måndag 14 juli 2008

Jolmige Olmert. Syrien. Olja

"Olmert Säger" Man märker nyansskillnaden. Svenska media kommer alltsomoftast med fraser som "Israel påstår" och med samma andemening, aldrig med "palestinierna påstår". Nu när Olmert endast har en tanke i huvudet, hur han ska klamra sej fast vid makten en dag till, framförs hans ord som om han vore en statsman. Även polisen i Israel som ägnar sig åt utredningarna säger att "hade han inte varit premiärminister hade han för länge sedan varit anhållen". Kanske anhålls Olmert i slutet av augusti.

"Vi har aldrig varit så nära en fred som nu" (enligt TT)......... Allt är relativt, man har inte varit i närheten av fred någon gång. Jag är inte den enda som inser att man får fred, som den iskalla freden med Egypten, först när den ena sidan inser att den har förlorat kriget. Som jag tjatar om - Abbas har fortfarande inte ändrat sin grundlag, PLO:s Stadgar, som säger att Israel inte får existera. Dagens "fredsförhandlingar" har helt och hållet gått ut på att han ska få, Israel ska ge. Senast har Olmert lovat att ge ännu fler mördare till honom, de som israeliska säkerhetsmän har arbetat stenhårt för, natt efter natt, för att ta tillfånga! Där är stort missnöje bland dessa förstås. Abbas påpekar att när Olmert är så snäll mot Hizbollah att han friger massmördare, så får han allt vara det emot honom också.

Sarkozy är förvisso bättre än de gamla gubbarna som föregick honom i Frankrike men när han kläcker ur sej saker som: "Jag uppmanar Abu Mazen ( Mahmoud Abbas) och Ehud Olmert att börja förhandlingar som leder till världsfred, att skapa en oberoende palestinsk stat och vända nytt blad i Mellanösternregionen, sade han" som om en fred mellan Abbas och Olmert skulle på verka världsfreden, är direkt barnslig.

Abbas vet mycket väl att utan israeliska soldater i Judéen/Samarien hade Hamas varit envåldshärskare där också och förvandlat det till ett nytt Gaza dit inte ens svenska ISM:are vågar sej. Trots det gnäller han när Israel gör något.


Syrien

Det totalt misslyckade kriget mot terroristgruppen Hizbollah, som Olmert utan några förkunskaper ägnade sig åt som sommarjobb för två somrar sedan, slutade med att FN seriöst producerade en paragraf 1701, som förbjöd vapenleveranser till Hizbollah. Syrien har inte ägnat sig åt något annat sedan dess. Hittar UNIFIL något olämpligt styks det från protokollet. Assad och Olmert är på samma möte i Paris, men Assad gick ut när Olmert skulle gagga. Telegraph skriver hur Hizbollah köper upp land i södra Libanon från kristna och druser för att kunna ladda upp i lugn och ro, utan störningar från UNIFIL. Hizbollah har mycket fler vapen nu än före kriget. Minns hur Sverige deltog - med en båt i Medelhavet, för att kunna sola....... Syrien sa "nåde er om ni försöker bevaka gränsen mellan Libanon och Syrien!" och hela världen lydde skräckslagna.

Olja

Har du tittat på kartan över Mellanöstern nyligen? Annars - ta fram den. http://www.lib.utexas.edu/maps/middle_east_and_asia/middle_east_graphic_2003.jpg har en rätt bra sådan.

In 1975, Henry Kissinger, a Zionist Jew, and then Secretary of State signed in the name of the American people "a Memorandum of Understanding with Israel whereby the US would guaranteed Israel's oil reserves and energy supply in times of crisis…..The memorandum has been quietly renewed every five years, with special legislation attached whereby the US stocks a strategic oil reserve for Israel even if it is entailed domestic shortages at a cost of $3 billion in 2002 to US taxpayers." The arrival of Iraqi oil in Israel would pretty much releave us of that commitment. (www.guardian.co.uk/Iraq/Story/0,2763,940250,00.html)

Senast - läs denna artikel, "U.S. checking possibility of pumping oil from northern Iraq to Haifa, via Jordan" från den 14 juli 2008. Som du ser konstruerade England Jordanien så att man skulle kunna dra en pipeline från den irakiska oljan ut till raffinaderiet i Haifa, och man behövde inte puttra stora oljebåtar genom Hormuzsundet, som Iran försöker lägga beslag på och blockera för att fördyra oljan. Irak tros vara det land som är näst rikast på olja i världen. Tänk om man kunde dra en slang direkt från Irak till Medelhavet och slippa tankbåtarna utanför Irans kust? Hm, varför har ingen tänkt på det innan.......

Hey, före 1948 fanns där tjocka pipelines! Det är bara att göra rena dom från råttor och börja pumpa! Nä, inte riktigt...... Betydligt tjockare saker behövs, och dagens råttor gräver hål under gränsen mellan Egypten och Gaza, men ändå. Dessutom hade det hjälpt både Jordanien, som hade fått transitavgifter, och Israel, som behöver olja! Oljan till Europa borde kunna bli billigare också.

För 36 år sedan sparkade Saddam ut privata oljeföretag, nu är de tillbaka.

Tysklands ekonomiminister var i Irak häromdagen. De behöver olja. Resten kan du spekulera över själv.


Israeliska araber


De fortsätter att göra situationen värre för sig själva. Det är våldsamt svårt att inse anledningen. När det var en utfrågning för en tid sedan föredrog mer än 2/3 att leva i Israel och inte i något arabland, men fortfarande - precis som om de trodde att de mådde bra där eftersom där var magi i landet, inte för att judarna faktiskt hade gjort det så bra!


D508 SvD827 SvD273 DN295 DN207 DN068 DN733 DN295 DN283 AB852 * * *



.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)