det klassiska sättet och därmed hade ansvar för det - lika vansinnigt som att svenska UD fortfarande kallar Gaza “ockuperat” utan att vara ockuperat. De fick full frihet att göra vad de ville - UNDER ANSVAR. Det innebar inte att de fick förvandla stället till en raketramp och skita i att odla grönsaker i de växthus de fått till skänks! Det innebar inte att de kunde utföra regelbundna terroristangrepp mot gränserna mot Israel och samtidigt använda dessa för export av grönsaker till Israel och Europa - som både judar och araber gjorde därifrån fram till judarna lämnade.

Gaza får 60-70% av sin el via kabel från Israel - en kabel och ett kraftverk de försöker förstöra. De får några procent i kabel från Egypten - en kabel som lätt kunde byggas ut med lite arabiska oljemiljarder. De har gas värt uppskattningsvis 4 miljarder dollars utanför kusten - som kan börja betala sig så snart terrorn har upphört.

Inget får DN-läsaren veta.

Har DN någonsin berättat att Israel började bygga byar för alla i flyktingläger i Gaza redan för länge sedan?

new gaza housing house building in gaza
Sheik Radwan, Gaza: New houses for Palestinian refugees built by Israel. (1977, Moshe Milner) Sheik Radwan, Gaza: Road construction in neighborhood built for Palestinian refugees by Israel (1977, Moshe Milner)

Helt enligt UNHCR:s mönster. Men som du vet tillåter inte UNRWA att deras omhuldade flyktingar blir nyttiga samhällsmedborgare och icke-flyktingar, utan FN blev rasande, PLO blev rasande, resten av araberna blev rasande - och därför är Gaza fortfarande fullt av icke arbetande flyktingar i läger betalda av FN.

DN ljuger också om att palestinaarabernas ekonomi försämrades i och med invalet av Hamas - alla givare hittade bakvägar och gav MER pengar under året efter valet!

Visst stinker Gaza - medan judarna var där fick de - under polisbevakning - gräva avlopp för araberna! Nu har de inte lust själva. Utländsk hjälp står redo med pengar, arbetaskraft, material - att hjälpa Gazanerna - om de slutar terrorn. Mer här. Självklart går kloakvattnet också in i dricksvattnet, men de föredrar helt påtagligt terror. De behövde inte sälja många av sina vapen för att ha pengar att göra något åt det.

Singapore har ungefär samma yta och folkmängd. Om området hade befolkats av kineser eller judar hade det också sett ut ungefär som Singapore.

DN504 DN503 * * *

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)