tisdag 17 mars 2015

Nathan Shachars fantasier på valdagen.

Nathan Shachar var en gång en kunnig reporter som gillade att berätta fakta och inte enbart rena fantasier. Nu vill han enbart tjäna pengar på prostitution - att skriva vad som helst som chefen beställer.

1) Val därför att han av nödtvungenhet slängt ut Livni och Lapid och behöver större väljarbas. Livni kan du läsa om på länk, men hon hoppade av samarbetet om premiärministerposten i går - hon insåg att hennes medverkan bara drog ner sossarna, hennes eget parti hade antagligen inte kommit in i Knesset. Hennes båda partier också Kadima som hon helt förstörde och utarmade. Lapid upptäcktes som att på eget bevåg ha dragit in beviljade anslag till Israeler som bor i Area C, ett område helt kontrollerat av Israel för vilket Arafat fick kontroll över 95% av alla araber på Västbanken och ett Nobelpris därtill. Livni har sen Olmert vänslats med Abbas träffat honom privat samtidigt som hon antogs förhandla för Israel.

2) Huvudmotaståndare: Herzog om du vet vem han är. Han har aldrig åstadkommit något. Utom att kyssa fötterna på Abbas.

3) Ja, hade inte EU supportat Hamas och Fatah med så stora summor hade mindre försvar behövts. Inkomst per person:
  • Sverige: $40.900
  • Israel: $36.200
  • EU genomsnitt: $34.500
kan inte Israel klaga för mycket.  Hertzog har inte andats hur han skulle kunna göra det bättre även om jag hade kunnat hitta på flera sätt. Mat- och boendekostnader och inkomst är inte så annorlunda Sverige och bättre än i t.ex. Finland och Frankrike. OCH - 65% av israelerna har köpt sina bostäder och skulle alla förlora om deras värden gick ner.

Att Shachar anser det oväsentligt att Israel står inför existentiellt hot från Iran kan inte jag hjälpa. Jag hörde att Obama nu håller på att stämmas för de enorma summor han lagt ut av amerikanska skattepengar för att sprida hat mot Netanyahu. Riksrätt?

4) Efter att det kom fram vilka enorma summor Lapid undanhållit dem, och vänstern som inte vill ge israelerna som valt bo där, ett dugg, tja....

5) Relationen med araberna beror faktiskt på att Abbas inte uppfyllt ett enda av de 20-åriga löftena i Oslaoavtalet vilket inte har ett dyft att göra med dagens israeliska inrikespolitik. Shachar vill bara inte berätta så enkla fakta. Samma med senare års "förhandlingar" som enbart varit en fortsättning av Arafat och Abbas tiggarstråt över världen.
Jerusalem son världens centrum långt före Israel erkändes.
Han tar upp de löjligaste saker som Jerusalem, som ALDRIG varit arabiskt! Fram till England kom var det Ottomanskt, under turkarna. Jordanien ockuperade hela gamla Jerusalem totalt 1948-67 illegalt, inte ens Sverige godkände det. Varför skulle judarna ge bort sin 4000-åriga huvudstad för att andra säger det?

6. Vem tippas vinna.
Se länk, där data och trender samlas upp. Att "vinna" är 61 säten i Knesset och det når ingen. Arbetarna 25, Likud 22 förutsägs. Sen får man plocka på sej andra partier så deta blir drygt 61. Netanyahu har öppet sagt att Bennetts parti kommer att ingå i koalitionen och då är de mer än halva det nödvändiga. Vänstern måste nästan be araberna att ingå trots alla individuella uttryck av judehat från dess medlemmar, som hörts på sistone. Många favoriserar öppet Hamas. Och vänstern.

7, Har jag inte sett något bevis för, att folks vanor sitter djupt vet vi - som många judar i USA röstat Obama samtidigt som han har uttryckt sitt hat för Israel. Israels arbetarparti var bra en gång liksom svenska Socialdemokraterna.

8. Nästa regering: Netanyahu har sagt nej till vänstern + israelhatande araber, ja till Bennett. Sen går det vidare. Se senaste länk där man ser siffror också vilka andra partier som kan tänkas gå i allians med Netanyahu - inte som Sverige som hellre eliminerar demokratin.

Likud och arbetarpartiet är väldigt nära. Lite fler har röstat än vid samma tidpunkt förra valet. Just nu 27-27.












Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)